Wymiana szkła lusterka bocznego
-
obelix
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Wymiana szkła lusterka bocznego
Witam
Właśnie jakiś wandal rozbił mi szkło w lusterku od strony kierowcy. Znalazłem na forum manual jak się to demontuje i z tym sobie chyba poradzę .Mój Siwy z 2009 roku jak mi powiedział kolega ma już niektóre elementy z nowego modelu na 2010 rok min.lusterka boczne . Tu więc mam pytanie skąd mam wiedzieć jakie dokładnie szkło mam kupić Są one jakoś oznaczone czy są takie same w starszych i mlodszych modelach i wystarczy podać rocznik? Zauważyłem też ,że moje szkło ma na końcu taką przerywaną czarną linię z góry na dół ( próbowałem dociec co to znaczy ale nie widzę różnicy albo źle patrzę ). Może ktoś podpowie jakie czy są podróbki czy lepiej oryginał ,może jakaś firma czy tylko serwis
pozdrawiam
Właśnie jakiś wandal rozbił mi szkło w lusterku od strony kierowcy. Znalazłem na forum manual jak się to demontuje i z tym sobie chyba poradzę .Mój Siwy z 2009 roku jak mi powiedział kolega ma już niektóre elementy z nowego modelu na 2010 rok min.lusterka boczne . Tu więc mam pytanie skąd mam wiedzieć jakie dokładnie szkło mam kupić Są one jakoś oznaczone czy są takie same w starszych i mlodszych modelach i wystarczy podać rocznik? Zauważyłem też ,że moje szkło ma na końcu taką przerywaną czarną linię z góry na dół ( próbowałem dociec co to znaczy ale nie widzę różnicy albo źle patrzę ). Może ktoś podpowie jakie czy są podróbki czy lepiej oryginał ,może jakaś firma czy tylko serwis
pozdrawiam
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Wymiana szkła lusterka bocznego
Witam .
Muszę dobrać się do migacza lusterka . Po drodze jest szkiełko
które trzeba wyciągnąć - lepiej w całości . Macie jakieś swoje patenty na bezstresowe wyszarpanie wkładu lusterka ? Coby zostało całe
. Którą stronę odchylić .? Podważać plastikiem , na czuja paluszkami ??
Jakie są wasze doświadczenia ?
Muszę dobrać się do migacza lusterka . Po drodze jest szkiełko
Jakie są wasze doświadczenia ?
- jaras99
- Specjalista
- Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Re: Wymiana szkła lusterka bocznego
ja to robię tak, że na maksa wciskam dół szkła w głąb lusterka. wtedy góra się odchyla i robi się szpara. Biorę szmatkę, owijam nią mały płaski śrubokręt, wsadzam w tą szparę i delikatnie zaczynam podważać, opierając się o obudową lusterka. Na początku, żeby rozruszać zaczepy, a potem centralnie na środku lusterka trochę mocniej trzeba pchnąć. Zeskoczy Ci wtedy góra, a potem to już paluszkami podziałasz i dojdziesz do celu