Nie działają mi spryskiwacze reflektorów w moim Touranku... po wyszukiwaniu co sie stało zauważyłem spalony bezpiecznik i błąd na Vag-u... obstawiam spaloną pompkę, co się dosyć często zdarza... czy taki zamiennik pompki pochodzi mi troche? czy lepiej kupić orginalną używkę...?
wymieniłem wczoraj tą pompkę ale nadal spryskiwacze nie działają... VCDS błędami już nie sypie jak przy uszkodzonej pompce... pompke fizycznie słychać przy 5 naciśnięciu i przytrzymaniu manetki, czyli chodzi... ale spryskiwacze nie wysuwają się... co może byc przyczyna tego?
Wyciągnij kratkę halogenu. Ja się na wakacjach bawiłem ustawianiem czasu działania i opóźnienia i dwa razy pompka zrzuciła mi wężyk, który wchodzi na plastikowe kolanko. Okazało się, że zapinki były źle założone i tak wywaliło mi cały płyn ze zbiorniczka.
sprawa załatwiona... okazało się, że mam ustawiony za krótki czas aktywności pompki i nie zdążała wyciągnąć spryskiwaczy... doszedłem do tego poprzez testy elementów wykonawczych... wydłużyłem czas i spryski chodzą jak ta lala
mam ustawione tak, że dopiero za 5 razem naciśniecia manetki mi sie aktywują... też tak macie? nie to żebym uważał, że to źle... wręcz przeciwnie...
Dodi pisze:mam ustawione tak, że dopiero za 5 razem naciśniecia manetki mi sie aktywują... też tak macie? nie to żebym uważał, że to źle... wręcz przeciwnie...
Dodi pisze:mam ustawione tak, że dopiero za 5 razem naciśniecia manetki mi sie aktywują... też tak macie? nie to żebym uważał, że to źle... wręcz przeciwnie...
Dodi pisze:sprawa załatwiona... okazało się, że mam ustawiony za krótki czas aktywności pompki i nie zdążała wyciągnąć spryskiwaczy... doszedłem do tego poprzez testy elementów wykonawczych... wydłużyłem czas i spryski chodzą jak ta lala
mam ustawione tak, że dopiero za 5 razem naciśniecia manetki mi sie aktywują... też tak macie? nie to żebym uważał, że to źle... wręcz przeciwnie...
Paweł, a mógłbyś podpowiedzieć jaka droga w VCDSie do tego by to zmienić?
u mnie bezpiecznik wymieniony, błędów pompka nie zgłasza a spryski nie chodzą, a nigdy nie mam czasu by bawić się w zdejmowanie zderzaka (tak to sobie tłumaczę), chociaż niko02 pisze, że dostać można się demontując jedynie kratkę!
rock4 pisze:a ona wydaje inny dźwięk niż ta od sprysków szyby?
oczywiście... chodzi o wiele głośniej i tak jakby "buczy" w czasie spryskiwania szyby powinieneś słyszeć jeszcze ten właśnie dźwięk na chwile... tylko to tak jak pisałem u mnie jest to za pierwszym razem aktywowane a potem co 5 cykl naciśniecia manetki...