Wymiana radia rcd-300 na rcd-310
- Kris_Poland
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Wymiana radia rcd-300 na rcd-310
czy wymieniajac radio z rcd-300 na rcd-310 potrzebuje wykonac jakas kombinacje z kabelkami ??
obecnie mam podlaczony wzmacniacz na 4 glosniki bez subwofera, podczas wyciagania radia
dopatrzylem sie jednego kabelka ktory byl wpiety przelotowo przez gniazdo do radia i wpiety w miejsce gdzies po lewej stronie w ktorys z pinow
kabelek niepozorny, nie zagruby, wrecz chudy, do czego moglby on sluzyc?
niezuwazylem z ktorego miejsca sie wypiol wiec wpiolem ponownie calea wtyczke w gniazdo radio i chodzi tak jak mysle bez zmian
teraz chcialbym zalozyc rcd 310 - czy polaczenia sa jednakowe, wystarczy wpiac koste czy cus wiecej pokombinowac?
nie posiadam czujnikow cofania... jedynie wzmacniacz
obecnie mam podlaczony wzmacniacz na 4 glosniki bez subwofera, podczas wyciagania radia
dopatrzylem sie jednego kabelka ktory byl wpiety przelotowo przez gniazdo do radia i wpiety w miejsce gdzies po lewej stronie w ktorys z pinow
kabelek niepozorny, nie zagruby, wrecz chudy, do czego moglby on sluzyc?
niezuwazylem z ktorego miejsca sie wypiol wiec wpiolem ponownie calea wtyczke w gniazdo radio i chodzi tak jak mysle bez zmian
teraz chcialbym zalozyc rcd 310 - czy polaczenia sa jednakowe, wystarczy wpiac koste czy cus wiecej pokombinowac?
nie posiadam czujnikow cofania... jedynie wzmacniacz
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
dzięki, pytanie tylko ile w aso wołają za to... swoją drogą to niezła polityka, mam ori radio, książkę serwisową z instrukcją od radia a kodu nigdzie nie ma, teraz jak chcę sprzedać to muszę zapłacić by dostać kod...admin pisze:Za free to nie podadzą raczej, jakbyś miał problem to napisz, mam kolesia co za 50 zł załatwia.
A 310 Ci aku nie rozładuje, bo miałeś 210kę.
- Kris_Poland
- Przeglądacz
GioW pisze:Wystarczy wpiąc tylko te kostki na swoje miejsce... jedyna różnica to w mocowaniu anten/y. W RCD300 jest mocowanie każdej z anten osobno, zaś w RCD310 jest to w jednej kostce. Na forum jest gdzieś temat o przelotkach na anteny itp.
tak o antence wiem, mam juz ta przejscowke, gateway rowniez wymieniony, zastanawia mnie ten kabelek ktory byl wpiety w jakis pin do czego on byl ?, z tylu mam podlaczony wzmacniacz
- Kris_Poland
- Przeglądacz
w kodowaniach nie musze nic zmieniac vcds-em?Kris_Poland pisze:GioW pisze:Wystarczy wpiąc tylko te kostki na swoje miejsce... jedyna różnica to w mocowaniu anten/y. W RCD300 jest mocowanie każdej z anten osobno, zaś w RCD310 jest to w jednej kostce. Na forum jest gdzieś temat o przelotkach na anteny itp.
tak o antence wiem, mam juz ta przejscowke, gateway rowniez wymieniony, zastanawia mnie ten kabelek ktory byl wpiety w jakis pin do czego on byl ?, z tylu mam podlaczony wzmacniacz
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
A sprawdź w intrukcji obsługi radia - tam może zapisany jest kod.marnon pisze:no to piękna cena.. u mnie kodu nie będę miał zapisanego bo jest jeszcze tak jak z fabryki wyjechał.niko02 pisze:Czasami kod do radia poprzedni właściciel zapisuje na obudowie. Tak mam w nowym radiu. W serwisie za kod wołają od 70zł do 140zł. Dzwoniłem do pięciu i tak się cenią.
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
cheles pisze:A sprawdź w intrukcji obsługi radia - tam może zapisany jest kod.marnon pisze:no to piękna cena.. u mnie kodu nie będę miał zapisanego bo jest jeszcze tak jak z fabryki wyjechał.niko02 pisze:Czasami kod do radia poprzedni właściciel zapisuje na obudowie. Tak mam w nowym radiu. W serwisie za kod wołają od 70zł do 140zł. Dzwoniłem do pięciu i tak się cenią.
wszędzie szukałem niestety nie ma. trudno jakoś muszę sobie poradzić