Brak oświetlenia rejestracji
-
Krzysztofj78
- Początkujący
- Auto:: Touran,2.0TDI AZV,136km
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Brak oświetlenia rejestracji
Witam. Po włączeniu świateł pozycyjnych oświetlenie tablicy rejestracyjnej świeci mi 2-4 sekundy i gaśnie, a na wyświetlaczu pojawia się komunikat braku oświetlenia rejestracji i lampa sygnalizująca przepaloną żarówkę. Czytałem posty na forum i tak jak zalecaliście, wyczyściłem styki żarówek. Po wszystkim odłączyłem akumulator ale problem nie zniknął. Co może być tego przyczyną
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Też tak miałem po zmianie starej na nową . Założyłem nowa i się nie paliła. Zdziwiłem się wyczyściłem styki po rozszerzałem blaszki i powoli wkładałem i świeciły normalnie jak dociskałem głęboko w pewnym momencie przygasały . Ja myślę , że to problem z tymi stykami i punktami tam .
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Kolega AdamFX ma lepszy problem.
Pokazuje mu oczywiście przepaloną żaróweczkę...
No to na działeczce przy pssyku zabraliśmy się za demontaż (przeczyszczenie styków i wymiana żarówek na 100% sprawne nic nie dało) klapy.
Z mojej starej klapy przełożyliśmy całe ustrojstwo z klameczką na krótko i też kicha...
Przy następnej okazji już bez pssyk-ów zabierzemy się za to podejrzewam, że trzeba będzie przykręcić i dopiero zobaczyć.
Krzysztofj78 w opisie nie masz rocznika auta, może po prostu dostała się tam woda przez rdzę (częste u przedliftów) i nie jest to kwestia samych styków a gdzieś dalej w klapie.
Pokazuje mu oczywiście przepaloną żaróweczkę...
No to na działeczce przy pssyku zabraliśmy się za demontaż (przeczyszczenie styków i wymiana żarówek na 100% sprawne nic nie dało) klapy.
Z mojej starej klapy przełożyliśmy całe ustrojstwo z klameczką na krótko i też kicha...
Przy następnej okazji już bez pssyk-ów zabierzemy się za to podejrzewam, że trzeba będzie przykręcić i dopiero zobaczyć.
Krzysztofj78 w opisie nie masz rocznika auta, może po prostu dostała się tam woda przez rdzę (częste u przedliftów) i nie jest to kwestia samych styków a gdzieś dalej w klapie.
-
Krzysztofj78
- Początkujący
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
-
Krzysztofj78
- Początkujący