Mam nowy nabytek rejestrator trasy.
Problem jest jednak z automatycznym uruchamianiem.
W instrukcji podane jest że jak rejestrator jest podpięty do gniazda zapalniczki to po przekręceniu zapłonu rejestrator uruchamia się automatycznie. Lecz u mnie jest zonk.
I teraz pytanie.
Jak to jest ?
Czy chodzi o to że w zapalniczce cały czas jest prąd i dlatego rejestrator nie startuje ?
Czy powinien wykrywać skok napięcia prądu po odpaleniu silnika o ile coś takiego wystepuje w zapalniczce?
Czy rejestrator jest uszkodzony ?
Rejestrator tras nie uruchamia się automatycznie
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
MadReaper,
Po pierwsze, to jaki masz model :-) rejestratora, jest ich co nie miara :-) a o drugie to stawiałbym na uszkodzenie, bo nie powinno stanowic problemu napiecie w zapalniczce, ja mam podpiete CB i jest ok. A i po trzecie :-) czy przypadkiem nie ma w nim, że musisz przestawić włacznik na tryb auto, czy cos w tym stylu :-)
Po pierwsze, to jaki masz model :-) rejestratora, jest ich co nie miara :-) a o drugie to stawiałbym na uszkodzenie, bo nie powinno stanowic problemu napiecie w zapalniczce, ja mam podpiete CB i jest ok. A i po trzecie :-) czy przypadkiem nie ma w nim, że musisz przestawić włacznik na tryb auto, czy cos w tym stylu :-)
-
MadReaper
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 105KM
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Model to Overmax cam-04.
Chyba wiem w czym problem. W zapalniczce jest cały czas prąd. A gdzieś wyczytałem odnośnie innego rejestratora że w samochodach gdzie prąd nie zanika po wyłączeniu stacyjki funkcja automatycznego włączania nie działa.
Jeżeli to by sie okazało problemem, to czy się da jakos w miare prosto zrobić zasilanie zapalniczki z zapłonem ?
Chyba wiem w czym problem. W zapalniczce jest cały czas prąd. A gdzieś wyczytałem odnośnie innego rejestratora że w samochodach gdzie prąd nie zanika po wyłączeniu stacyjki funkcja automatycznego włączania nie działa.
Jeżeli to by sie okazało problemem, to czy się da jakos w miare prosto zrobić zasilanie zapalniczki z zapłonem ?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Masz przedlifta, i w tych modelach cały czas jest w zapalniczce napiecie w poliftach już jest inaczej. Poczytj ten temat http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=90937#90937
-
MadReaper
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 105KM
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ustalmy jedno 
rocznik produkcji mojego to 2004 model 2005, w lusterkach mam kierunki.
A co do prądu w radiu na stałe, to chyba dobrze mówisz tzn faktycznie jak nie ma kluczyka to po wciśnięciu lewej gałki włączy się radio, ale w takim razie jak to się dzieje że radio automatycznie się wyłącza po wyjęciu kluczyka ?
rocznik produkcji mojego to 2004 model 2005, w lusterkach mam kierunki.
A co do prądu w radiu na stałe, to chyba dobrze mówisz tzn faktycznie jak nie ma kluczyka to po wciśnięciu lewej gałki włączy się radio, ale w takim razie jak to się dzieje że radio automatycznie się wyłącza po wyjęciu kluczyka ?