CD+ MP3 - jakie radio polecacie
-
himi
- Użytkownik
- Auto:: Był Touran jest Jetta
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
CD+ MP3 - jakie radio polecacie
W moim touranie od dawna nie działa CD i nadszedł czas na zakup czegoś nowego. Co sprawdzonego możecie polecić w miejsce montowanego fabrycznie oryginała. Najchętniej CD+ MP3. Dodam, że montaż radia i tak będę musiał zlecić, bo mam dwie lewe do tego. Klasyczne radio będzie wymagało pewnie dodatkowej maskownicy, bo jest mniejsze od oryginała. A może są dobre oryginalne radia z CD i MP3?
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
himi,
czesc ja mam takie i jestem zadowolony
http://www.electrodirect.ie/branded-car ... ystem.html
a mp3 to tylko pogarsza dzwiek
czesc ja mam takie i jestem zadowolony
http://www.electrodirect.ie/branded-car ... ystem.html
a mp3 to tylko pogarsza dzwiek
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
a właśnie bo tak poruszyłem wątek Tomasza a Tobie nie odpisałem :d
Orginalne radia na moję są super jeśli chodzi o jakość. Ja miałem najprostsze RCD300 bez mp3 i wymieniłem na RCD300 MP3. Cena prawie ta sama, a ładniej wygląda i czyta pliki mp3.
Gra super, czyta nawet płyty chodnikowe
Polecam bo nie trzeba nic wymieniać pod to radio. Tylko montaż.
Ja może będę wymieniał to będę miał na sprzedaż, ale to za jakiś czas jeszcze.
Orginalne radia na moję są super jeśli chodzi o jakość. Ja miałem najprostsze RCD300 bez mp3 i wymieniłem na RCD300 MP3. Cena prawie ta sama, a ładniej wygląda i czyta pliki mp3.
Gra super, czyta nawet płyty chodnikowe
Polecam bo nie trzeba nic wymieniać pod to radio. Tylko montaż.
Ja może będę wymieniał to będę miał na sprzedaż, ale to za jakiś czas jeszcze.
Pozdrawiam!
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
Ciapek,
mój touran 2004 1.6 benzyna
jestem troche audiofilem jesli chodzi o sprzet domowy w aucie ma to ładnie grac bez wzmacniaczy ,sub... itd.
pytanie co do gateway nie wiem o co chodzi
kupiłem radio do niego automape i wszystko działa ładnie teraz szukam kamerki do cofania bo zona ma chrapke na prawko
mój touran 2004 1.6 benzyna
jestem troche audiofilem jesli chodzi o sprzet domowy w aucie ma to ładnie grac bez wzmacniaczy ,sub... itd.
pytanie co do gateway nie wiem o co chodzi
kupiłem radio do niego automape i wszystko działa ładnie teraz szukam kamerki do cofania bo zona ma chrapke na prawko
-
slavwek.ie
- Początkujący
- Auto:: T1 BLS
- Imię:: Sławek
Pozwolę się wtrącić..
Owszem Tomku, mp3 brzmi gorzej od oryginału CD, ale na fabrycznych głośnikach nie ma mowy o czystym i poprawnym dźwięku (niewytłumione drzwi, zła lokalizacja tweeterów)
Tak jakCiapek wspomniał, dla pospolitego słuchacza różnica empetrójka powyżej 192kbps nie będzie rozpoznawalna.
Owszem Tomku, mp3 brzmi gorzej od oryginału CD, ale na fabrycznych głośnikach nie ma mowy o czystym i poprawnym dźwięku (niewytłumione drzwi, zła lokalizacja tweeterów)
Tak jakCiapek wspomniał, dla pospolitego słuchacza różnica empetrójka powyżej 192kbps nie będzie rozpoznawalna.
- Ciapek
- Expert
o kurcze a co to? RCD 300 wbudowane w ramkę ? 
Chyba tak.
Wydaje mi się, że aby wymienić na cokolwiek musisz kupić nową ramkę pod takie "wyjmowalne radio". Koszt wydaje mi się nie duży więc warto.
Tomku gateway to sterownik w elektronice auta. W przypadku wymiany radia na wyższe modele w starszych Touranach występuje rozładowywanie akumulatorów podczas gdy auto stoi "na parkingu".
Konieczna jest wtedy wymiana tego sterownika na wyższy/nowszy model. To tak łopatologicznie
Chyba tak.
Wydaje mi się, że aby wymienić na cokolwiek musisz kupić nową ramkę pod takie "wyjmowalne radio". Koszt wydaje mi się nie duży więc warto.
Tomku gateway to sterownik w elektronice auta. W przypadku wymiany radia na wyższe modele w starszych Touranach występuje rozładowywanie akumulatorów podczas gdy auto stoi "na parkingu".
Konieczna jest wtedy wymiana tego sterownika na wyższy/nowszy model. To tak łopatologicznie
Pozdrawiam!
- Ciapek
- Expert
himi ja tu strzelam, może ktoś inny mądry powie, że są takie "lepsze" radia, ale nie sądzę, a jak są to ciężko je znaleźć. To rzadko spotykana ramka. Chyba tylko z pierwszego rocznika Tourana.
Musi ktoś jasno określić czy nowsza ramka podpasuje.
Ja pierwszy raz coś takiego widzę jak na zdjęciu
Myślę, że warto.
Musi ktoś jasno określić czy nowsza ramka podpasuje.
Ja pierwszy raz coś takiego widzę jak na zdjęciu
Myślę, że warto.
Pozdrawiam!
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
Ciapek,
nic nie wymieniałem w aucie po montazu radia a radio mi montowali w sklepie
i zauwarzyłem ze nie moge go uruchomic bez włozonego kluczyka do stacyjki i moze to powoduje ze nie zozładowuje sie akumulator
radio działa tylko jak jest kluczyk w stacyjce ale chyba jest dobrze podłaczone (tak mi sie wydaje) bo nie traci pamieci po wyjeciu kluczyka
a co do odpowiedzi na temat radia dla kolegi mozna dokupic ramki na zwykłe radio 1din lub 2 din tylko nie wygląda to juz orginalnie
nic nie wymieniałem w aucie po montazu radia a radio mi montowali w sklepie
i zauwarzyłem ze nie moge go uruchomic bez włozonego kluczyka do stacyjki i moze to powoduje ze nie zozładowuje sie akumulator
radio działa tylko jak jest kluczyk w stacyjce ale chyba jest dobrze podłaczone (tak mi sie wydaje) bo nie traci pamieci po wyjeciu kluczyka
a co do odpowiedzi na temat radia dla kolegi mozna dokupic ramki na zwykłe radio 1din lub 2 din tylko nie wygląda to juz orginalnie