Ostatnio w pracy na przejściu granicznym odprawiałem obywateli Rosji którzy kupili sobie w Germanii VW Tourana który jeździł jako taxi. Pominę fakt że auto miało przejechane niby 80 tyś i ze przepłacili za 2008 rok 50 tyś zł
Co to za przycisk? wersja Taxi
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Co to za przycisk? wersja Taxi
Hej wszystkim
Ostatnio w pracy na przejściu granicznym odprawiałem obywateli Rosji którzy kupili sobie w Germanii VW Tourana który jeździł jako taxi. Pominę fakt że auto miało przejechane niby 80 tyś i ze przepłacili za 2008 rok 50 tyś zł
ale zaciekawił mnie jeden przycisk w aucie w okolicy dźwigni hamulca ręcznego. Może ktoś z was wie do czego służy i czy był montowany seryjnie ?
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- bartek0-01
- Specjalista
Dzieki Miki76, 
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- bartek0-01
- Specjalista
Czyli to juz zależy kto gdzie miał wenę go zamontować 
MOJE AUTO
MOJE AUTO
- sabrol
- Początkujący
- Auto:: Touran FL, 2007
- Imię:: Sławek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Co to za przycisk?
Turanek pisze:Nie.bartek0-01 pisze:Czyli to juz zależy kto gdzie miał wenę go zamontować
@Marcel a ten pod ręcznym, to nie jest od radiotaxi czasami?
Zgadza się ten pod ręcznym to jest od radiotaxi a do włączenia koguta na dachu były montowane na takiej plastikowej płytce w miejscu gdzie powinna znajdowac się popielniczka przednia, wiem bo sam sprowadziłem paki po taxi i też mam ten przycisk. Natomiast w podłokietniku znajdowało się samo radio, sprawdź czy nie masz po prawej koło schowka z bezpiecznikami przycisku alarmu podobno w germani po wciśnięciu tego alarmu pojawia się policja
wysłane ze starego laptopa
- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Też tak miałem przyciski, jak pisze sabrol. Przy ręcznym radiotaxi. A przyciski alarmu antynapadowego mam dwa, jeden w głębi, obok podstopnicy, a drugi uruchamiany kolanem, nad klapką zamykającą bezpieczniki i gniazdo OBD. Dezaktywacja pod maską 
pozdrawiam Grzegorz
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
to widać różnie od modeli ... a masz Kolego w briefie, że wyszedł z fabryki jako TAXI
Ja mam lampę TAXI zapalanie koło ESP przy popielniczce, tam też jest dodatkowy przycisk który zapala wszystkie lampki w aucie ... co by sie dobrze rozliczyć
, a koło ręcznego nie ma nic.
Do tego oczywiście alarm pod kolanem /lewym/ i jakiś pstryczek przy podstopnicy,
mój Turik wszedł z fabryki jako TAXI ... fakt jest jakiś dziwny, bo w szmacianej tapicerce na fotelach i ma kilka pakietów dodatkowych
Ja mam lampę TAXI zapalanie koło ESP przy popielniczce, tam też jest dodatkowy przycisk który zapala wszystkie lampki w aucie ... co by sie dobrze rozliczyć
Do tego oczywiście alarm pod kolanem /lewym/ i jakiś pstryczek przy podstopnicy,
mój Turik wszedł z fabryki jako TAXI ... fakt jest jakiś dziwny, bo w szmacianej tapicerce na fotelach i ma kilka pakietów dodatkowych
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Mam pytanie kolego marcelid odnośnie tego włączania wszystkich lampek w samochodzie jednym przyciskiem - jak rozwiązałeś to technicznie, czy trzeba ciagnąć przewody od wszystkich lampek do tego przełącznikamarcelid pisze:
Ja mam lampę TAXI zapalanie koło ESP przy popielniczce, tam też jest dodatkowy przycisk który zapala wszystkie lampki w aucie ... co by sie dobrze rozliczyć, a koło ręcznego nie ma nic.>
Czasami jest potrzeba włączenia światła z tył (dziecko może nie dać rady samo) a nie chcę za każdy razem otwierać drzwi.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Marceli ma to zrobione już w fabryce. U Ciebie wystarczy pociągnąć przewód sterujący bodajże w przedniej lampce z pinu 6 do tylnej lampki i zapalając z przodu lampkę będzie świecić też z tyłu
Piny opisane są przy modzie lampki od passata W8
Jak Marceli poda mi VIN na PW to sprawdzę jak to fabrycznie rozwiązali .
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Jutro sprawdzę
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
OK.Muti pisze:Marceli ma to zrobione już w fabryce. U Ciebie wystarczy pociągnąć przewód sterujący bodajże w przedniej lampce z pinu 6 do tylnej lampki i zapalając z przodu lampkę będzie świecić też z tyłuPiny opisane są przy modzie lampki od passata W8
Jak Marceli poda mi VIN na PW to sprawdzę jak to fabrycznie rozwiązali .
- sabrol
- Początkujący
- Auto:: Touran FL, 2007
- Imię:: Sławek
Re: Co to za przycisk? wersja Taxi
możesz bardziej rozjaśnić z tą dezaktywacją gdzie konkretnie można to ustrojstwo znaleźć ??krankor pisze:Też tak miałem przyciski, jak pisze sabrol. Przy ręcznym radiotaxi. A przyciski alarmu antynapadowego mam dwa, jeden w głębi, obok podstopnicy, a drugi uruchamiany kolanem, nad klapką zamykającą bezpieczniki i gniazdo OBD. Dezaktywacja pod maską
wysłane ze starego laptopa