Witam, otóż od jakiegoś czasu przy ruszaniu z mocno skręconymi kołami słychać tak jakby takie przeskakiwanie nie wiem dokładnie jak określić ten dźwięk. Byłem na diagnostyce i koleś powiedział, że wszystko jest w porządku, mój mechanik też mówi, że jest OK. Ale chyba te dźwięki sugerują, że coś się zużyło.
Ostatnio zmieniony pn wrz 23, 2013 17:26 przez piotr9piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
To Ci strzela przegub zewnętrzny, a mechanikowi i diagnoście serdecznie podziękuj za taką diagnozę. Pisz do jeża, na pewno Ci dobierze i dobrze i tanio
OK, tak to jest już z tymi mechanikami w Polsce, ale gdy się chce jakiegoś dobrego mechanika to też trzeba mu słono zapłacić, a czy np. ostatnio wymieniał mi olej i wszystkie filtry i wziął za robotę 200zł to dużo?
Powiedziałbym że kosmos ! pytałem ostatnio u siebie, w warsztacie który do najtańszych nie należy i wyszło 70 zł za wymianę z własnym olejem, darmowo gdy biorę od nich.
wulkan pisze:Przegub przegubem ale jak 'terkotanie' i na kierownicy też to łożyska mc'phersona, najlepiej od razu sprawdzić i wymienić też
Z tymi łożyskami mc phersona trzeba uwazac. W moim przypadku okazało sie ze po wymianie łożysk problem nie ustąpił. I generalnie jestem w kropce bo objawy nie wskazują na przegub (stuk pojawia sie tylko przy skrecie w lewo i to w czasie jazdy, przy ruszaniu na mocno skreconych kołach przegub nie przeskakuje tylko jest pojedyncze stuknięcie, przy cofaniu do garazu gdzie ruchy kierownicą wcale nie są duze, wreszcie nawet przy hamowaniu na prostych kołach i zawsze czuc to lekko na kierownicy, przy ruszaniu nic sie nie dzieje). Co prawda łożysko z wymianą na jedną strone to koszt około 100 pln wiec tragedii nie ma ale okazuje sie ze ta diagnoza moze byc nietrafiona.