Zabezpieczenie - blokada skrzyni biegów bear-lock dla DSG
- krencik
- Początkujący
- Auto:: 1T1 1,9 TDI, BLS 2006
- Imię:: Wojciech
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Zabezpieczenie - blokada skrzyni biegów bear-lock dla DSG
Witajcie.
Wiem, że na temat zabezpieczeń rozmawiamy na forach powściągliwie, bo złodzieje też czytać potrafią, ale moje pytanie jest dość ogólne.
Czy może montował ktoś w Touranku z DSG blokadę skrzyni biegów, bolcową lub inną np. od firmy bear-lock (vel. niedźwiedź-lock) ? Czy to jest możliwe w tym aucie i czy ma sens ?
Wiem, że na temat zabezpieczeń rozmawiamy na forach powściągliwie, bo złodzieje też czytać potrafią, ale moje pytanie jest dość ogólne.
Czy może montował ktoś w Touranku z DSG blokadę skrzyni biegów, bolcową lub inną np. od firmy bear-lock (vel. niedźwiedź-lock) ? Czy to jest możliwe w tym aucie i czy ma sens ?
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Blokada skrzyni do DSG jest dostępna. Koleżanka ma taką zamontowaną w oktavii z DSG. Blokada jest w wersji ryglowej tzn po przekręceniu kluczyka rygiel się odblokowuje. Ja taką założyłem ale wersji do skrzyni manualnej.
Jestem zwolennikiem dodatkowych zabezpieczeń.
Jeśli nie zabezpieczą do końca przed kradzieżą to chociaż opóźnią lub skomplikują działania chętnych na cudze mienie....
Jestem zwolennikiem dodatkowych zabezpieczeń.
Jeśli nie zabezpieczą do końca przed kradzieżą to chociaż opóźnią lub skomplikują działania chętnych na cudze mienie....

Re: Zabezpieczenie - blokada skrzyni biegów bear-lock dla DS
Witam
Odgrzeję trochę temat
Kupiłem właśnie passata b7 w dsg i poszukuję jakiegos zabezpieczenia. Myslałem nad multilockiem. Czy ktoś może dać namiary na jakiś warsztat montujący taką lub podobną blokadę?
Odgrzeję trochę temat
Kupiłem właśnie passata b7 w dsg i poszukuję jakiegos zabezpieczenia. Myslałem nad multilockiem. Czy ktoś może dać namiary na jakiś warsztat montujący taką lub podobną blokadę?
-
77Marta77
- Auto:: Touran 2,0 2006
- Imię:: Marta
To jeszcze ja podbiję temat - w moim aucie jest stary bl i zastanawiam się czy czasem po 10 latach nie ma lepszej wersji? Chciałabym wymienić blokadę na coś lepszego, nowocześniejszego. Tzn może byc bl ale czy mają jakieś rozwinięte blokady?
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Ludzie, może w końcu ktoś zapoda nazwę ustrojstwa, firmę...
Czy to jakaś tajemnica, czy co?

Czy to jakaś tajemnica, czy co?
- rasta
- Zaawansowany
- Auto:: Toyota Avensis T27
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 110 razy
ja zakładałem w Touranie blokadę skrzyni manual : http://www.auto-blokady.pl/
, do Toyoty też skorzystałem z tej samej firmy.
Obecnie mają dwa rodzaje blokad, różnica około 100 zł.
Do touran blokada około 350zł + dla mieszkańców wawy dojazd gratis i montaż u klienta 200zł.
, do Toyoty też skorzystałem z tej samej firmy.
Obecnie mają dwa rodzaje blokad, różnica około 100 zł.
Do touran blokada około 350zł + dla mieszkańców wawy dojazd gratis i montaż u klienta 200zł.
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Hej,
Nie chcę Was zniechęcać do zakladania blokady skrzyni biegów, ale ja w tej chwili bym się nad nia zastanowił... Aktualnie mam zalożoną blokadę, a mimo to mialem już dwie próby kradzieży auta. Oczywiście blokada nietknięta, więc nie wiem jak chcieli ją sforsować, ale nie odstraszylo to zlodziei. Też myślałem, że taka blokada jest nie do przejścia i jak ją zobaczą to odpuszczą, a jednak nie...
Jeśli chodzi o namiary to w Luboniu pod Poznaniem (widzę, że koleżanka Marta jest z Szamotuł), jest "fabryka" i zakład montujący Bear Locka.
Jest jescze jeden maly problem... Przez tą blokadę, a właściwie jej obudowę miałem troszkę kłopot z zamontowaniem TPMS'u, ponieważ wyskakiwal mi przycisk i musialem obciąć trochę kostkę...
Nie chcę Was zniechęcać do zakladania blokady skrzyni biegów, ale ja w tej chwili bym się nad nia zastanowił... Aktualnie mam zalożoną blokadę, a mimo to mialem już dwie próby kradzieży auta. Oczywiście blokada nietknięta, więc nie wiem jak chcieli ją sforsować, ale nie odstraszylo to zlodziei. Też myślałem, że taka blokada jest nie do przejścia i jak ją zobaczą to odpuszczą, a jednak nie...
Jeśli chodzi o namiary to w Luboniu pod Poznaniem (widzę, że koleżanka Marta jest z Szamotuł), jest "fabryka" i zakład montujący Bear Locka.
Jest jescze jeden maly problem... Przez tą blokadę, a właściwie jej obudowę miałem troszkę kłopot z zamontowaniem TPMS'u, ponieważ wyskakiwal mi przycisk i musialem obciąć trochę kostkę...

- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Też chciałem założyć blokadę jednak szczera do bólu odpowiedź z ASO mnie ostudziła - o ile przy skrzyni ręcznej ma sens to DSG jest sterowane elektronicznie więc przygotowany złodziej odjedzie autem nie ruszając w ogóle dźwigni. Tak przynajmniej stwierdzili w ASO...
-
77Marta77
- Auto:: Touran 2,0 2006
- Imię:: Marta
Złodzieja ponoć nic nie odstraszy, ale chyb jeśli próba nieudana to lepiej? U mnie też była raz próba ale chyba nie dostali się do środka przez.... klamkiVincent83 pisze:Hej,
Co do bl, to wiem że pod Poznaniem jest to http://niedzwiedz-lock.pl ale mnie bardziej interesuje, czy przez 10 lat się zmieniło coś w zabezpieczeniach? nigdzie nie znalazłam wątków z "nowościami" dlatego szukam ludzi, co mieli wymieniane. Jeszcze zastanawia mnie ta blokada kierownicy. Myślałam, że chodzi o taki drążek co się montuje na kierownicę, a dopiero teraz widziałam, ze to też na kluczyk pod stacyjką? Ale czy pchac do auta 2 zabezpieczenia?
-- Pn paź 12, 2015 08:04 --
Serio? o tym nie wiedziałam.. kierownicy tez się to tyczy?pab567 pisze:Też chciałem założyć blokadę jednak szczera do bólu odpowiedź z ASO mnie ostudziła - o ile przy skrzyni ręcznej ma sens to DSG jest sterowane elektronicznie więc przygotowany złodziej odjedzie autem nie ruszając w ogóle dźwigni. Tak przynajmniej stwierdzili w ASO...
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Serio serio... Po co miałbym ściemniać? Nie wiem, jak w Touranach, ale u mnie w Superbie 2 przy KESSY blokada kierownicy jest elektryczna więc pewnie podobnie...