Zabezpieczenie - blokada skrzyni biegów bear-lock dla DSG

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Awatar użytkownika
krencik
Początkujący
Auto:: 1T1 1,9 TDI, BLS 2006
Imię:: Wojciech
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Zabezpieczenie - blokada skrzyni biegów bear-lock dla DSG

Post autor: krencik »

Witajcie.
Wiem, że na temat zabezpieczeń rozmawiamy na forach powściągliwie, bo złodzieje też czytać potrafią, ale moje pytanie jest dość ogólne.
Czy może montował ktoś w Touranku z DSG blokadę skrzyni biegów, bolcową lub inną np. od firmy bear-lock (vel. niedźwiedź-lock) ? Czy to jest możliwe w tym aucie i czy ma sens ?
Niemiec płakał, gdy sprzedawał ...

Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Co do dsg to nie wypowiadam się, czy da się założyć, podejrzewam, że możliwe. Co do samej blokady cz y tej czy innej firmy to każde dodatkowe zabezpieczenie autka, to dłuższy czas dla złodzieja i tym większa szansa, że odpuści temat.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

potwierdzam dobra blokada nie jest zła :D ja miałem kiedyś w passacie jak zgubiłem jedyny kluczyk jaki miałem to nie dość, że trudno go przetransportować to i rozebrać nie tak łatwo było
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: Johny7205 »

Blokada skrzyni do DSG jest dostępna. Koleżanka ma taką zamontowaną w oktavii z DSG. Blokada jest w wersji ryglowej tzn po przekręceniu kluczyka rygiel się odblokowuje. Ja taką założyłem ale wersji do skrzyni manualnej.
Jestem zwolennikiem dodatkowych zabezpieczeń.
Jeśli nie zabezpieczą do końca przed kradzieżą to chociaż opóźnią lub skomplikują działania chętnych na cudze mienie....
Obrazek
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

Johny7205, a możesz zdradzić jakiej firmy masz i ile to kosztuje na PW może bym sobie zamontował coś takiego też jestem zwolennikiem dodatkowych zabezpieczeń :D
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Awatar użytkownika
krencik
Początkujący
Auto:: 1T1 1,9 TDI, BLS 2006
Imię:: Wojciech
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: krencik »

Takie informacje jak oferta rynkowa, czy ceny możemy chyba śmiało pisać na głównej. W końcu jest to dostępne w Internecie dla każdego. Sam jestem ciekawy, bo też się przymierzam.
Niemiec płakał, gdy sprzedawał ...

Obrazek
Antek_amb
Auto:: B7
Imię:: Paweł

Re: Zabezpieczenie - blokada skrzyni biegów bear-lock dla DS

Post autor: Antek_amb »

Witam
Odgrzeję trochę temat
Kupiłem właśnie passata b7 w dsg i poszukuję jakiegos zabezpieczenia. Myslałem nad multilockiem. Czy ktoś może dać namiary na jakiś warsztat montujący taką lub podobną blokadę?
77Marta77
Auto:: Touran 2,0 2006
Imię:: Marta

Post autor: 77Marta77 »

To jeszcze ja podbiję temat - w moim aucie jest stary bl i zastanawiam się czy czasem po 10 latach nie ma lepszej wersji? Chciałabym wymienić blokadę na coś lepszego, nowocześniejszego. Tzn może byc bl ale czy mają jakieś rozwinięte blokady?
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Ludzie, może w końcu ktoś zapoda nazwę ustrojstwa, firmę...
Czy to jakaś tajemnica, czy co?
:shock: :shock: :shock:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
rasta
Zaawansowany
Auto:: Toyota Avensis T27
Imię:: Tomek
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy

Post autor: rasta »

ja zakładałem w Touranie blokadę skrzyni manual : http://www.auto-blokady.pl/
, do Toyoty też skorzystałem z tej samej firmy.
Obecnie mają dwa rodzaje blokad, różnica około 100 zł.
Do touran blokada około 350zł + dla mieszkańców wawy dojazd gratis i montaż u klienta 200zł.
Awatar użytkownika
Vincent83
Zaawansowany
Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
Imię:: Artur
Podziękował: 49 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Post autor: Vincent83 »

Hej,
Nie chcę Was zniechęcać do zakladania blokady skrzyni biegów, ale ja w tej chwili bym się nad nia zastanowił... Aktualnie mam zalożoną blokadę, a mimo to mialem już dwie próby kradzieży auta. Oczywiście blokada nietknięta, więc nie wiem jak chcieli ją sforsować, ale nie odstraszylo to zlodziei. Też myślałem, że taka blokada jest nie do przejścia i jak ją zobaczą to odpuszczą, a jednak nie...

Jeśli chodzi o namiary to w Luboniu pod Poznaniem (widzę, że koleżanka Marta jest z Szamotuł), jest "fabryka" i zakład montujący Bear Locka.

Jest jescze jeden maly problem... Przez tą blokadę, a właściwie jej obudowę miałem troszkę kłopot z zamontowaniem TPMS'u, ponieważ wyskakiwal mi przycisk i musialem obciąć trochę kostkę...
Obrazek
Awatar użytkownika
pab567
Specjalista
Auto:: Superb Kombi 3.6
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Post autor: pab567 »

Też chciałem założyć blokadę jednak szczera do bólu odpowiedź z ASO mnie ostudziła - o ile przy skrzyni ręcznej ma sens to DSG jest sterowane elektronicznie więc przygotowany złodziej odjedzie autem nie ruszając w ogóle dźwigni. Tak przynajmniej stwierdzili w ASO...
77Marta77
Auto:: Touran 2,0 2006
Imię:: Marta

Post autor: 77Marta77 »

Vincent83 pisze:Hej,
Nie chcę Was zniechęcać do zakladania blokady skrzyni biegów, ale ja w tej chwili bym się nad nia zastanowił... Aktualnie mam zalożoną blokadę, a mimo to mialem już dwie próby kradzieży auta. Oczywiście blokada nietknięta, więc nie wiem jak chcieli ją sforsować, ale nie odstraszylo to zlodziei. Też myślałem, że taka blokada jest nie do przejścia i jak ją zobaczą to odpuszczą, a jednak nie...
Złodzieja ponoć nic nie odstraszy, ale chyb jeśli próba nieudana to lepiej? U mnie też była raz próba ale chyba nie dostali się do środka przez.... klamki :D Były przed wymianą, bo mi się pourywały :) Tylko an kamerce widziałam, ze szarpali się z drzwiami, ale po chwili zrezygnowali.

Co do bl, to wiem że pod Poznaniem jest to http://niedzwiedz-lock.pl ale mnie bardziej interesuje, czy przez 10 lat się zmieniło coś w zabezpieczeniach? nigdzie nie znalazłam wątków z "nowościami" dlatego szukam ludzi, co mieli wymieniane. Jeszcze zastanawia mnie ta blokada kierownicy. Myślałam, że chodzi o taki drążek co się montuje na kierownicę, a dopiero teraz widziałam, ze to też na kluczyk pod stacyjką? Ale czy pchac do auta 2 zabezpieczenia?

-- Pn paź 12, 2015 08:04 --
pab567 pisze:Też chciałem założyć blokadę jednak szczera do bólu odpowiedź z ASO mnie ostudziła - o ile przy skrzyni ręcznej ma sens to DSG jest sterowane elektronicznie więc przygotowany złodziej odjedzie autem nie ruszając w ogóle dźwigni. Tak przynajmniej stwierdzili w ASO...
Serio? o tym nie wiedziałam.. kierownicy tez się to tyczy?
Awatar użytkownika
pab567
Specjalista
Auto:: Superb Kombi 3.6
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Post autor: pab567 »

Serio serio... Po co miałbym ściemniać? Nie wiem, jak w Touranach, ale u mnie w Superbie 2 przy KESSY blokada kierownicy jest elektryczna więc pewnie podobnie...
ODPOWIEDZ