Dziś z przerażeniem zobaczyłem że na przedniej szybie jest pełno takich mikro odprysków po kamyczkach,wcześniej to wyglądało jakby szyba była lekko brudna od robali ale dziś się przyjrzałem lepiej i padł na mnie blady strach;-((
Da się to jakoś naprawić metodą domową?Czy może jakieś szlifowanie ?Na wymianę mnie teraz nie stać qrcze blade;-//Co doradzicie?
Ubezpieczaj szybe , kosztuje chyba 100zł na rok i wymieniaj na ubezpieczalni. Nie tracisz zniżek. Ceramizery do polerowania szyb sobie odpusc, musial bys profesjonalnie pokleic ubytki, ale to bedzie troche kosztowalo.
domowymi środkami - nie wiem czy naprawisz
szlifowanie - czytałem wiele na ten temat ale nikt kto to zrobił nie wypowiadał się pozytywnie ze względu na powstałe smugi, zniekształcenia itp.
wymiana - to ostateczność.
Podjedź do zakładów które zajmują się na co dzień szybami i spytaj o naprawę szyby. Obecnie istnieje możliwość zregenerowania miejsc na szybie gdzie są odpryski, małe "pajączki" itp. Ważne, by podjechać w miarę szybko po wystąpieniu uszczerbku aby ograniczyć do max. zabrudzenie miejsca uszczerbku.
Kolego nic się nie przejmuj ja też coś takiego mam na szybie, moja rada nie poleruj, nie szlifuj, ubezpiecz tak jak radzi spacewalker, bo kosztuje to grosze w ciągu roku i po problemie, jeśli pęknie szyba to ubezpieczyciel zapłaci, a Ty nie stracisz zniżek i będziesz mieć nową szybę
żeby nie mnożyć tematów, odnośnie szyby przedniej.
Nabawiłem się pęknięcia na przedniej. Prawdopodobnie kamień na trasie. Pęknięcie ma ok 1 cm szerokości. ma ktoś doświadczenie w tego rodzaju naprawach ? klejenie itp. ?
na jutubie znalazłem filmik w którym gościu mówi, że pęknięcie wielkości złotyh i nie bliżej niż 10 cm od rantu, no cóż jutro linika w dłoń, tylko z tą 2 zł gorzej, może ma ktoś pożyczyć ?
Tomas pisze:żeby nie mnożyć tematów, odnośnie szyby przedniej.
Nabawiłem się pęknięcia na przedniej. Prawdopodobnie kamień na trasie. Pęknięcie ma ok 1 cm szerokości. ma ktoś doświadczenie w tego rodzaju naprawach ? klejenie itp. ?