Hej,
mam pytanie, otóż po otworzeniu tylnej klapy jej krawędź jest dosyć nisko (albo ja za wysoki ) , ale zauważyłem z tyłu obok zamka klapy naklejkę, informującą że można klapę otworzyć znacznie szerzej (wyżej)
Hehe, nie wiem jak to zrobić, a na siłę nie chcę pchać klapy do góry. Jest jakiś "zwalniacz blokady", czy cóś?
Pomożecie?
Pójdzie ok 10-15cm do góry, pchnij reką normalnie, dalej siłowniki juz nie puszczą wiec nic się nie stanie. Mi na 190cm wystarcza by przejsc spokojnie.
odchodzi jeszcze sporo bo normalnie jak sie otworzy to zawadzam głową i nie stane pod nia normalnie, a jak odchyle to juz jest wystarczajaco miejsca...
na poczatku tez o tym nie wiedziałem i juz byłem zmartwiony ze w Touranie tak nisko sie klapa otwiera...
nie wiem jak przed ale po lifcie jest taki problem, ze klapa od polowy nie opada sama i trzeba ja mocniej trzasnac zeby sie zamknela.
w 2010 zlikwidowali ten problem i klapa ciezej sie unosi ale tez lzej opada.
czy ktos wie, czy wystarczy sama wymiana amortyzatorkow na te po 2010 zeby taki efekt uzyskac (opadania i samozamykania klapy od polowy) ?
Samo zamknięcie zamka to problem wypychania powietrza z środka kabiny. Jak siedzę w środku, a ktoś zamyka klapę to na chwilę w tym momencie opuszczam szybę. Wtedy klapa na pewno się zamknie.
O dokładnie to samo jest np z zamykanymi ostatnimi drzwiami...Też nie za każdym razem się "poprawnie domkną". Rada Turanka jest jak najbardziej na miejscu...