Mam na myśli coś co nie potrzebuje kolejnego pilota do aktywacji alarmu, ale uruchamia się po zamknięciu auta z oryginalnego pilota, chciałbym również aby posiadało czujniki uderzenia oraz czujniki ruchu. Istnieje coś takiego ??
Jaki alarm najlepszy ?
- rekin
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1, 9 TDI BKC , 200
- Imię:: Grzegorz
Jaki alarm najlepszy ?
Panie i Panowie, kto się orientuje jaki alarm jest najbardziej odpowiedni do Tourana ?
Mam na myśli coś co nie potrzebuje kolejnego pilota do aktywacji alarmu, ale uruchamia się po zamknięciu auta z oryginalnego pilota, chciałbym również aby posiadało czujniki uderzenia oraz czujniki ruchu. Istnieje coś takiego ??
-
shaman82
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 BXF '06
- Imię:: Pablo
- Podziękował: 1 raz
A ja rok temu zamontowałem taki: http://sklep.tymex-alarmy.pl/autoalarm- ... p-110.html (dokładnie od tego sprzedawcy).
Czujniki ruchu chyba są w komplecie, czujnik uderzenia trzeba dokupić.
Nie podoba mi się w nim tylko to, że nie ma sposobu aby zamknąć samochód z zewnątrz bez uaktywniania czujek ruchu np. gdy zostawiasz kogoś w samochodzie.
Poza tym wszystko ok! A cena to 1/3 tego co tutaj podajecie...
Czujniki ruchu chyba są w komplecie, czujnik uderzenia trzeba dokupić.
Nie podoba mi się w nim tylko to, że nie ma sposobu aby zamknąć samochód z zewnątrz bez uaktywniania czujek ruchu np. gdy zostawiasz kogoś w samochodzie.
Poza tym wszystko ok! A cena to 1/3 tego co tutaj podajecie...
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
Ja niedawno instalowałem sobie coś takiego Tytan DS400
Zakupiłem go od znajomego za 250PLN plus 80PLN za czujnik przechyłu. Montaż samodzielny.
Alarmik rewelacja! Polecam!
Pozdrawiam!
Ja niedawno instalowałem sobie coś takiego Tytan DS400
Zakupiłem go od znajomego za 250PLN plus 80PLN za czujnik przechyłu. Montaż samodzielny.
Alarmik rewelacja! Polecam!
Pozdrawiam!
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
A ja rok temu zamontowałem taki: http://sklep.tymex-alarmy...-can-p-110.html (dokładnie od tego sprzedawcy).
jeszcze napiszcie gdzie macie ukryte właczniki ...jeffik pisze:Ja niedawno instalowałem sobie coś takiego Tytan DS400
zresztą to co napisaliscie to dla poptencjalnego złodzieja wystarczy, teraz tylko Was namierzyć i zadanie ma bardzo ułatwione... wiec zastanówcie sie 5 razy zanim bedziecie peplać na ogólnym takie rzeczy...
-
shaman82
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 BXF '06
- Imię:: Pablo
- Podziękował: 1 raz
Proszę bardzo - namierz mnieDodi pisze:A ja rok temu zamontowałem taki: http://sklep.tymex-alarmy...-can-p-110.html (dokładnie od tego sprzedawcy).jeszcze napiszcie gdzie macie ukryte właczniki ...jeffik pisze:Ja niedawno instalowałem sobie coś takiego Tytan DS400
zresztą to co napisaliscie to dla poptencjalnego złodzieja wystarczy, teraz tylko Was namierzyć i zadanie ma bardzo ułatwione... wiec zastanówcie sie 5 razy zanim bedziecie peplać na ogólnym takie rzeczy...
Złodziej jak się zna, to rozpozna markę alarmu po tym jakie sygnały "wysyła" do użytkownika - np: odstępy między mignięciami świateł, zachowanie diody wewnątrz...
- rekin
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1, 9 TDI BKC , 200
- Imię:: Grzegorz
Nie ma się o co kłócić.
Zapytałem o alarm nie z powodu zabezpieczenia auta przed kradzieżą, bo tego raczej nie da się uniknąć jak sobie upatrzą, ale dla odstraszenia potencjalnego złodzieja lub zamiaru uszkodzenia auta, niech wie że jest jakieś utrudnienie i nie będzie tak łatwo zanim "dmuchną lub uszkodzą" auto. Po drugie na moim osiedlu są małe dzieciaki, które biegają z pisakiem lub jakąś gałęzią w ręku i nie patrzą po czym rysują. Alarm dźwiękowy odstrasza skutecznie i więcej już nie podchodzą.
Zapytałem o alarm nie z powodu zabezpieczenia auta przed kradzieżą, bo tego raczej nie da się uniknąć jak sobie upatrzą, ale dla odstraszenia potencjalnego złodzieja lub zamiaru uszkodzenia auta, niech wie że jest jakieś utrudnienie i nie będzie tak łatwo zanim "dmuchną lub uszkodzą" auto. Po drugie na moim osiedlu są małe dzieciaki, które biegają z pisakiem lub jakąś gałęzią w ręku i nie patrzą po czym rysują. Alarm dźwiękowy odstrasza skutecznie i więcej już nie podchodzą.