Stopery dywaników z tyłu gdzie/jak ?
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Stopery dywaników z tyłu gdzie/jak ?
Czesc
Potrzebuje zamontowac stopery dywanikow na tyl i problem w tym ze te z alledrogo sa plastikowe i nie da rady tego wkrecic w klape od tego schowka pod nogami
Jak macie to zrobione orginalnie lub moze ktos z was uporal sie juz z takim problemem ?
Potrzebuje zamontowac stopery dywanikow na tyl i problem w tym ze te z alledrogo sa plastikowe i nie da rady tego wkrecic w klape od tego schowka pod nogami
Jak macie to zrobione orginalnie lub moze ktos z was uporal sie juz z takim problemem ?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re:
A to zmienia postać rzeczy - ach Ci Angolecollega pisze:U mnie twz bylo ok do czasu az zostalem taksowkarzem

-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Re:
cheles pisze:A to zmienia postać rzeczy - ach Ci Angolecollega pisze:U mnie twz bylo ok do czasu az zostalem taksowkarzemMyślę, że musiałbyś kupić stopery, naciąć wykładzinę, przykleić i założyć. Chyba to najprostsze rozwiązanie.
Kupilem wlasnie jeden a alledrogo wkrecany i z jednej strony w dywan wkreca sie okej trzyma tez super tylko ze z 2 strony nie ma jak bo jest ten caly schowek plastikowy i nie idzie w to wkrecic mimo rozwiercenia wczesniej dziurki w tym plastiku ;/ za to wymyslilem ze jednak chyba bedzie lepiej zrobic to na rzepie
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Stopery dywaników z tyłu gdzie/jak ?
Ja próbowałem robić dokładnie w plastiku klapki, ale stopami mi wyrywali 
Stopery powinny być umieszczone maksymalnie na tyle dywanika, tak jak z przodu. Nowe dywaniki w Białasie czy Czarnej Mocy mają inne wykończenie spodniej warstwy i niejako wczepiają się w tapicerkę podłogi. Z tyłu, gdzie nie ma stoperów, jest to w miarę skuteczne

Stopery powinny być umieszczone maksymalnie na tyle dywanika, tak jak z przodu. Nowe dywaniki w Białasie czy Czarnej Mocy mają inne wykończenie spodniej warstwy i niejako wczepiają się w tapicerkę podłogi. Z tyłu, gdzie nie ma stoperów, jest to w miarę skuteczne
- wojtek66
- Przeglądacz
- Auto:: highline avq 2003/04r
- Imię:: wojtek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
witam.kupilem w niemczech od kolegi dywaniki gumowe(oryginalne tzn fabryczne) ktore maja okragle stopery,chcac wlozyc je do mojego tourana zauwazylem ze mam inne stopery tzn owalne.mam takie pytanko..czy jest mozliwosc przerobienia stoperow okraglych na stopery owalne? Okragle pasowaly chyba do tourana FL a ja kupujac nie zwrocilem uwagi na stopery.Jesli daloby sie je przerobic to bym je zostawil a jesli nie to bede zmuszony je sprzedac bo mam juz klienta.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Jest możliwość. Są stopery z gwintem jak blachowkręt i wkręcasz je w wykładzinę podłogi. Zapytaj w ASOwojtek66 pisze:mozliwosc przerobienia stoperow okraglych na stopery owalne?