Radio innego producenta zamiast VW
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Radio innego producenta zamiast VW
Witam, wkurza mnie w tych wszystkich radiach, że nigdy nie ma wszystkiego (nie mówię o tych za 2 tys, ale jeszcze na głowę nie upadłem)
Mam RCD300 czyli brak mp3, a o media in nie wspomnę. Reasumując... jak chcę mieć mp3 to najtańszy koszt to zakup rcd310 i dalej nie ma wejścia usb i muszę jeszcze myśleć o media in bo do rcd300 nie podepnę podobno media in. Wniosek z tego taki, że trzeba mieć 1 tys (po kosztach) żeby mieć mp3 i media in.
Czy można kupić jakąś kieszeń aby zaślepić tą wielką dziurę i np wsadzić jakieś radio z prawdziwego zdarzenia z mp3, czytnikiem kart i usb? Nawet droższe (widzę, że nawet za 400 zł są już wypasiaste)?
No i oczywiście przejściówki z fabrycznych kabli na te od nowego radia.
Mam RCD300 czyli brak mp3, a o media in nie wspomnę. Reasumując... jak chcę mieć mp3 to najtańszy koszt to zakup rcd310 i dalej nie ma wejścia usb i muszę jeszcze myśleć o media in bo do rcd300 nie podepnę podobno media in. Wniosek z tego taki, że trzeba mieć 1 tys (po kosztach) żeby mieć mp3 i media in.
Czy można kupić jakąś kieszeń aby zaślepić tą wielką dziurę i np wsadzić jakieś radio z prawdziwego zdarzenia z mp3, czytnikiem kart i usb? Nawet droższe (widzę, że nawet za 400 zł są już wypasiaste)?
No i oczywiście przejściówki z fabrycznych kabli na te od nowego radia.
Sprzedam Touran 1.9 TDI 105 KM. Nie mogę zamieścić ogłoszenia na forum bo mam mniej niż 50 postów!
-
- Przeglądacz
- Auto:: Jetta A5 BKD 2007
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Re: Radio innego producenta zamiast VW
hott zapewne chodzi Ci o coś takiego: http://allegro.pl/ramka-radiowa-jetta-t ... 82100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A jeśli chodzi Ci o same mp3 to możesz poszukać RCD300 z mp3, ewentualnie zainwestować w PHATBOXa: http://allegro.pl/audi-vw-phatbox-20-gb ... 44863.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wtedy wrzucasz 20GB muzy i zapominasz o zmianie płyt
A jeśli chodzi Ci o same mp3 to możesz poszukać RCD300 z mp3, ewentualnie zainwestować w PHATBOXa: http://allegro.pl/audi-vw-phatbox-20-gb ... 44863.html" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Początkujący
Tak, dokładnie o to mi chodzi... przyznam, że ten phatbox też jest ciekawy, ale chyba montaż nie należy do łatwych... (mam na myśli puszczanie kabli z bagażnika aż do radia)Kamel pisze:hott zapewne chodzi Ci o coś takiego: http://allegro.pl/ramka-radiowa-jetta-t ... 82100.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
A jeśli chodzi Ci o same mp3 to możesz poszukać RCD300 z mp3, ewentualnie zainwestować w PHATBOXa: http://allegro.pl/audi-vw-phatbox-20-gb ... 44863.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam Touran 1.9 TDI 105 KM. Nie mogę zamieścić ogłoszenia na forum bo mam mniej niż 50 postów!
-
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Ja mam u siebie w Touranie wsadzone radio Soniaka z USB Aux-em i blutaczem także rozmawiam przez telefon w ogóle jego nie dotykając koszt takiej "zabawki" razem z kablami i dwiema ramkami wyszedł mi nieco ponad 500 zł z czego 400 to radio
jeżeli chcesz więcej info pisz na priv to powiem Ci co i jak trzeba zrobić. A i najważniejsze jest to że jakość muzyki po zmianie radia bardzo się zmieniła oczywiście na korzyść
dobrze ustawione radio daje radę w Touranie 

-
- Początkujący
A jak to jest w przypadku włączenia świateł? Radio jest podświetlane czy trzeba je włączyć aby przyciski były podświetlone?Damian15 pisze:Ja mam u siebie w Touranie wsadzone radio Soniaka z USB Aux-em i blutaczem także rozmawiam przez telefon w ogóle jego nie dotykając koszt takiej "zabawki" razem z kablami i dwiema ramkami wyszedł mi nieco ponad 500 zł z czego 400 to radiojeżeli chcesz więcej info pisz na priv to powiem Ci co i jak trzeba zrobić. A i najważniejsze jest to że jakość muzyki po zmianie radia bardzo się zmieniła oczywiście na korzyść
dobrze ustawione radio daje radę w Touranie
-
- Przeglądacz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Zobacz jak ja to zrobilem - mam i muzę i filmy na mfd2 

Audi i Elektronika no i Amelka 
Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....

Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....
-
- Specjalista
Jeżeli zmienisz radio na inne niż fabryczne to będziesz jego musiał sam włączać i wyłączać przyciskiem i tu nie będziesz już miał jak teraz że wyciągasz kluczyk i radio gaśnie gra aż nie wyłączyć przyciskiem dlatego że nie będzie ono szło po CAN-ie. Podświetlenie nie jest w żaden sposób powiązane z włączaniem świateł świeci się cały czas od włączenia aż do wyłączenia radia czy to dzień czy noc czy światła włączone czy wyłączone 

- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
No to z tym podświetleniem się nie do końca zgodzę.
Ja mam radio ZENEC zc2010 czy jakoś tak. Moje radyjko współpracuje z CANem - podświetlenie działa bez żadnego problemu, wyświetla instrukcje z navi na fisie a także stacje radiowe i inne żeczy związane z radyjkiem. Jedno co nie działa niestety to wyłączanie kluczykiem.
Wyklikane przy pomocy Tapatalk i Galaxy Note 10.1
Ja mam radio ZENEC zc2010 czy jakoś tak. Moje radyjko współpracuje z CANem - podświetlenie działa bez żadnego problemu, wyświetla instrukcje z navi na fisie a także stacje radiowe i inne żeczy związane z radyjkiem. Jedno co nie działa niestety to wyłączanie kluczykiem.
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
jest to do ogarnięciapatarek pisze:Jedno co nie działa niestety to wyłączanie kluczykiem.
mialem ten sam problem u mnie
nie pytaj mnie jakto elektryk zrobił, ale zrobił

-
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
Jeżeli dobrze kojarze to zamienił dwa kabelkiLYJO pisze:jest to do ogarnięciapatarek pisze:Jedno co nie działa niestety to wyłączanie kluczykiem.
mialem ten sam problem u mnie
nie pytaj mnie jakto elektryk zrobił, ale zrobił
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Wiem że do ogarnięcia ale... to w sumie już przyzwyczailiśmy się do tego.
Oto JA
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
-
- Przeglądacz
Przecież to proste żeby radio niefabryczne wyłączało sie po kluczu ( w touranie są 2 plusy na sztywno ) - wystarczy ze skrzynki bezpiecznikowej pociągnąć +12V po kluczu i doprowadzic do radia ... Można też w Touranie ze stacyjki wykozystać cienki czarny przewó - w nim jest wląśnie +12V po kluczu i doprowadzić go do radia jako plus po kluczu ...
ale to takie proste że myslałem iz wszyscy to wiedzą
:)
To są podstawy elektryki samochodowej - a raczej montażu radyjek - tak bylo w słynnych Fiaciorach CC i SC gdzie tylko byl +12V sztywny bez klucza
ale to takie proste że myslałem iz wszyscy to wiedzą

To są podstawy elektryki samochodowej - a raczej montażu radyjek - tak bylo w słynnych Fiaciorach CC i SC gdzie tylko byl +12V sztywny bez klucza

Audi i Elektronika no i Amelka 

-
- Specjalista
Dla mnie osobiście bardziej odpowiada tak jak jest bo nie zawszę chcę aby radio przestawało grać jak wyciągam kluczyć 

-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,4 Tsi
- Imię:: Darek
witam
ja mam dedykowane do vw pioneera avic-f9310bt pełne Polskie menu
cały kombajn dvd,czytnik sd/usb telefon bt mapy nawteq 2013
naprawdę super gra oryginalna kostka iso2 i najważniejsze radio pod Can.
http://www.audiopioneer.pl/pioneer-avic-f9310bt.html
ja mam dedykowane do vw pioneera avic-f9310bt pełne Polskie menu
cały kombajn dvd,czytnik sd/usb telefon bt mapy nawteq 2013
naprawdę super gra oryginalna kostka iso2 i najważniejsze radio pod Can.
http://www.audiopioneer.pl/pioneer-avic-f9310bt.html