Za ile nówka ?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Mariow
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Za ile nówka ?

Post autor: Mariow »

Witam
Rozważam różne opcje zakupu Tourana ostatnio myślałem nawet o nówce czy orientuje się ktoś jakie upusty dają i jak wygląda np wyprzedaż rocznika czy jest wogóle jakiś wybór. Wg konfiguratora taka wersja Comfortline z 1,4 TSI wyszła mi ok 95 000, a ile realnie mogę wynegocjować ?
Awatar użytkownika
Królewna
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI 177KM 2013
Imię:: Królewna
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Za ile nówka ?

Post autor: Królewna »

Dają dość duże upusty! Właśnie kupiłam Highline 2.0TDI z DSG. Z takim wyposażeniem nie da się kupić innego sensownego auta za taką cenę! Idź do salonu i negocjuj!
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

Mariow pisze:Witam
Rozważam różne opcje zakupu Tourana ostatnio myślałem nawet o nówce czy orientuje się ktoś jakie upusty dają i jak wygląda np wyprzedaż rocznika czy jest wogóle jakiś wybór. Wg konfiguratora taka wersja Comfortline z 1,4 TSI wyszła mi ok 95 000, a ile realnie mogę wynegocjować ?
a to musi byc akurat Touran przy takiej gotowce mozna kupic o wiele lepsze i bardzej prestizowe auto nie koniecznie oczywiscie nowe ale roczne czy 2 letnie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Królewna
Przeglądacz

Nie wiedziałam, że w posiadaniu auta chodzi o prestiż! Myślałam, że ma jeździć i się nie psuć!
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Znajomy wysyłał maile z konfiguracja kupna konkretnego samochodu i wyposażenia do kilku(nastu) salonów i zdziwili byście się jakie mogą być różnice miedzy salonami,a na koniec jeszcze tam wyrwał jakieś dywaniki i coś tam jeszcze. Tylko jechał gdzieś daleko bodajże do Gdańska po auto no ale kilka tysi w kieszeni :mrgreen:
Awatar użytkownika
hubert222
Zaawansowany
Auto:: Touran 2004 1.9 TDI AVQ
Imię:: Hubert
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: hubert222 »

no te klika tysiecy wobec kosztow paliwa robi roznice :), a tak poza tym fajnie miec mozliwosc kupna nowki ;) :brawa:
tomix
Zaawansowany

Królewna pisze:Nie wiedziałam, że w posiadaniu auta chodzi o prestiż! Myślałam, że ma jeździć i się nie psuć!
szkoda ze nie wiedzialas heheh, prestizowe to slowo ma wiele znaczen, zle zrozumialas slowo prestiz,ale nie szkodzi, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Królewna
Przeglądacz

No, rozumiem, że gdybym kupiła 2-letnią audicę, najlepiej czarną, albo merola, to byłby prestiż. A tak przepłaciłam i będę pomykać byle Turkiem, bez prestiżu. Tak???
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

tomix pisze:
a to musi byc akurat Touran przy takiej gotowce mozna kupic o wiele lepsze i bardzej prestizowe auto nie koniecznie oczywiscie nowe ale roczne czy 2 letnie. Pozdrawiam
w ogóle co to za wpis ? przecież to forum Touranomaniaków więc powinieneś się cieszyć że ktoś chce kupić auto i do nas dołączyć.

Królewna Touran - i każdy Ci to powie tutaj to auto prestiżowe, tak jak to forum.
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Ktoś już na forum napisał, że jak jeździsz VW to sąsiedzi Cię szanują. :hahaha:
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
Królewna
Przeglądacz

Super!
Muszę jeszcze w takim razie dokupić torebkę Wittchen albo Gucci, buty z czerwoną podeszwą od Louis jakiegośtam i futro z norek. A- zapomniałam jeszcze o willi w prestiżowej dzielnicy :)))

Szczerze mi żal tych, co bedą mnie wtedy szanować!
Pozdrawiam tych, co szanują mnie już teraz :)
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Damian15 »

Tomek skoro Touran nie jest prestiżowy to dlaczego jeździsz prawie nowym Tyranem ?? Nie lepiej było kupić dwu czy trzy letnią Audice b7 czy b8 albo c6 ?
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

u Bednarka w Łodzi jest 10 tysięcy rabat na Tourana i to jest tak zwany wstęp do negocjacji
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
tomix
Zaawansowany

Królewna dlaczego tak się bulwersujesz, wypisujesz audice, torebki , buty louis vuitton itp. Czy ja Ci cos zrobiłem bo z tresci lekko tak wlasnie wynika, napisałem ze zle zrozumialas—chodzi o to jedno slowo, autor co innego miał na mysli.

Tomas jak co to za wpis adekwatny do tematu, Mariow rozwaza rozne opcje zakupu jestes w 100% pewny ze ma „wytypowane” tylko i wyłącznie Turany, ja akurat nie jestem, mimo ze tak pisze. Po za tym proszę uwierz mi na slowo ze Turan niestety nie jest najlepszym autem na swiecie, badzmy obiektywni mogą się zdażyć lepsze auta. Bardzo się ciesze ze kolejne osoby chca dołączyć do forum, oby jak najwięcej.

Damian15 musze cie „zmartwic” mam tez Audice Allroad oraz jeszcze 2 auta, ale nie o to w tym chodzi żebym tu wypisywal jakie, z natury jestem skromny. Proszę cie z tym prestiżem, ja miałem na mysli co innego. Potrzebowałem auta rodzinnego (5 osob) z większym bagażnikiem i z możliwością wyciagniecia foteli jak potrzebuje cos większego przewiesc na przykład ostatnio 4 kubiki drzewa( nie na raz), cement, i wiele innych rzeczy budowlanych, po nowym roku konstrukcja stalowa. Pod tym względem te auto mi bardzo pasuje a jeszcze udalo się kupic za dobra cene 40 tys zl. To tak na szybkiego i w duzym skrocie wytłumaczyłem ci dlaczego tez jezdze Turkiem.

Pozdrawiam was i milego dnia
P.S troche zeszliśmy z tematu to po ile te nowki ?
Awatar użytkownika
Chicken
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 BLS '06
Imię:: Adam
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Chicken »

Ja tam popieram Tomka. Nie można być ortodoksem. Kiedyś miałem klapki na oczach i widziałem tylko Hondy Civic. Ale mi przeszło. I obecnie wybierając auto jestem dość wybredny.

Ale mając kasę taką aby kupić nowego Tourana to na pewno przemyślał bym ten zakup dokładnie.
Pewnie wynika to z tego, że nie mam na koncie wielu aut, na nowego Tourana mnie nie stać. Więc do wszystkiego podchodzę pragmatycznie.
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
ODPOWIEDZ