Kilka ścieżek miało tak jakby przerwy, które starałem się uzupełnić.
Jak uruchomi się grzanie, to te 4 paski zaznaczone grzeją normalnie więc prąd i sygnał powinien być prawidłowy.
Ścieżki naprawiałem naklejając taśme od góry i od dołu i malując przestrzen po środku.
Wymiana niezbitej szyby to dla mnie strata kasy. Cierpliwość chyba mam, ale do czasu

Ale chciałbym uniknąć zdejmowania klapy. A faktycznie siedzieć w bagażniku i naklejać dokładnie taśmy to żadna frajda. Zrobiłem to na paru małych odcinkach a i tak sporo czasu zeszło się.
Może jest jakiś spay bezbarwny przewodaćy prąd, którym można by było bez większej precyzji spsikać scieżki , oczywiście tak żeby spray nie połączył dwóch lub więcej razem. Może by to przywróciło zdolności grzewcze neiaktywnych obecnie pasków.
Znalazłem coś takiego
www.slideshare.net/k2compl/k2-kontakt-spray-poprawia-przewodzenie-pradu-elektrycznego-zapobiega-osadzaniu-sie-wilgoci-dziala-antykorozyjnie-czysci-styki-kontakty-kable
Co sądzicie o tym sprayu. Nie chciałbym żeby mi szyba strzeliła od przegrzania czy może jakiejść innej reakcji.
Nie jestem pewien bo do tej pory nie zwróciłem na to uwagi ale i boczne tyle małe okienka też nie grzeją. Gdzie ewentualnie szukać, przekaźnika lub bezpiecznika od ogrzewania tylnych szyb.
-- 1 gru 2013, o 12:31 --
Nikt nie znam sposobu na niedziałające ścieżki , poza wymianą szyby ??? Aż nie chce mi sie wierzyć że tylko mnie to dotyczy
-- 2 gru 2013, o 12:13 --
W związku z tym iż multimetr mam chyba popsuty a prąd w szybie idzie tylko przy włączonym silniku, niechcąc nałykać się smrodu z rury, zrobiłem prosty miernik :
Ściezki sprawdziłem i wszystkie przewodzą prąd na całej długości.
Jakieś pomysły dlaczego w takim razie tylko 4 ścieżki grzeją ??