Lewarek DSG
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Lewarek DSG
Witam
czy ktoś się może orientuje czy da się podmienić lewarek z ten z nowego modelu?
http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-d ... 00294.html
czy ktoś się może orientuje czy da się podmienić lewarek z ten z nowego modelu?
http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-d ... 00294.html
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Przeglądałem różne stronki i znalazłem info że to raczej mało realna przeróbka.
http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... f=1&t=3742
http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... f=1&t=3742
- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Witam kolegow.Odnosnie gałki dsg,tej z 2011r.Wszystko pasuje tylko trzeba obrucic ciegno plastikowe znajdujace sie w lewarku o 90 stopni.puzniej tylko troszeczke sprytu i cierpliwosci,zeby włozyc precik znajdujacy sie w przycisku w ciegno plastikowe.Jak ten etap przeskoczymy to jestesmy w ''domu''..składamy i wszystko gra.U siebie skladałem to 15-20 minut na spokojnie.Jezdze od stycznia i wszystko jest ok.POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO MODYFIKACJI. 

- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- QsY
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
kolego czy aby przekręcić bolec o 90 stopni należy go podgrzać? spotkałem się z takim sposobem w innych poradnikach, u mnie jest plastikowy, obawiam się czy go nie uszkodzęsiemion22 pisze:Ja też u siebie zamontowałem gałkę od 2011,dobra rada -ten plastikowy bolec najlepiej przekręcić kombinerkami i jednym ruchem ręki,póżniej w gałce wcisnąć bolec na maxa(on tam zaskoczy),po włożeniu gałki na trzpień przycisnąć przycisk do zmiany biegów aż bolec zaskoczy i wszystko gra.
wychodzi rolnik na pole, patrzy a tam w gruncie rzeczy...
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
- Imię:: Błażej
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Ja nic nie podgrzewałem ,kombinerkami ścisnąłem i przekręciłem,ten trzpień jest wykonany z bardzo wytrzymałego plastiku więc nie pęknie,użytkuję już to ok roku i wszystko działa jak należy.QsY pisze:kolego czy aby przekręcić bolec o 90 stopni należy go podgrzać? spotkałem się z takim sposobem w innych poradnikach, u mnie jest plastikowy, obawiam się czy go nie uszkodzęsiemion22 pisze:Ja też u siebie zamontowałem gałkę od 2011,dobra rada -ten plastikowy bolec najlepiej przekręcić kombinerkami i jednym ruchem ręki,póżniej w gałce wcisnąć bolec na maxa(on tam zaskoczy),po włożeniu gałki na trzpień przycisnąć przycisk do zmiany biegów aż bolec zaskoczy i wszystko gra.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
- Imię:: Błażej
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Ja go przekręciłem do tej pory ,aż po powrocie ustawił się w pozycję taką jaka jest potrzebna do włożenia lewarka,i np teraz bez problemu zdejmuję i zakładam lewarek a ten "patyk" nie zmienia swojej pozycji.QsY pisze:siemion22,
wiem że można go przekręcić ale on wraca do poprzedniego położenia, rozumiem że trzymałeś nakładając nowy lewarek? jak ktoś szuka takiego lewarka, zwróćcie uwagę na mieszek, mój jest chyba od golfa i ramka mieszka jest nieco inna
Ostatnio zmieniony czw cze 27, 2013 09:50 przez siemion22, łącznie zmieniany 1 raz.