pomocy. mam tourana z2003 r. Oddałem do lakiernika żeby pomalował maskę i odebrałem bez klimy z błędem na wagu P1641 .Auto miało najprawdopodobniej zalany przez deszczówke silnik.ja kapnąłem się na drugi dzień a kolo oczywiście się wypiera
Ostatnio zmieniony wt lip 09, 2013 16:26 przez kika, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiesz, mówię o błędach ortograficznych a nie o polszczyźnie. Tak po prostu było by milej i zachowalibyśmy porządek na Forum. Sorki za Ot, a z autem udaj się do mechanika i obstawaj przy Swoim. I nie jestem Pan....
Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Mam problem z klimatyzacją. Chłodziła, chłodziła i nagle stanęła. Myślałem ze to zawór wysokiego ciśnienia ale nic z tego. pojechałem do mechanika, podpiął pod komputer ale żadnych błędów nie pokazało. Płynu jest około 450g. Mechanik powiedział, że to chyba sprężarka ale nie jest w stanie tego sprawdzić bo ten model (golf V) samochodu ma sprężarkę sterowaną napięciem czy jakoś tak. Odesłał mnie do ASO ale wolę uniknąć tego. Dodam ze wentylatory nie załączają się.
Z góry dziękuję za pomoc!
przepit,
Spróbuj: Na włączonym zapłonie wciśnij równocześnie ECONO oraz przycisk nawiewu na przód - na wyświetlaczach temperatury zadanej pokażą się jakieś dziwne symbole - trzymaj te przyciski, dopóki nie pojawią się znowu wskazanie temperatury.
pojeździłem po mechenikach i wszyscy mówią ze golfy mają tą dziwną sprężarkę. próbowałem już resetować nic nie pomogło. Nie mam ochoty za bardzo wydawać w ciemno około 1500 zł na nową sprężarkę.
witam mam problem z climatrtonikiem pojechalem nabic gaz i klimatyzacja nie startuje zero bledow na kompie uklad szczelny dziwi mnie tylko ze jak mi fachowcy nabili gaz to nie mogli go odessac dopiero po paru godzinach dalo sie go odessac jak nabili to zalacza sie tylko na chwilke
[ Dodano: Nie Lip 07, 2013 12:25 ]
dodam tylko ze sprezarka daje osiem barow
[ Dodano: Nie Lip 07, 2013 12:25 ]
dodam tylko ze sprezarka daje osiem barow
Jak się klima nie załącza (lub włącza się z opóźnieniem) to na 90% do wymiany jest zawór sprężarki SANDEN PXE16 (wymieniałem w kilku poliftach i był dokładnie taki jak na foto).
W przedlifcie może być trochę inny, trzeba wyjąć i zobaczyć. Do wymiany trzeba spuszczać czynnik z układu.