Oleje - Masakra

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
sWALERYc
Początkujący
Auto:: VW Touran 1.9 TDI BLS 07r
Imię:: Łukasz
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Oleje - Masakra

Post autor: sWALERYc »

Tak sobie przeglałem forum Jeepa i kolega tam podrzucił ciekawy link na stronę rosyjską gdzie prezentowane są silniki po stosowaniu różnych olejów :shock: :

http://www.2112.ru/showthread.php/23726

Polecam obejrzeć :omatko:

Pozdrowienia dla zagorzałych zwolenników Castrola, sam mam zalany edge 5w30 ale na następną wymianę robię na bank płukankę silnika, może środkami od Jacka albo jakimś LM, ale na pewno będzie i zmiana na inne oleum tylko jakie?
I co tu zalać
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Re: Oleje - Masakra

Post autor: Damian15 »

http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... ead#unread tu masz duuużo informacji na temat olei :D
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

No wszystko pięknie tak ruskie wymieniają olej: raz na 100.000km. zdejmują miske olejowa i odzyskują smar :hahaha: zresztą nie tylko ruskie z niemcowni tez się trafiają takie sztuki, korek do miski za drogi to co wkręcamy :?: świece zapłonową marki bosch :idea: :mrgreen: Prawda jest taka ze olej każdej marki może być podróbą ,pozostaje tylko brać z najbardziej pewnego źródła .
Awatar użytkownika
sWALERYc
Początkujący
Auto:: VW Touran 1.9 TDI BLS 07r
Imię:: Łukasz
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: sWALERYc »

Damian15 czytałem temat o olejach na forum, w żadnym swoim samochodzie olej nie pracował więcej jak 10-12kkm i w tym też nie będzie, ale jak popatrzyłeś sobie na fotki tych silników zalanych przecież różnymi oliwami to mnie ciary po plecach przeszły, a w szczególności foty tych które były zalewane Castrolem toż to szok i to jest polecane przez VW :shock:
Turek ale tam nie tylko samochody ruskich zresztą pisane po jakim przebiegu od wymiany oliwy
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Ja tak troche z przymrużeniem oka na to patrze ,ludziska leja to co się uda najtaniej kupić i jeszcze się pytają czy filtr tez trzeba by wymieniać :omatko: a później się dziwią ze smar zamiast oleju. Castrol? hm...zobacz ile aut z grupy VW i nie tylko jeździ na castrolu i jakoś jest ok. Ważne by olej był oryginał i na czas wymieniony,oczywiście nie jestem jakoś specjalnie za castrolem ale zobacz ze na innych olejach były podobne przypadki wiec jak dla mnie jeden h.. za przeproszeniem, musiałbyś stać w rafinerii i kontrolować od samego początku produkcji a i tak po drodze do sklepu ktoś coś zakombinuje tak jak z nasz kochana wódką .
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

najważniejsze to pewny sprzedawca....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
trial70
Użytkownik
Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
Imię:: Jarek
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: trial70 »

Pewny sprzedawca to podstawa !!!, do kolegi z Poznania średnio co 2-3 tygodnie do warsztatu zajeżdża koleś busem i skupuje bańki po markowych olejach (byle były jak nowe) po 5 ziko za sztukę :> i pewnie potem zupę na tym gotuje :cze: Ps. lepszy biznes niż podrabianie alkoholu :omatko: a jak u nas w warsztacie większość olejów mamy z beczki... same straty... i jeszcze klient marudzi że nie wiadomo co tam jest w tej beczce :bry:
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

kolego trial70 olej z beczki wymieniłem tylko raz - po rozmowie z człowiekiem z serwisu fiata i wysłuchaniu jak się olej w beczce rozkminia z castrola na orlen..... małe opakowanie, hologramy, piktogramy a najważniejszy człowiek - uczciwy sprzedawca......
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

aawol pisze: a najważniejszy człowiek - uczciwy sprzedawca......
właśnie dlatego kupiłem u jeża,bo to sprawdzona firma i kolega budzi zaufanie i nie miałem obaw że zamiast Motula dostanę jakiegoś Lotosa czy inny Orlen.
ODPOWIEDZ