Przewody rozruchowe
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Przewody rozruchowe
Z racji tego że na podlasiu jak zawsze pizga przy padniętych świecach dzisiaj przyjechał po mnie szofer furmanką za grubo ponad mln zł
żeby w przyszłości się nieco zabezpieczyć(proszę nie piszcie tylko komentarzy typu wymień świece, wymienię jutro już na mnie czekają) planuję w weekend wyczarować jakieś przewody rozruchowe
no i teraz pytanie do was robiliście już coś takiego ?? Oczywiście gotowe kable odpadają dlaczego?? Wystarczy nieco znać się na kablach i popatrzeć na ich wygląd zewnętrzny także dziękuję. Otóż planuję zrobić to na przewodach spawalniczych tylko nie wiem jaki przekrój będzie odpowiedni 16mm czy zaszaleć i dać 25 ?? Krokodylki ile według was powinny wytrzymywać amperów ?? Oczywiście najlepiej żeby to leżało i czekało w bagażniku na okazje jak ktoś ze znajomych będzie miał problemy z odpaleniem a nie mój Touran
Ale jak już to diesel ma kręcić bez problemu no i może czasami zdarzy się że Ursus odmówi posłuszeństwa to żeby i tam przewody się przydały 
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Re: Przewody rozruchowe
kolego nie wiem czy gra jest warta świeczki ja kupiłem porządne kable 4m na 600A za ok 80 zł i 6m na 800A za ok 100 zł i nic się nie dzieje a odpalam nieraz ciężarówki i autobusy 
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
W tamtym roku miałem taki sam dylemat. Ja jednak wybrałem przewód spawalniczy 25mm. Wyszło mnie to trochę drożej ale atutem jest pancerz przewodu czyli w duże mrozy elastyczny. W tym roku pare razy ich używałem. Paliłem koparke od turka i ciężarówke od drugiej ciężarówki no i inne osobówki.
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Ja mam zrobione z kabli od wzmacniacza audio + porządne zaciski , się walały kable po starym aucie w piwnicy to zrobiłem pożytek z nich, nie sztuka kupić gotowe sztuką jest z g.....a zrobić cos 
- kamyk
- Początkujący
- Auto:: Caddy, 1.9TDI BLS, 2006
- Imię:: Paweł
Dawno temu też miałem ten problem, na stacjach benzynowych mieli jakieś spaghetti a nie kable, na allegro wtedy takich nie sprzedawali. Posiadam praskę do końcówek oczkowych wiec też wybrałem kabel i krokodyle spawalnicze na samoróbkę. Mają 3 metry i nie twardnieją na mrozie.
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
W sumie dzisiaj jeden przyjechał na kablach kupionych to dziękuje Touran jak nie pracował to nie pracuje z pozdrowieniami dla kolegi z forum grzegomira który przyjechał z kablami samoróbkami i o dziwo Touran zrobił dzisiaj kilkadziesiąt km przypadek ??? Nie sądzę 
-
grzegomir
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2004
- Imię:: grzesiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
no to teraz oddawaj prąd bo mi nie odpalił hehe... żarty, jak by co dzwoń przyjadę z kablami
grzegomir