ostatnie 4 miesiące życia spędziłem (może oczywiście nie w całości
Tak więc pod uwagę było brane: Honda CR-V 2.2, FR-V , Sharan, S-max, Vito, Zafira i milion jeszcze innych, których nie będę tu przywoływał..
I jak to zwykle bywa - ja jako głowa rodziny robiłem to sam - a tu ni stąd ni zowąd dostaje dzisiaj w ciągu dnia smsa od małżonki o następującej treści: "vw touran..".
Myślę sobie "ameryki kochana małżonka nie odkryła, przecież brałem go na samym początku pod uwagę", ale potem przypomniałem sobie rozmowę z moim mechanikiem, który odradził bo ponoć... "strasznie kradną.. wczoraj sąsiadowi spod bloku pociągnęli.."
"..... hmmm....." myślę sobie "czy ja aż tak bardzo boję się złodziei.."
całe popołudnie zleciało na analizie sytuacji i w końcu zapadła decyzja ....
"Kupujemy Tourana"...
No i tak trafiłem do Was i z tego powodu serdecznie witam i mam nadzieje, że już za nie długo będę mógł podzielić się informacją co upolowałem.
A szukam:
VW Touran 1.9 lub 2.0 TDI z nastawieniem albo na 105KM 1.9 albo 134/140 KM z silnika 2.0 (pytanie który bardziej polecacie).
Zależy mi przede wszystkim na stosunkowo mniejszej awaryjności silnika niż jego zatrważających osiągach - w Megance mam 120 KM i mi starcza, a jak będzie potrzeba to zmodyfikujemy to i owo.
Ponieważ dysponuję kwotą tylko 25 tyś celuję raczej w rocznik 2004-2006 ale za to z oryginalnym i niezbyt "wyżyłowanym" przebiegiem 150-170 tyś.
Myślę, że przy dobrze zorganizowanej akcji poszukiwawczej (również zagranicą) jest to jak najbardziej do zrobienia - jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu
Nie przejrzałem jeszcze dokładnie całego działu z poradami dla poszukujących, ale zamierzam nadrobić zaległości w najbliższym czasie. Będę wdzięczny mimo to za rady "od siebie" jeśli komuś z forumowiczów się takie narzucają..
Więc jeszcze raz WITAM i proszę o ewentualną pomoc w zakupie Tourana.