Z kluczy trzeba
- śrubokręt płaski mały
-10 z przedłużką i grzechotką
-13
-klucz tx30 (trox)
Zaczynamy od ściągnięcia uszczelki komory (1) Po ściągnięciu uszczelki wyjąłem wygłuszenie silnika(2)
Podnosimy wygłuszenie od przodu (czerwone strzałki) a później delikatnie ciągniemy do siebie (żółta) Ściągamy wygłuszenie komory(3)
Mnie udało się odkręcić ręką bez problemu Teraz ja odkręciłem (tx30) 5 śrub od blachy(4)
Po odkręceniu delikatnie blachę zruszyłem i delikatnie sama wyszła Alarm (syrena) znajduje się za lewym silniczkiem wycieraczki przykręcony na dwie śruby ( 10) (5)
Teraz odpinam syrenkę małym śrubokrętem płaskim (niebieski kwadrat)
Następnie Pierwszą śrubę od błotnika wykręcamy całkiem druga jest obok wpiętej wiązki ( kabel od lewej wycieraczki i chyba alarm) tą wiązkę bez problemu wypniemy z tak jakby gwintu drugą śrubę luzujemy Teraz delikatnie ciągniemy całość w lewą stronę ( ja syrenke przepuściłem tak jakby przed kablami (zielona linia) do środka (5A) później kręcąc ją wyciągam środkiem (5B) Tak wygląda syrenka po wyciągnięciu (6) syrena jest przykręcona na (13) a to co na zdjęciu zaznaczyłem w kółku to jest ten gwint gdzie później mocujemy kable od wycieraczki i chyba od alarmu Sama syrenka (7) Mam nadzieję że się przyda