Żarówki w przednich lampach
Żarówki w przednich lampach
Witam! Mam takie może troche lamerskie pytanie ale jaki typ żarówek znajduje się w przednich lampach( touran po lifcie). Nie chcę mi się ich teraz wyciągać tymbardziej że tam kiepski dostęp jest. Chciałem je wymienić na osram naight breaker chyba że polecacie coś innego z białym światłem?Z tego co kojarze to były chyba H7 ale chciałem się upewnić
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Przychylam się do opinii GASIOR997. 3-4 lata temu kupowałem Osramy, do momentu kiedy w trasie padła żarówka a na stacji mieli tylko PHILIPSa. Kupiłem i już chyba nie zamienię na coś innego - chyba że XenonGASIOR997 pisze:Na temat Osram słyszałem bardzo złe opinie i o żywotności i świeceniu . lepsze są Philipsa
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Zalozylem u siebie Philips Nightguide na światła mijania i powiem Wam, że te "3 kolory" się zlewają przez tą czapeczkę do pozycjonowania świateł chyba.
Zamówiłem też znajomemu do Dacii Logan H4 i tam ewidentnie widać te kolory-jest lepiej. Widać to było np. na ścianie przed którą stanęliśmy autami.
Więc trochę się zawiodłem.
Wiec Nightguide jesli ktoś chce uzyskać efekt o ktorym mowi producent... nie polecam do Tourana.
Zamówiłem też znajomemu do Dacii Logan H4 i tam ewidentnie widać te kolory-jest lepiej. Widać to było np. na ścianie przed którą stanęliśmy autami.
Więc trochę się zawiodłem.
Wiec Nightguide jesli ktoś chce uzyskać efekt o ktorym mowi producent... nie polecam do Tourana.
Pozdrawiam!
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
co to za model D2S?
JA z Allegro polecam użytkownika SharpyB.
Od lat kupuję tylko u niego. Faktura, pewność zakupu. Ceny w sklepach są tak drogie bo Philips narzuca dużą marżę. Nigdy nigdzie indziej nie kupowałem żarówek jak Allegro. Zresztą nie wiem jak można podróbę żarówki zrobić... to musi być "żenua" nie żarówka.
JA z Allegro polecam użytkownika SharpyB.
Od lat kupuję tylko u niego. Faktura, pewność zakupu. Ceny w sklepach są tak drogie bo Philips narzuca dużą marżę. Nigdy nigdzie indziej nie kupowałem żarówek jak Allegro. Zresztą nie wiem jak można podróbę żarówki zrobić... to musi być "żenua" nie żarówka.
Pozdrawiam!
-
ptomek2
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Co wy opowiadacie, trochę obiektywizmu Philips jest w kolorze niebieskim po 1 takie rozwiązanie jest zgodnie z prawem zabronione a poza tym jak już mam być szczery to miałem i Philipsa i Osrama żarówki najlepsze jakie oferowali producenci. Powiem tak: osram i philips są jakością światła bardzo zbliżone (powtarzam porównuje żarówki flagowe) Osram około 45 zł philips jest droższy. Czytałem profesjonalny test w którym opisywali żarówkę Philips okazało się ze te %%% którę widnieją na opakowaniu nie są doceniane przez ludzkie oko, podobnie zreszta jak w przypadku Osrama. Wg mnie trzeba dopasować żarówki pod siebie wg mnie Philipsy gubią światło na mokrym asfalcie. Nie jest tak że Philips jest najlepszy (tylko dlatego ze "ja" go mam)
a Osram jest najgorszy (bo ma go sąsiad)
Co do żywotności jest porównywalna ale bardziej nachylona na korzyść Osrama, chodź wiadomo że "tuningowana" żarówka wytrzyma mniej.
Dodam że na pierwszy montaż do nowych VW montowane są żarówki Osrama.
Porównujcie również żarówki jednakowej klasy. Nie ma sensu porównywać Vw polo do Vw Touarega, podobnie z żarówkami
Pozdrawiam
a Osram jest najgorszy (bo ma go sąsiad)
Co do żywotności jest porównywalna ale bardziej nachylona na korzyść Osrama, chodź wiadomo że "tuningowana" żarówka wytrzyma mniej.
Dodam że na pierwszy montaż do nowych VW montowane są żarówki Osrama.
Porównujcie również żarówki jednakowej klasy. Nie ma sensu porównywać Vw polo do Vw Touarega, podobnie z żarówkami
Pozdrawiam
Fotografia Ślubna i Wideofilmowanie HDSLR
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Żarówki w przednich lampach
Padła mi żarówka w światłach drogowych - kojarzę że to będzie H7 - mam prośbę jak jest z wymianą na co zwrócić uwagę :-)inginio pisze:Witam! Mam takie może troche lamerskie pytanie ale jaki typ żarówek znajduje się w przednich lampach( touran po lifcie). Nie chcę mi się ich teraz wyciągać tymbardziej że tam kiepski dostęp jest. Chciałem je wymienić na osram naight breaker chyba że polecacie coś innego z białym światłem?Z tego co kojarze to były chyba H7 ale chciałem się upewnić
P.S A i dzisiaj mnie mój samochód zaskoczył nie sądziłem, że w tej wersji jest to ale podał mi na wyświetlaczu "wymień przednią żarówkę" - co moja żona stwierdziła VW to VW :-)
[/code]
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
tutaj masz najlepszy wyciąg z kopalni wiedzy o naszych autach : http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=2978#2978
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Ta dzięki ale jeszcze potrzebuje krótki instruktaż jak wymienić przednią żarówkę na co szczególnie zwrócić uwagę:-)Tomas pisze:tutaj masz najlepszy wyciąg z kopalni wiedzy o naszych autach : http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=2978#2978