przepalajacy sie odblysnik h7
- wojtek66
- Przeglądacz
- Auto:: highline avq 2003/04r
- Imię:: wojtek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
przepalajacy sie odblysnik h7
witam.jak w temacie panowie.niedawno zalozylem nowe zarowki h7 na mijania,po zalozeniu zaczol bydobywac sie przez pare sekund dym zarwka po stronie pasazera, pozniej przestalo wszystko cacy ale gdy samochod stal zapalony pare minut i wlaczylem zarowki zobaczylem ze odblysnik od strony kiierowcy nad zarowka zacza sie lekko przepalac taka jakby lekka mgialka i zaczela pojawiac sie tez jakby taka rysa brazowa.co dziwnego tam gdzie smierdzialo i byl dym odblysnik sie nie przepala a tam gdzie nie pojawoil sie dym i nie smierdzialo odblysnik sie przepala.czy to moze byc wina styków zarowki? a moze to wina konektorow i trzebaby bylo je mocniej zacisnac? Bo na wine zarowek bym nie obstawial bo sa nowe ,napiecie i moc odpowiednia.mial moze ktos z was taki przypadek?
-
trial70
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: przepalajacy sie odblysnik h7
Żarówki mogą mieć wpływ, jeśli są z marketu i bez sensownej marki tylko sama nazwa H7 to takie żeczy jak palenie lamp może wystąpić 
Jaro-J
-
banderas72
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 AVQ 2003
- Imię:: Antoni
- Podziękował: 1 raz
Miałem podobny przypadek po stronie pasażera, u mnie winne było połączenie kostka-żarówka do tego stopnia że przytopiło plastikową kostke i w efekcie delikatnie zmatowiło mi odbłyśnik.Po podczyszczeniu połączenia narazie mam spokój.
- wojtek66
- Przeglądacz
- Auto:: highline avq 2003/04r
- Imię:: wojtek
- Podziękował: 2 razy
Antoni chodzi ci o tą oprawe:banderas72 pisze:Miałem podobny przypadek po stronie pasażera, u mnie winne było połączenie kostka-żarówka do tego stopnia że przytopiło plastikową kostke i w efekcie delikatnie zmatowiło mi odbłyśnik.Po podczyszczeniu połączenia narazie mam spokój.
http://allegro.pl/oprawka-zarowki-h7-la ... 93424.html
chodzi co o te dwie metalowe wtyczki tzn blaszki gdzie wkładasz zarówke?
czym przeczysciłes?
czesniej miałem philisy blue visiony i nic sie nie działo,po zamontowaniu innych tak mi sie dzieje i nie wiem czy to wina zarówek bo mają temp 5000K czy połaczeń
-
banderas72
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 AVQ 2003
- Imię:: Antoni
- Podziękował: 1 raz
Dokładnie to te dwa piny-blaszki na obwodzie oprawki (tutaj miałem przytopione),przeczyściłem drobnoziarnistym papierem a żarówki mam Narva