Utrata mocy silnika
-
- Początkujący
- Auto:: touran
- Imię:: Artur
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Utrata mocy silnika
Pojechałem do Niemiec i w czasie jazdy po 800 km , dodam ze włączyłem tempomat silnik stracił moc po zatrzymaniu się na parkingu i po 25 min przerwy wszystko wróciło do normy co to morze być,
proszę o pomoc

- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Re: Utrata mocy silnika
przeładowanie turbo? trudno bez kabla stwierdzić.... zrób skan i podeślij kody błędów, lub zwyczajnie wpisz numer błędu w google i zaraz wyskoczy co to za usterka
uzupełnij profil, co za silnik 2,0 .....
uzupełnij profil, co za silnik 2,0 .....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Arti i po 1s od wyłączenia i włączenia stacyjki będzie dobrze. Czasem przywiesza się geometria. Błędu może nie być. Trzeba przegonić auto obroty 2500-3500 po autostradzie i na jakiś czas będzie dobrze, a w przyszłości turbo do czyszczenia. U mnie tak było. Jak pogoniłem, to przeszło.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
niko21 przy odłączeniu turbo (zakładając że to to) nawet bez wyświetlenia kontrolki silnika w programie ślad zostanie.... tak myślę....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
bez skana to wróżenie z fusów, przyczyn może być co najmniej kilka np. czujnik ciśnienia doładowanianiko02 pisze:Arti i po 1s od wyłączenia i włączenia stacyjki będzie dobrze. Czasem przywiesza się geometria. Błędu może nie być. Trzeba przegonić auto obroty 2500-3500 po autostradzie i na jakiś czas będzie dobrze, a w przyszłości turbo do czyszczenia. U mnie tak było. Jak pogoniłem, to przeszło.
-
- Początkujący
Dziękuje za wskazówki myślę ze niko 02 ma racje auto dopiero co kupione i chyba długo nie robiło takiej trasy ,spróbuje go przegonić na powrocie, i zaraz napisze czy jest dobrze , co do profilu 2,0 TDI 140 km, a na kompie tez sprawdzę zobaczymy co wyskoczy jeszcze raz dzięki

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
aawol też tak myślałem do pierwszego skanu i potem się rozczarowałem... w sterownikach pusto... Dlatego robiłem logi, dzwoniłem do Jacka i po jego poradzie jak napisałem powyżej autku przeszła czkawka... Po prostu chciał pooddychać pełną piersią, trochę jak astmatyk...aawol pisze: przy odłączeniu turbo (zakładając że to to) nawet bez wyświetlenia kontrolki silnika w programie ślad zostanie.... tak myślę....
Tak myślałem. U mnie to samo.Arti pisze: co do profilu 2,0 TDI 140 km
Jednak totalny Eco driving ma swoje minusy....
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Arti , przeskanuj auto vcds - jeżeli nie będzie błędów to wykonaj logi dynamiczne i podeslij na forum - zobaczymy co w trawie piszczy.
Druga sprawa , jak masz możliwość to zerknij pod auto i napisz czy turbina nie jest mokra.
Może tak być, że wystarczy mu przedmuchanie , ale może też być lończące się turbo bądź np. czujnik cisnienia doładowania itd..
Jeżeli sytuacja będzie się nagminnie powtarzała to trzeba będzie Turbo dać do przeglądu i ewentualnej regeneracji.
Tak przy okazji.... jak przysyłacie mi Turbosprężarki do regeneracji to wrzucajcie do paczki kartkę z numerem tel. często adres ma paczce nie jest wyraźny i potem mamy kłopot z odesłaniem pod właściwy adres (już o tym pisałem , ale nie przyniosło to efektu i przysyłacie paczki z Turbinami, ale namiaru brak
)
Pozdr
Druga sprawa , jak masz możliwość to zerknij pod auto i napisz czy turbina nie jest mokra.
Może tak być, że wystarczy mu przedmuchanie , ale może też być lończące się turbo bądź np. czujnik cisnienia doładowania itd..
Jeżeli sytuacja będzie się nagminnie powtarzała to trzeba będzie Turbo dać do przeglądu i ewentualnej regeneracji.
Tak przy okazji.... jak przysyłacie mi Turbosprężarki do regeneracji to wrzucajcie do paczki kartkę z numerem tel. często adres ma paczce nie jest wyraźny i potem mamy kłopot z odesłaniem pod właściwy adres (już o tym pisałem , ale nie przyniosło to efektu i przysyłacie paczki z Turbinami, ale namiaru brak

Pozdr
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
-
- Początkujący
Jak obiecałem piszę zaraz po przyjeździe do polski , trochę przegoniłem autko i na trasie było super , jeszcze sprawdzę to turbo i zobaczę na kompie , ale myślę że to było to że musiał dłuższy czas robić krótkie trasy i po prostu się zastał, jeszcze raz dzięki za wszystkie porady

- sublime
- Użytkownik
- Auto:: BKD 2.0 TDI 2006r
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
U mnie było podobnie,ale przegonienie auta nir pomogło, mycie turbo już tak. Wychodzi na to że niezdrowa jest wolna jazda 
NzTT

NzTT
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Czyszczenie zawsze pomoże pod warunkiem, że nic ze strony gorącej nie leci (czyt. OLEJ) , jak jest mokro to nie ma sensu i trzeba regenerowac.
Dziś robiłem turbinke kolegi z forum Tomasz-Wa, było mokro i z łożyska slizgowego wiele nie zostało, kierownice zmiennej geometrii pracowały tylko w zakresie 3mm - w tym przypadku czyszczenie nic by nie dało
. Tak więc morał dla czyszczących... Obejrzyjcie dokładnie turbo zanim będziecie czyścić bo to nie jest złoty środek. Blkowanie się kierownic zawsze ma jakąś przyczynę i dobrze jest ją znać.
Pozdr
Dziś robiłem turbinke kolegi z forum Tomasz-Wa, było mokro i z łożyska slizgowego wiele nie zostało, kierownice zmiennej geometrii pracowały tylko w zakresie 3mm - w tym przypadku czyszczenie nic by nie dało

Pozdr
Jacek V-TEC Łowicz
tel.509963064
tel.509963064