No i niestety stłuczka.

Tu chwalimy się naszymi autami. Jeden temat = jedno auto.
Awatar użytkownika
KIX
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 2.0 TDI AZV
Imię:: Kuba
Podziękował: 5 razy
Kontakt:

No i niestety stłuczka.

Post autor: KIX »

Stało się.. długo się nie uchował taki piękny.. nie zdążyłem czerwonej kokardki przywiązać, tak go chwalili wszyscy..
Jestem na przedłużonych wakacjach w rodzinnym Kołobrzegu i pech chciał, że wjechał we mnie facet cofając na wyjeździe z parkingu - nawet nie było mnie w aucie - stałem obok...
Na szczęście można jeździć.
Do zrobienia:
Zderzak przód, reflektor (zerwane zaczepy + otarcie), błotnik, kawałeczek maski i chyba nadkole. Nie wiem co wyjdzie jeszcze u blacharza.
Oświadczenie sprawcy jest więc mam nadzieje, że lekko pójdzie.
Załączniki
IMG_20140624_133325.jpg
IMG_20140624_133325.jpg (17.3 KiB) Przejrzano 921 razy
IMG_20140624_132449.jpg
IMG_20140624_132449.jpg (21.43 KiB) Przejrzano 921 razy
IMG_20140624_132422.jpg
IMG_20140624_132422.jpg (19.37 KiB) Przejrzano 921 razy
IMG_20140624_125548.jpg
IMG_20140624_125548.jpg (78.9 KiB) Przejrzano 921 razy
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Re: No i niestety stłuczka.

Post autor: aawol »

szkoda auta i szkoda czasu bo teraz będzie sporo załatwień
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
kazan13
Zaawansowany
Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
Imię:: Zbyszek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Post autor: kazan13 »

jak na szkodę parkingową to obrażenia spore :shock:
Awatar użytkownika
KIX
Przeglądacz
Kontakt:

kazan13 pisze:jak na szkodę parkingową to obrażenia spore :shock:
No gość się zdążył mocno rozpędzić bo mu się spieszyło..
Awatar użytkownika
bartek0-01
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartek0-01 »

Przykra sprawa :(
Trzymam kciuki za szybka i bezproblemowa naprawe :ok:
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
grzegomir
Użytkownik
Auto:: Touran BKC 2004
Imię:: grzesiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: grzegomir »

miałem podobne uszkodzenia więc mogę ci wysłać wycenę, tylko że druga strona... z ubezpieczali wróżę tutaj jakieś 2 tys. w ASO 7tys. daj znać o ile się pomyliłem... nie pękaj też będzie ładny...
grzegomir
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Z OC sprawcy to wstawiasz do ASO i robisz bezgotówkowo i zero załatwiania, a odbierasz po 1-2 dniach :)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Letis
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
Imię:: Paweł
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy
Kontakt:

Post autor: Letis »

KIX oddawaj auto do dynamica w Wiszni Małej i zrobią jak trzeba. A na czas naprawy dostaniesz zastępczaka. Mi jak i moim współpracownikom robili auta i zawsze było na tip top zrobione a że służbówki mamy też srebne to wiem jak jest problem dobrze dobrać kolor a auta zrobili naprawdę świetnie !
Obrazek
Awatar użytkownika
Mruczekr
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9 TDI HIGHLINE
Imię:: Radzio
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Mruczekr »

mi jak by tak gosc zrobil to nie wiem jak by to sie skonczylo :omatko:
ale jak bedziesz to robil to poszukaj se naprawde dobry warsztat i nie ma znaczenia czy to aso czy zwykly wiem jak robia uwiez mi i przypilnuj zeby to bylo na czesciach orginalnych i zeby nic nie brakowalo np.spinki,kolka,uchytu i itp.
jak ci to solidnie zrobia to bedziesz zadowolony i nie stracisz na wartosci auta najlepiej se zachowaj zdjecia przydadza sie przy sprzdazy

ps. a teraz to korzystaj z wakacji juz nic nie zrobisz :drinks:
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

uszkodzenie smieszne, zglaszaj i czekaj na kosztorys mowie tu o gotowce do reki, blotnik kupisz pod kolor , zderzak tez, maske tez, lampe uchwyt wiadomo mozna pospawac ale mozna tez oczywiscie kupic bez problemu czesci do tego sporo, takie uszkodzenie to pod garazem mozna naprawic samemu a reszte co zostanie ....
Awatar użytkownika
KIX
Przeglądacz
Kontakt:

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Przemyślę sprawę i dam znać jakie efekty. Powiedzcie mi jeszcze tylko, czy ma jakiekolwiek znaczenie fakt, że wzywam rzeczoznawce od ubezpieczyciela we Wrocławiu czy w takiej małej mieścince jak Kołobrzeg? Czy to może być tak, że tu będzie lepiej a tam gorzej, czy raczej kompletnie bez znaczenia? Pytam bo zamierzam tu jeszcze trochę posiedzieć... :)
I jeszcze może ktoś wie ile mam czasu na zgłoszenie stłuczki w Allianz?

Abstrahując: bardzo mi się smutno zrobiło jak to się stało - zero złości - tylko jeden wielki wszechogarniający smutek... dawno nie byłem tak smutny.

Ale... myślę sobie, że może jednak przytulić kwotę do łapki, dać do dobrego blacharza i wstawić lampeczki troszkę lepsze.. ;) ehh korci.. zobaczymy.
tomix
Zaawansowany

KIX pisze:Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Przemyślę sprawę i dam znać jakie efekty. Powiedzcie mi jeszcze tylko, czy ma jakiekolwiek znaczenie fakt, że wzywam rzeczoznawce od ubezpieczyciela we Wrocławiu czy w takiej małej mieścince jak Kołobrzeg? Czy to może być tak, że tu będzie lepiej a tam gorzej, czy raczej kompletnie bez znaczenia? Pytam bo zamierzam tu jeszcze trochę posiedzieć... :)
I jeszcze może ktoś wie ile mam czasu na zgłoszenie stłuczki w Allianz?

Abstrahując: bardzo mi się smutno zrobiło jak to się stało - zero złości - tylko jeden wielki wszechogarniający smutek... dawno nie byłem tak smutny.

Ale... myślę sobie, że może jednak przytulić kwotę do łapki, dać do dobrego blacharza i wstawić lampeczki troszkę lepsze.. ;) ehh korci.. zobaczymy.
Spokojnie możesz wezwać do Kołobrzegu, gość wklepe w system na miejscu i będziesz wiedział czy odszkodowanie "gotówka" jest do przyjęcia , jeśli tak to temat sobie już sam zalatwiasz kupujesz części i sam to sobie wymieniasz bo to nie problem, jeśli nie bo wyliczyli jakieś grosze to auto wiadomo będziesz naprawial w serwisie i tyle.
Awatar użytkownika
marek 1970
Użytkownik
Auto:: be Touran 1,9AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Post autor: marek 1970 »

tomix pisze:uszkodzenie smieszne, zglaszaj i czekaj na kosztorys mowie tu o gotowce do reki, blotnik kupisz pod kolor , zderzak tez, maske tez, lampe uchwyt wiadomo mozna pospawac ale mozna tez oczywiscie kupic bez problemu czesci do tego sporo, takie uszkodzenie to pod garazem mozna naprawic samemu a reszte co zostanie ....
:bry: KIX jeżeli chcesz gotówę przytulić, to pamiętaj malowanie 1 elementu to najmniej 300zł, plus prace blacharskie, sprawdź ile kosztuje zakup ewentualnie używek, lampa oryginał jak mi serwis zakładał nowa około 800zł zamiennik do 300zł. policz i zobacz ile rzeczoznawca policzy i potem dopiero daj im nr konta zastrzeż sobie zmianę decyzji o likwidowaniu szkody gotówka czy bezgotówkowo. Mi jak w przód przywalili to śmieszne 5000zł chcieli dać to serwis im wystawił na 15000zł fakturę + 2000 za zastępcze auto, bo jak nie wyjdziesz do przodu z kasą to niech będzie orginalnie zrobiony niech płacą. A jak ostatnio róg tylny mi zahaczył czech to popytałem o cenę naprawy blacharza i wyszło 1000zł z lampą, a dostałem 1500zł więc zaszalałem i kupiłem lampy od krosa i hokej z odblaskami i lekkie lakierowanie innych elementów z dodaniem 300zł, także dobrze to rozegraj, No i przyjemnego wypoczynku i powodzenia. :19: :20: :uklon:
Ostatnio zmieniony śr cze 25, 2014 21:08 przez marek 1970, łącznie zmieniany 1 raz.
tel. 6(9 7) 497(18 1)
tomix
Zaawansowany

[quote="marek 1970"] A jak ostatnio róg tylny mi zahaczył czech to popytałem o cenę naprawy blacharza i wyszło 1000zł z lampą, a dostałem 15000zł więc ...

W jakim aucie dostales 15 tys zloty za rog tylny odszkodowania gotowką ???
Awatar użytkownika
marek 1970
Użytkownik
Auto:: be Touran 1,9AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Post autor: marek 1970 »

tomix pisze:
marek 1970 pisze: A jak ostatnio róg tylny mi zahaczył czech to popytałem o cenę naprawy blacharza i wyszło 1000zł z lampą, a dostałem 15000zł więc ...

W jakim aucie dostales 15 tys zloty za rog tylny odszkodowania gotowką ???
oj czepiasz się jednego zera :hahaha:
tel. 6(9 7) 497(18 1)
ODPOWIEDZ