Rdza na tylnej klapie.
- mar3th
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Rdza na tylnej klapie.
Ostatnio kolega mający także Tourana 2004 1.9 TDI zapytał mnie czy nie rdzewieje mi tylna klapa. Powiedziałem że nie, obejrzałem swoją klapę dokładnie, jest ok. Ale obejrzałem jego i obok lampki podświetlenia tablicy rejestracyjnej ma parchy, widac, ze rdza bierze. auto " teoretycznie nie bite", więc co jest przyczyną. Dodam, że wymieniał żarókę podświetlenia tablicy, wszystko było zaśniedziałe i widać że woda się gdzieś dostaje.
Czy ktoś miał podobny problem?
Czy ktoś miał podobny problem?
Pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Mój ma 4 i miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze 
A tak na poważnie, to u mnie przy drugiej lampce jest idealnie czysto, a przy tej jednej zagościła rdza, bo zdaje się że Hans nie zwracał uwagi co się dzieje, że podświetlenie tablicy nie działa (jedno), a tam woda podeszła pomiędzy ten plastik a gumę i w środku z jednej strony przerdzewiała nawet blaszka trzymająca żarówkę!
No cóż. Rdzy się chwilowo pozbyłem, a oprawkę kupiłem nową

A tak na poważnie, to u mnie przy drugiej lampce jest idealnie czysto, a przy tej jednej zagościła rdza, bo zdaje się że Hans nie zwracał uwagi co się dzieje, że podświetlenie tablicy nie działa (jedno), a tam woda podeszła pomiędzy ten plastik a gumę i w środku z jednej strony przerdzewiała nawet blaszka trzymająca żarówkę!

No cóż. Rdzy się chwilowo pozbyłem, a oprawkę kupiłem nową

- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Widac ten typ tak ma bo i umnie wyskoczyła korozja przy podswietleniu tablicy rejstracyjnej, tyle ze problem z korozja poniekad sam sie rozwiazał bo pewien młodzieniec Micra wpakował sie mi w tył wiec klapa bedzie nowa. Jedyny plus tej calej stłuczki, no moze nie jedyny bo zderzak tez nowy bedzie a byly na nim rysy...
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
U mnie podobnie tylko Pani i oplem corsą :-)marynarz75 pisze:Widac ten typ tak ma bo i umnie wyskoczyła korozja przy podswietleniu tablicy rejstracyjnej, tyle ze problem z korozja poniekad sam sie rozwiazał bo pewien młodzieniec Micra wpakował sie mi w tył wiec klapa bedzie nowa. Jedyny plus tej calej stłuczki, no moze nie jedyny bo zderzak tez nowy bedzie a byly na nim rysy...
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
może za często go myje? wczoraj podczas wieczornej toalety odkryłem na załamaniu klapy bąbelek
żeby było weselej pod anteną magnesową ( z nakładką gumową) również pojawiła się ruda plamka. To normalnie dramat w tak młodym aucie wyłazi rdza. Antenę schowałem do bagażnika i chyba poszukam jakiejś mocowanej do relingu, póki co w efekcie jeżdżę głuchy jak pień i narażam cenne punkty.

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
aawol; nie rezygnuj z CB, po prostu stawiaj antenę w różnych miejscach na dachu.aawol pisze:może za często go myje? wczoraj podczas wieczornej toalety odkryłem na załamaniu klapy bąbelekżeby było weselej pod anteną magnesową ( z nakładką gumową) również pojawiła się ruda plamka. To normalnie dramat w tak młodym aucie wyłazi rdza. Antenę schowałem do bagażnika i chyba poszukam jakiejś mocowanej do relingu, póki co w efekcie jeżdżę głuchy jak pień i narażam cenne punkty.
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ