Awaria lusterka (składanie i regulacja)

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
siemion22
Użytkownik
Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
Imię:: Błażej
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Awaria lusterka (składanie i regulacja)

Post autor: siemion22 »

Wyjeżdzając z garażu chciałem złożyć lusterka ,ale po przekręceniu pokrętła prawe lusterko złożyło się ,a lewe nie .Po przekręceniu pokrętła prawe rozłożyło się ale jakoś po ok. 1 min..Po tym przestało działać składanie lewego lusterka i regulacja także nie działa.Po ustawieniu pokrętła na pozycję L lewe wogóle nie reaguje a prawe się reguluje.Nie wiem za bardzo który bezpiecznik odpowiada za lusterka ,ale zastanawiam się czy to przypadkiem nie padło pokrętło do regulacji,no bo gdyby np padł silnik od składania to regulacja by działała normalnie,a tak lusterko nie reaguje wogóle.

[ Dodano: Sob Gru 15, 2012 15:42 ]
Teraz dopiero zobaczylem ze nie dzialaja kierunki i c.zamek.Na Vagu pokazuje blad sterownika drzwi kierowcy i pasazera (cos z nspieciem )

[ Dodano: Sob Gru 15, 2012 16:26 ]
Teraz dopiero zobaczylem ze nie dzialaja kierunki i c.zamek.Na Vagu pokazuje blad sterownika drzwi kierowcy i pasazera (cos z nspieciem )

[ Dodano: Nie Gru 16, 2012 01:43 ]
Po podpięciu Vaga są takie błędy:
01812-Napięcie zasilające sterownik drzwi kierowcy
002-Dolna wartość przekroczona

No i taki sam błąd na drzwiach pasażera

Nie działają lusterka,centralny zamek,i kierunkowskazy w lusterkach.szyby działają normalnie
1 6 D
Przeglądacz
Auto:: Scirocco VAN
Imię:: Łukasz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: 1 6 D »

Sprawdź kable w przelotce, może plus któryś się łamie i przez to brakuje prądu.
siemion22
Użytkownik
Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
Imię:: Błażej
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: siemion22 »

1 6 D pisze:Sprawdź kable w przelotce, może plus któryś się łamie i przez to brakuje prądu.
Zgadz się ,rozebrałem przelotkę i dwa kabelki przerwane,jeszcze nie wiem jak to rozebrać ale już przynajmniej znam przyczynę.
ODPOWIEDZ