Gdzie i u kogo naprawić VCDS PL

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
jakintos
Przeglądacz
Auto:: 2.0 TDI/BMM/DSG/140KM/06r
Imię:: jacek
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Gdzie i u kogo naprawić VCDS PL

Post autor: jakintos »

Witam.
Nie długo nacieszyłem się moim klon VCDSem.
Nie uruchomiony program 11.11.5 PL na komputerze znalazł aktualizację i bez aktualizowania VCDS zaczął dziwnie pracować.
Wyłączałem WIFI przed odpaleniem programu.
Wyświetla na licencji że jest nierejestrowana/nieautoryzowana, łączy się z samochodem normalnie, skanuje i znajduje błędy przez jakieś kilkanaście sekund po czym zatrzymuje się i wywala komunikat o licencji.
Sprzedający nie poinformował mnie że trzymając ten program na kompie, nie można mieć włączonego internetu, bo podobno wszyscy to wiedzą.
Czy ktoś na forum naprawia takie kable?
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]

Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E

Γεια σας παιδια!
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: Gdzie i u kogo naprawić VCDS PL

Post autor: wesol »

Jakies glupoty opowiadasz. Intrnet mozna miec tylko jak cos wyskakuje w okienkach to trzeba czytac ze zrozumieniem a nie klikac na pale. Poprostu myslec. Skoro ci dziala to nie jest uwalony fejs wiec nie ma co naprawiac. Poprostu nie umiesz sie nim obslugiwac.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
jakintos
Przeglądacz

Kolego myślący, sprzedający który się na tym zna poinformował mnie że zainstalowany na komputerze, nieuruchomiony program nie powinien widzieć internetu.
Najlepiej zainstalować go w pamięci zewnętrznej.
Mało tego, w niektórych przypadkach antywirus też powinno się wyłączyć.
W moim przypadku nic na pałę nie aktualizowałem, nadal pokazywało mi wersję 11.11.5 PL.
Prawdopodobnie trzeba wgrać nowy soft.
Mój kabel zgubił licencje a ze zrozumieniem chyba Ty nie przeczytałeś mojego posta.
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]

Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E

Γεια σας παιδια!
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

Przydałoby się trochę wiedzy o komputerach i sprawdzenie co i gdzie się zainstalowało. W opcjach VCDS-a nie wyłączyłeś sprawdzania i pobierania aktualizacji. Poza tym najprawdopodobniej w autostarcie VCDS włączył automatyczne pobieranie aktualizacji. Wówczas nie musisz mieć uruchomionego VCDS-a, żeby pobrał aktualizację. Wystarczy włączyć kompa i dać mu dostęp do internetu, a aktualizacja sama się pobierze.
I kupując pirata, trzeba ryzyko wziąć na siebie, a nie mieć pretensji o wszystko do sprzedającego.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów

Uruchomiony czy nie to nie ma znaczenia. W programie vcds masz aktualuzacje i po poerwsze trzeba potwierdzic ja a po drugie mozesz odfajkowac by sie nie aktualizowalo wiec mi tu nie gadaj. Samo sie nic nie stanie. Zreszta to co teraz ci sie dzieje to problem programu a nie wsadu fejsa. Albo wyczysc biblioteki windy albo formata walnij i na nowo zainstaluj. Choc pewnie samo ponowne zainstalowanie programu tez powonno pomoc.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

wesol pisze:Uruchomiony czy nie to nie ma znaczenia. W programie vcds masz aktualuzacje i po poerwsze trzeba potwierdzic ja a po drugie mozesz odfajkowac by sie nie aktualizowalo wiec mi tu nie gadaj. Samo sie nic nie stanie.
Mój pierwszy kabelek sam się zablokował bo zapomniałem wyłączyć WiFi w laptopie. Na 100% nie miałem żadnego komunikatu o aktualizacji.
Teraz pamiętam o wyłączaniu WiFi a ponadto dopisałem program na firewallu do blokowania.
jakintos
Przeglądacz

Kolego "Expert" nie przeczytałeś ze zrozumieniem porad kolegi poldiver?
Wcześniej już skasowałem wszystko co mogłem i zainstalowałem jeszcze raz i nic.
U siebie znalazłem plik na AVG i niczym nie mogę go usunąć.
Mało tego, zainstalowałem program na kolegi laptopie i nic.
poldiver pisze:I kupując pirata, trzeba ryzyko wziąć na siebie, a nie mieć pretensji o wszystko do sprzedającego.
No, może nie o wszystko ale kilka ważnych uwag mógł wyskrobać, nic to nie kosztuje, bo jak się okazuje po wypowiedziach kolegi Experta to nie tylko ja nie wiedziałem o kilku sprawach.
Ponawiam pytanie z początku tematu.

Γεια σας παιδια!
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów

W ustawieniach vcds jest cos takiego:
Obrazek
I tu teraz mamy wybor. Nawet jak bedzie sprawdzal aktualizacje to nie zainstaluje bez naszej zgody! Nie ma takiej opcji. Z vcds juz mam dosc dlugo stycznosc. Owszem pare fejsow koedzy tez uwalili ale przy probie upgradu a nie ze samo sie cos stalo. Kolesia mialem co takie fejsy reanimowal ale tu nie masz uwalonego. Poza tym nie wiem czy dzis sie ktos w to bawi. Kiedys fejs kosztowal 500 zl a nawet i wiecej to postawienie go kosztowalo najmniej 100 zl a i nawet 150. Dzis nikt sie nie bedzie bawil w stawianie fejsa za 30 zl.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

Wesol jeszcze raz ci powtórzę że mój kabel sam się "uwalił" przy połączeniu z internetem więc jest taka opcja. To były moje początki z VCDS. Próbowałem go reanimować ale nie znalazłem kompletu odpowiednich wsadów. Wgrywałem różne ale nic to nie dało. W końcu kupiłem inny kabel.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów

uwal tak z piec kabli to pogadamy. Jeden przypadek niepewny nie stanowi nigdy reguly. ja ci mowie ze program vcds nie ma opcji updatu samoczynnie nawet jakbys mial net caly czas. Jak myslisz wylaczam neta jak cos robie w aucie?? Uwalony mam jeden kable przez zapetlenie czyli zasilanie z zasilacza od zapalniczki. Nawet jak wypalam dpf to jade z baterii albo poprostu podpinam zasilacz i przedluzacz z garazu. Generlanie mam chyba 5 baetrii do laptopa by zawsze moc dzialac a ostatecznie nawet mam akumualtor 44Ah i jade z niego podpinajac go jako niezalezne zasilanie dla zasilacza do laptopa.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
miemik
Użytkownik
Auto:: Touran BKC 2005
Imię:: Mieciu
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: miemik »

Na niektórych stronach jest informacja, że kabel od "frinedsów" jest sparowany z daną wersja programu - jakakolwiek ingerencja w to lub w to powoduje nieodwracalne uwalenie kabla.
Awatar użytkownika
czarny73
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
Podziękował: 60 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Post autor: czarny73 »

Napisz do kolegi winek0
Wino102
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 TDI 170KM 2007
Imię:: Krystian
Podziękował: 14 razy

Post autor: Wino102 »

Zrób format i od nowa zainstaluj vcds. Mi pomogło. A następnie przy pierwszym włączeniu wyłącz internet i zaznacz brak aktualizacji.
Goryl85
Początkujący
Auto:: Touran BMM 2.0TDI
Imię:: Rafał
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Goryl85 »

Też mam problem z vcds.
Jak włączam autoscan to chwile scanuje a za chwile wyskakuje komunikat:
Uwaga!
Aby skorzystać z tej funkcji musisz posiadać oryginalny - profesjonalny interface z licencją!
Czy to znaczy że uwaliłem kabel (wifi przez przypadek złapał sygnał pod blokiem i się połączył podczas grzebania w programie) vcds wersja 11.11.5.
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

Ja mam neta cały czas na kompie co mam vcds i otwarte przeglądarki i program vcds uruchomiony i jakoś cały czas działa.
ODPOWIEDZ