Gdzie i u kogo naprawić VCDS PL
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 TDI/BMM/DSG/140KM/06r
- Imię:: jacek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Gdzie i u kogo naprawić VCDS PL
Witam.
Nie długo nacieszyłem się moim klon VCDSem.
Nie uruchomiony program 11.11.5 PL na komputerze znalazł aktualizację i bez aktualizowania VCDS zaczął dziwnie pracować.
Wyłączałem WIFI przed odpaleniem programu.
Wyświetla na licencji że jest nierejestrowana/nieautoryzowana, łączy się z samochodem normalnie, skanuje i znajduje błędy przez jakieś kilkanaście sekund po czym zatrzymuje się i wywala komunikat o licencji.
Sprzedający nie poinformował mnie że trzymając ten program na kompie, nie można mieć włączonego internetu, bo podobno wszyscy to wiedzą.
Czy ktoś na forum naprawia takie kable?
Nie długo nacieszyłem się moim klon VCDSem.
Nie uruchomiony program 11.11.5 PL na komputerze znalazł aktualizację i bez aktualizowania VCDS zaczął dziwnie pracować.
Wyłączałem WIFI przed odpaleniem programu.
Wyświetla na licencji że jest nierejestrowana/nieautoryzowana, łączy się z samochodem normalnie, skanuje i znajduje błędy przez jakieś kilkanaście sekund po czym zatrzymuje się i wywala komunikat o licencji.
Sprzedający nie poinformował mnie że trzymając ten program na kompie, nie można mieć włączonego internetu, bo podobno wszyscy to wiedzą.
Czy ktoś na forum naprawia takie kable?
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E
Γεια σας παιδια!
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Γεια σας παιδια!
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Gdzie i u kogo naprawić VCDS PL
Jakies glupoty opowiadasz. Intrnet mozna miec tylko jak cos wyskakuje w okienkach to trzeba czytac ze zrozumieniem a nie klikac na pale. Poprostu myslec. Skoro ci dziala to nie jest uwalony fejs wiec nie ma co naprawiac. Poprostu nie umiesz sie nim obslugiwac.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Przeglądacz
Kolego myślący, sprzedający który się na tym zna poinformował mnie że zainstalowany na komputerze, nieuruchomiony program nie powinien widzieć internetu.
Najlepiej zainstalować go w pamięci zewnętrznej.
Mało tego, w niektórych przypadkach antywirus też powinno się wyłączyć.
W moim przypadku nic na pałę nie aktualizowałem, nadal pokazywało mi wersję 11.11.5 PL.
Prawdopodobnie trzeba wgrać nowy soft.
Mój kabel zgubił licencje a ze zrozumieniem chyba Ty nie przeczytałeś mojego posta.
Najlepiej zainstalować go w pamięci zewnętrznej.
Mało tego, w niektórych przypadkach antywirus też powinno się wyłączyć.
W moim przypadku nic na pałę nie aktualizowałem, nadal pokazywało mi wersję 11.11.5 PL.
Prawdopodobnie trzeba wgrać nowy soft.
Mój kabel zgubił licencje a ze zrozumieniem chyba Ty nie przeczytałeś mojego posta.
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Γεια σας παιδια!
Γεια σας παιδια!
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Przydałoby się trochę wiedzy o komputerach i sprawdzenie co i gdzie się zainstalowało. W opcjach VCDS-a nie wyłączyłeś sprawdzania i pobierania aktualizacji. Poza tym najprawdopodobniej w autostarcie VCDS włączył automatyczne pobieranie aktualizacji. Wówczas nie musisz mieć uruchomionego VCDS-a, żeby pobrał aktualizację. Wystarczy włączyć kompa i dać mu dostęp do internetu, a aktualizacja sama się pobierze.
I kupując pirata, trzeba ryzyko wziąć na siebie, a nie mieć pretensji o wszystko do sprzedającego.
I kupując pirata, trzeba ryzyko wziąć na siebie, a nie mieć pretensji o wszystko do sprzedającego.
- wesol
- Władca postów
Uruchomiony czy nie to nie ma znaczenia. W programie vcds masz aktualuzacje i po poerwsze trzeba potwierdzic ja a po drugie mozesz odfajkowac by sie nie aktualizowalo wiec mi tu nie gadaj. Samo sie nic nie stanie. Zreszta to co teraz ci sie dzieje to problem programu a nie wsadu fejsa. Albo wyczysc biblioteki windy albo formata walnij i na nowo zainstaluj. Choc pewnie samo ponowne zainstalowanie programu tez powonno pomoc.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Mój pierwszy kabelek sam się zablokował bo zapomniałem wyłączyć WiFi w laptopie. Na 100% nie miałem żadnego komunikatu o aktualizacji.wesol pisze:Uruchomiony czy nie to nie ma znaczenia. W programie vcds masz aktualuzacje i po poerwsze trzeba potwierdzic ja a po drugie mozesz odfajkowac by sie nie aktualizowalo wiec mi tu nie gadaj. Samo sie nic nie stanie.
Teraz pamiętam o wyłączaniu WiFi a ponadto dopisałem program na firewallu do blokowania.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Przeglądacz
Kolego "Expert" nie przeczytałeś ze zrozumieniem porad kolegi poldiver?
Wcześniej już skasowałem wszystko co mogłem i zainstalowałem jeszcze raz i nic.
U siebie znalazłem plik na AVG i niczym nie mogę go usunąć.
Mało tego, zainstalowałem program na kolegi laptopie i nic.
Ponawiam pytanie z początku tematu.
Wcześniej już skasowałem wszystko co mogłem i zainstalowałem jeszcze raz i nic.
U siebie znalazłem plik na AVG i niczym nie mogę go usunąć.
Mało tego, zainstalowałem program na kolegi laptopie i nic.
No, może nie o wszystko ale kilka ważnych uwag mógł wyskrobać, nic to nie kosztuje, bo jak się okazuje po wypowiedziach kolegi Experta to nie tylko ja nie wiedziałem o kilku sprawach.poldiver pisze:I kupując pirata, trzeba ryzyko wziąć na siebie, a nie mieć pretensji o wszystko do sprzedającego.
Ponawiam pytanie z początku tematu.
Γεια σας παιδια!
Γεια σας παιδια!
- wesol
- Władca postów
W ustawieniach vcds jest cos takiego:

I tu teraz mamy wybor. Nawet jak bedzie sprawdzal aktualizacje to nie zainstaluje bez naszej zgody! Nie ma takiej opcji. Z vcds juz mam dosc dlugo stycznosc. Owszem pare fejsow koedzy tez uwalili ale przy probie upgradu a nie ze samo sie cos stalo. Kolesia mialem co takie fejsy reanimowal ale tu nie masz uwalonego. Poza tym nie wiem czy dzis sie ktos w to bawi. Kiedys fejs kosztowal 500 zl a nawet i wiecej to postawienie go kosztowalo najmniej 100 zl a i nawet 150. Dzis nikt sie nie bedzie bawil w stawianie fejsa za 30 zl.

I tu teraz mamy wybor. Nawet jak bedzie sprawdzal aktualizacje to nie zainstaluje bez naszej zgody! Nie ma takiej opcji. Z vcds juz mam dosc dlugo stycznosc. Owszem pare fejsow koedzy tez uwalili ale przy probie upgradu a nie ze samo sie cos stalo. Kolesia mialem co takie fejsy reanimowal ale tu nie masz uwalonego. Poza tym nie wiem czy dzis sie ktos w to bawi. Kiedys fejs kosztowal 500 zl a nawet i wiecej to postawienie go kosztowalo najmniej 100 zl a i nawet 150. Dzis nikt sie nie bedzie bawil w stawianie fejsa za 30 zl.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Wesol jeszcze raz ci powtórzę że mój kabel sam się "uwalił" przy połączeniu z internetem więc jest taka opcja. To były moje początki z VCDS. Próbowałem go reanimować ale nie znalazłem kompletu odpowiednich wsadów. Wgrywałem różne ale nic to nie dało. W końcu kupiłem inny kabel.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- wesol
- Władca postów
uwal tak z piec kabli to pogadamy. Jeden przypadek niepewny nie stanowi nigdy reguly. ja ci mowie ze program vcds nie ma opcji updatu samoczynnie nawet jakbys mial net caly czas. Jak myslisz wylaczam neta jak cos robie w aucie?? Uwalony mam jeden kable przez zapetlenie czyli zasilanie z zasilacza od zapalniczki. Nawet jak wypalam dpf to jade z baterii albo poprostu podpinam zasilacz i przedluzacz z garazu. Generlanie mam chyba 5 baetrii do laptopa by zawsze moc dzialac a ostatecznie nawet mam akumualtor 44Ah i jade z niego podpinajac go jako niezalezne zasilanie dla zasilacza do laptopa.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2005
- Imię:: Mieciu
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Na niektórych stronach jest informacja, że kabel od "frinedsów" jest sparowany z daną wersja programu - jakakolwiek ingerencja w to lub w to powoduje nieodwracalne uwalenie kabla.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 170KM 2007
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 14 razy
Zrób format i od nowa zainstaluj vcds. Mi pomogło. A następnie przy pierwszym włączeniu wyłącz internet i zaznacz brak aktualizacji.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran BMM 2.0TDI
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Też mam problem z vcds.
Jak włączam autoscan to chwile scanuje a za chwile wyskakuje komunikat:
Uwaga!
Aby skorzystać z tej funkcji musisz posiadać oryginalny - profesjonalny interface z licencją!
Czy to znaczy że uwaliłem kabel (wifi przez przypadek złapał sygnał pod blokiem i się połączył podczas grzebania w programie) vcds wersja 11.11.5.
Jak włączam autoscan to chwile scanuje a za chwile wyskakuje komunikat:
Uwaga!
Aby skorzystać z tej funkcji musisz posiadać oryginalny - profesjonalny interface z licencją!
Czy to znaczy że uwaliłem kabel (wifi przez przypadek złapał sygnał pod blokiem i się połączył podczas grzebania w programie) vcds wersja 11.11.5.
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Ja mam neta cały czas na kompie co mam vcds i otwarte przeglądarki i program vcds uruchomiony i jakoś cały czas działa.