witka!
widzialem jakis czas temu taki temat na forum ale teraz gdy mi jest potrzebny to jak na zlosc jak kamien w studnie
chodzi o uaktywnienie blokowania drzwi po przekroczeniu bodajze 10km/h-czesto syn siedzi z przodu i boje sie aby ich nie otworzyl podczas jazdy.z gory .
panowie,co robie zle ?
wchodze w modul komfortu,poprzez pomocnik kodowania zaptaszkowuje opcje zamykania drzwi po przekroczeniu 15km/h,poprzez ESC wychodze i w nastepnym ekranie mam stary i ponizej nowy kod. klikam do it! i nic sie nie dzieje
mam sterownik 17-bajtowy.
Jak nic się nie dzieje? Powinien być komunikat "coding accepted" lub "coding NOT accepted"
no wlasnie-w moim przypadku ta karta pozostaje niezmieniona.przycisk do it! jest caly czas jak gdyby "nacisniety".probowalem kilka razy [za kazdym razem czekalem ok. minuty na jakas zmiane i nic.a moze cos zle robie?
marynarz75 pisze:rossi2106, a jak wygląda reszta kodowań dotyczących drzwi? Może cos się wzajemnie wyklucza?
kurcze,nie pamietam a zona teraz pojechala do pracy wiec nie mam auta przy sobie.
ale w tzw.miedzyczasie probowalem tez przekodowac cos w sektorze 09[chyba deaktywowac tylna wycieraczke] i bylo to samo...wiec albo cos zle robie albo cos z kablem jest nie tak.
A VCDS masz pełną wersje. Zobacz w programie czy masz wersje zarejstrowaną.
Okienko z kodowaniem nie zamykaj X tylko w lewym górny rogu naciśnij Exit a w ekranie wcześniejszym Do it!
Jeżeli nie idzie kodowanie w dwóch sterownikach to obstawiam że albo program, albo może coś się przywiesił układ w autku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tomasz_W-wa pisze:A VCDS masz pełną wersje. Zobacz w programie czy masz wersje zarejstrowaną.
Okienko z kodowaniem nie zamykaj X tylko w lewym górny rogu naciśnij Exit a w ekranie wcześniejszym Do it!
Jeżeli nie idzie kodowanie w dwóch sterownikach to obstawiam że albo program, albo może coś się przywiesił układ w autku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
wersja jest zarejestrowana. zastanawiam sie czy nie jest problemem fakt ze podczas testowania pokazuje ze linia K2 jest zwarta do masy.