Czujniki parkowania / cofania - na co zwrócić uwagę
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Najlepiej kup czarne z możliwościa malowania i dorobionym lakierem pod kolor pomaluj jekml_84 pisze:Czy do mojego koloru Tourana będą lepsze czarne czy może srebrne, choć wydaje mi się że srebrne mogą być za jasne. Mój Touran:
Ostatnio zmieniony śr paź 02, 2013 18:38 przez andrz3j, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Zderzak będę malował pewnie na wiosnę bo jest obtarty po obu bokach. Do tego dojdzie klapa-ruda przy podświetleniu tablicy
, więc chyba dam lakiernikowi wszystko do pomalowania a zimę przejeżdżę na czarnych. Biorę te od Stiga za 99PLN, mam nadzieję że nie będą świrować po pomalowaniu (w aukcji napisane że można).

-
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
ja mam sterownik 5K0919475C i czujniki 4H0919275 na przód i tył i chciałbym jeszcze kamere
http://allegro.pl/vw-passat-golf-sharan ... 97389.html mam z GW z końcówką AD i półkę ESP od nowego tourana
czy da sie z tego coś zrobić czy nawet nie zaczynać ?kolega mariusz788004 pisze ze mu coś niepodeszło ale może z tymi czujnikami przód i tył razem będzie inaczej?
http://allegro.pl/vw-passat-golf-sharan ... 97389.html mam z GW z końcówką AD i półkę ESP od nowego tourana
czy da sie z tego coś zrobić czy nawet nie zaczynać ?kolega mariusz788004 pisze ze mu coś niepodeszło ale może z tymi czujnikami przód i tył razem będzie inaczej?
pozdrawiam
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Co myślicie o montażu czujników tył w hokeja (touran przed liftem)?? Czujniki kupiłem ze skośną krawędzią sensorów (profilowane) od Stiga. Czy to będzie poprawnie działać? Czujniki czarne i hokej też więc nie musiałbym nic malować i nie rzucałyby się w oczy, że to nie oryginał. A może ktoś już robił coś takiego?
- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Tak zamontowane moga łapać ziemię (sprawdź minimalna wysokość montażu). W hokeju maja zamontowane m.in fordy mondeo oryginalnie. Hokej tani przedliftowy wiec mozesz sprobowaćkml_84 pisze:Co myślicie o montażu czujników tył w hokeja (touran przed liftem)?? Czujniki kupiłem ze skośną krawędzią sensorów (profilowane) od Stiga. Czy to będzie poprawnie działać? Czujniki czarne i hokej też więc nie musiałbym nic malować i nie rzucałyby się w oczy, że to nie oryginał. A może ktoś już robił coś takiego?

- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
jeżeli sa czarne i autko czarne to nawet się nie zastanawiaj tylko montuj tak jak w orginale [czyli na zderzaku] na hokeju to fatalnie wygląda i z działaniem ma wiele do życzenia.zderzak i tak musisz zwalac z auta bo trzeba puscic okablowanie do auta.jezeli nie masz gdzie i jak to zapraszam do mnie i pomoge....... 

- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Wątek jest obszerny, ale nie znalazłem pełnej odpowiedzi na mój problem.
Podczas stłuczki wypadły 2 czujniki. Touran z 2007 - zestaw tylko na tył (ten z wyświetlaczem nad tylną szybą).
Czy ktoś się orientuje może jakie oznaczenia ma ten zestaw i jakie do niego czujniki pasują ?
Zderzak do wymiany, cały zestaw działa tylko czujników brak - więc szkoda cały wyjmować.
W ASO szukają zamienników.
Podczas stłuczki wypadły 2 czujniki. Touran z 2007 - zestaw tylko na tył (ten z wyświetlaczem nad tylną szybą).
Czy ktoś się orientuje może jakie oznaczenia ma ten zestaw i jakie do niego czujniki pasują ?
Zderzak do wymiany, cały zestaw działa tylko czujników brak - więc szkoda cały wyjmować.
W ASO szukają zamienników.