Webasto po włączeniu pilotem po chwili się wyłącza
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
- Imię:: Błażej
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Webasto po włączeniu pilotem po chwili się wyłącza
Mam wymieniony piecyk na nowy ,niby wszystko jest ok ale jest taka sprawa że jeśli uruchamiam ogrzewanie pilotem ,wszystko normalnie startuje ,grzeje autko,po 2-3 minutkach uruchamia się panel z wentylatorami wewnątrz ,ale po ok 5 -7 minutach pracy piec się wyłącza.Na zegarach mam ustawioną pracę na 45 min.Fakt że uruchamiałem piec przy ok 10-12 stopniach ciepła na zewnątrz,ale czy to ma wpływ to nie wiem.Chyba powinno tak być że po pstryknięciu pilotem piecyk powinien działać tyle czasu ile jest ustawione na zegarch ,a nie wyłączać się p 5 minutach.Po uruchomieniu zegarami piec działa bez problemu.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Temat webasta ,jest dość dobrze rozbudowany, no flame, czyli brak płomienia.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3721
tutaj masz temat
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3721
tutaj masz temat
- Stefano
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Webasto po włączeniu pilotem po chwili się wyłącza
Moźesz mieć uszkodzoną centralke Telestar'a.siemion22 pisze:Mam wymieniony piecyk na nowy ,niby wszystko jest ok ale jest taka sprawa że jeśli uruchamiam ogrzewanie pilotem ,wszystko normalnie startuje ,grzeje autko,po 2-3 minutkach uruchamia się panel z wentylatorami wewnątrz ,ale po ok 5 -7 minutach pracy piec się wyłącza.Na zegarach mam ustawioną pracę na 45 min.Fakt że uruchamiałem piec przy ok 10-12 stopniach ciepła na zewnątrz,ale czy to ma wpływ to nie wiem.Chyba powinno tak być że po pstryknięciu pilotem piecyk powinien działać tyle czasu ile jest ustawione na zegarch ,a nie wyłączać się p 5 minutach.Po uruchomieniu zegarami piec działa bez problemu.
Palnik do czyszczenia lub wymiany.siemion22 pisze:Po podłączeniu VCDSA pokazuje błąd NO FLAME ,czy ktoś wie co on oznacza?
Pozdr.
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Webasto, Eberspacher. TEL 601052155