jak zarejestrować/ubezpieczyć auto 7 osobowe?
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,9 TDI, DSG, 2007
- Imię:: Michał
jak zarejestrować/ubezpieczyć auto 7 osobowe?
jak ubezpiecza się i rejestruje się tourana 7 osobowego? dzwoniłem do liberty, nie mają w wykazie 7 osobowych tylko 5... w dodatku wycenili mi trendline 2007 na 25 tys. bez możliwości zmiany ceny"bo taka jest w cenniku" max o 5%.
dziwne to wszystko ale nie mam za bardzo wyboru bo miałam szkodę z AC i mówią ze jak u nich przedłuże to zniżki -10% a jak gdzie indziej to -20%...
może te 2 miejsca się nie liczą? a co z dowodem rejestracyjnym, ile macie wpisane miejsc?
dziwne to wszystko ale nie mam za bardzo wyboru bo miałam szkodę z AC i mówią ze jak u nich przedłuże to zniżki -10% a jak gdzie indziej to -20%...
może te 2 miejsca się nie liczą? a co z dowodem rejestracyjnym, ile macie wpisane miejsc?
-
- Początkujący
OK, z dowodem to może przejdzie, choć jestem ciekaw, czy tak na słowo mi zarejestrują, nie wiem jeszcze co mam w niemieckich briefach...
ale w ubezpieczelniach, nie mają w tabelach 7 osobowych... Jasne, ze mogę zaznaczyć 5 ale żeby później jak by co nie było, że nie zapłacą, bo auto się nie zgadza...
ale w ubezpieczelniach, nie mają w tabelach 7 osobowych... Jasne, ze mogę zaznaczyć 5 ale żeby później jak by co nie było, że nie zapłacą, bo auto się nie zgadza...
- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Zrob tak, abys mial i w dowodzie i w polisie 7 miejsc... mnie sie agent pytal o ilosc miejsc podczas porownywania polis, wiec musial miec w systemie rozne opcje.
Inna kwestia to wartosc auta... zaczynaja juz przesadzac. Tym razem ubezpieczylem auto w Generali, poniewaz moglem u nich podniesc wartosc polisy przez konkretne elementy wyposazenia.
Inna kwestia to wartosc auta... zaczynaja juz przesadzac. Tym razem ubezpieczylem auto w Generali, poniewaz moglem u nich podniesc wartosc polisy przez konkretne elementy wyposazenia.
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
dziwna sprawa, ja też miałem 7 osobowy i w Allianz, PZU i PTU (już go nie ma) mieli w katalogach 7 osobowe tourany, nawet NNW mogłem kupić na 7 osób, co do wyceny rocznika 2007 to PZU mojego wyceniło na 36000 i wydaje mi się to uczciwa wartość (w razie kradzieży, a niestety jest ich sporo dam radę kupić coś podobnego do tego co mam). oczywiście wiadomo że im wyższa wartość tym wyższa składka więc łatwo się zorientować skąd linki, avivy i inne axy mają tak niskie ceny.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
-
- Początkujący
No tak, ale np. Aviva, Alianz, Liberty wszyscy mniej więcej wartość szacują na 24-26.000. jak ubezpieczałem paska b5, to szacunek był taki, że mniej więcej trafiał w wartość rynkową. Może nie z górnej półki, ale cos tam by się znalazło. A tutaj? Tragedia, 10-15.000 w plecy.
Co ciekawe wycena on-line AXA które polecił mi @aki oszacowała auto na 46.000! różnica w składce ok. 400 zł. więc ja już nie wiem o co biega, fakt, ze mieli na liście trendline 1,9 DPF DSG a to samo tylko bez DPF już 32.000. Wygląda jak by ktoś te ceny brał z rękawa... Dzisiaj będę dzwonił i się dowiadywał gdzie jest haczyk
Co ciekawe wycena on-line AXA które polecił mi @aki oszacowała auto na 46.000! różnica w składce ok. 400 zł. więc ja już nie wiem o co biega, fakt, ze mieli na liście trendline 1,9 DPF DSG a to samo tylko bez DPF już 32.000. Wygląda jak by ktoś te ceny brał z rękawa... Dzisiaj będę dzwonił i się dowiadywał gdzie jest haczyk

- wksgymsport
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
ubezpieczenie
to ze jakas firma wycenila autko na 47 tys, to tylko zaplacisz wyzsza skladke. zalezy na jakies podstawie wyceniaja , czy na info experta czy inne. przy szkodzie cłkowitej i tak wrzuca auto= rocznik, model w info experta i na tym beda sie opierac. info expert obniza ceny wraz z uplywem czasu. takze nie zdziw sie ze jak ubezpieczysz na 45 tys to za rok dostaniesz przy kradziezy 35 tys... bo wartosc auta spadnie. PS w Gothaer mozesz sobie sam ustalic wartosc. tzn info expert podpowie ale mozesz podniesc wartosc auta wskazując czynniki ktore podnosza wartosc. np. telewizory w zaglowkach, ładne alu, jakies dod oswietlenie itp ale trzeba pamietac ze dodatkowe wyposazenie podwyzsza skladke bo rosnie ryzyko. lepsze auto= lepszy kasek do skubniecia. powiem ci tak ubezpieczam duzo aut i niektore kradna niektore walą i jak narazie to na gotara, proame, hdi, nie bylo jakis zarzutów, co do directow nie wiem bo malo ich robimy jak sa konkretne auta.
pozdro
pozdro
Ubezpieczenia OC AC NNW, i inne. Przez telefon i mail. Bez wychodzenia z domu. Dla Klubowiczów maksymalna zniżka!
http://www.wksgymsport.pl
-
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
asaca
czytaj warunki directów bardzo uważnie
w allianz (direct) masz tylko auta 5-cio osobowe i tylko konkretne wyposazenie dodatkowe; cztyli jak masz hak, ksenony, ogrzewanie postojowe, trzci rząd siedzeń to Ci za te elemnty nie zapłacą
robienie AC w directach według mnie jest mocno ryzkowne - nie opłaca sie i ceny rynkowe zaniżają - no chyba ze masz podstawowe wyposażenie
poszukaj u 2 agnetów ofert i wybierz najlepsza w danym momencie bo składki sie zmieniają nawet co kwartał w danej firmie co przy tej liczbie ubezpieczycieli oznacza ze możesz mieć parę razy w miesiącu różne oferty
w allianz (direct) masz tylko auta 5-cio osobowe i tylko konkretne wyposazenie dodatkowe; cztyli jak masz hak, ksenony, ogrzewanie postojowe, trzci rząd siedzeń to Ci za te elemnty nie zapłacą
robienie AC w directach według mnie jest mocno ryzkowne - nie opłaca sie i ceny rynkowe zaniżają - no chyba ze masz podstawowe wyposażenie
poszukaj u 2 agnetów ofert i wybierz najlepsza w danym momencie bo składki sie zmieniają nawet co kwartał w danej firmie co przy tej liczbie ubezpieczycieli oznacza ze możesz mieć parę razy w miesiącu różne oferty
-
- Początkujący
@wksgymsport
Jasne że zapłacę wyższą składkę, napisałem że o 400 zł. To nie katastrofa.
Jasne, że dostanę mniej, ale nawet jak utną 10 koła i dostanę 35 tys to mi starczy na podobny, a myślisz że jak gdzie indziej wycenili na 25.000 to nie utną? jak dostanę 15.000 to mi starczy na 10 letniego Golfa a nie na 5 letniego Turka.
Ostatnio miałem szkodę na B5, z AC z Liberty, walnąłem w dzika... uszkodzony zderzak, dwie lampy, intercooler... Wiesz na ile wycenili naprawę? na 14.500! Szkoda całkowita, nie opłaca się naprawiać... wypłacili 5.000. Nie było tragedii bo starczyło na naprawę, ale np. AC które miałem miesiąc za 1500 zł wygasło, miesiąc bez samochodu, utrata zniżek itd.. Jak podliczysz to dołożysz... Nie mogę powiedzieć sprawnie załatwili po tygodniu wycena po kilku kolejnych dniach kasa na koncie... Ale udało się tylko dlatego, że wartość auta była z górnej półki wartości rynkowych. I to po Eurotaxie! A jak mi turka wycenili na 24.000 - wg. tych samych tabel! ja za niego dałem 35.000, to ja nie widzę takiej naprawy, tym bardziej jak ukradną...
Jasne, że dostanę mniej, ale nawet jak utną 10 koła i dostanę 35 tys to mi starczy na podobny, a myślisz że jak gdzie indziej wycenili na 25.000 to nie utną? jak dostanę 15.000 to mi starczy na 10 letniego Golfa a nie na 5 letniego Turka.
Ostatnio miałem szkodę na B5, z AC z Liberty, walnąłem w dzika... uszkodzony zderzak, dwie lampy, intercooler... Wiesz na ile wycenili naprawę? na 14.500! Szkoda całkowita, nie opłaca się naprawiać... wypłacili 5.000. Nie było tragedii bo starczyło na naprawę, ale np. AC które miałem miesiąc za 1500 zł wygasło, miesiąc bez samochodu, utrata zniżek itd.. Jak podliczysz to dołożysz... Nie mogę powiedzieć sprawnie załatwili po tygodniu wycena po kilku kolejnych dniach kasa na koncie... Ale udało się tylko dlatego, że wartość auta była z górnej półki wartości rynkowych. I to po Eurotaxie! A jak mi turka wycenili na 24.000 - wg. tych samych tabel! ja za niego dałem 35.000, to ja nie widzę takiej naprawy, tym bardziej jak ukradną...
- wksgymsport
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
- Kontakt:
kalkulatory zmieniają się z reguły co miesiąc... takze przy ac, polecam dobrze poszukac co innego oc, bierzemy njtansze.... np tuz jak kolega wyzej pisał...anko1973 pisze:asaca
[ Dodano: Czw Paź 17, 2013 11:50 ]
nigdy nie robilem AC w direkcie, takze nie moge sie wypowiadac. Ale nie mozna porownywac tego ile sie dalo za auto a np. info experta albo eurotaxa bo to z reguly jest inne. bo kazdy zawyza cene zeby spzredac po negocjacjach za przyzwoitą.asca pisze:@wksgymsport
Ubezpieczenia OC AC NNW, i inne. Przez telefon i mail. Bez wychodzenia z domu. Dla Klubowiczów maksymalna zniżka!