Słaby zasięg pilota/kluczyka
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Słaby zasięg pilota/kluczyka
Co możne być przyczyna słabego zasięgu pilota/kluczyka podczas otwierania/zamykania drzwi. Aby je otworzyć muszę skierować kluczyk w kierunku szyby od kierowcy i być w odległości ok 1 metra, z większej odległości są problemy. Baterie wymieniłem na nowe w obu kluczykach na cr2032 3V. Można jakoś zwiększyć ten zasięg?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
bardzo interesujące ale skoro nowy kluczyk działa z dwóch metrów to coś jest nie tak z odbiornikiem sygnału. Moje obydwa kluczyki (ori) zamykają auto z dystansu 4-5 metrów. W poprzednim aucie też odległość działania była podobna.
Z metra to można kluczyk w zamek włożyć.... po to jest pilot żeby zamknąć auto na odległość.
Ja często zamykam auto przez otwarte okno z kuchni.... No i to jest zasięg ok 5 metrów w lini prostej.
Z metra to można kluczyk w zamek włożyć.... po to jest pilot żeby zamknąć auto na odległość.
Ja często zamykam auto przez otwarte okno z kuchni.... No i to jest zasięg ok 5 metrów w lini prostej.
- spacewalker
- Władca postów
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
parkuję na zamkniętym terenie ( zabudowa jednorodzinna) więc nie widzę problemu. Od furtki do auta jest kawałek a mój pies zaliże każdego na śmierć!!!! Kluczyki leżą i nie służą mi do zabawy a daleki zasięg pilota pozwala odstraszyć psa, który polubił prawe tylne koło i traktował je jak słupek do zostawiania znaków zapachowych. Kilka razy podczas znaczenia kliknąłem no i hałas zamków+ błysk świateł skutecznie zniechęcił psa do obsikiwania......
- spacewalker
- Władca postów
Standardowo to posty się edytuje jak się odpisuje jeden po drugim.
Z antenami nikt nie kombinował z tego co wiem, bo zawsze pomaga wymiana pilota za 50zł w kluczyku. Wiec po co ryć schowki itp i kombinowac z antenami kiedy ona jest fabrycznie taka, a pilot ... tu upadnie, tam upadnie, itp. Opcja zasięgu w module komfortu nie jest aktywna w standardzie, bo przeciez jakis czas temu działał Ci pilot dobrze, jak i innym którzy mają z tym problem, a samo się to nie zakoduje.
Sprawdz sobie w BYTE 8
Z antenami nikt nie kombinował z tego co wiem, bo zawsze pomaga wymiana pilota za 50zł w kluczyku. Wiec po co ryć schowki itp i kombinowac z antenami kiedy ona jest fabrycznie taka, a pilot ... tu upadnie, tam upadnie, itp. Opcja zasięgu w module komfortu nie jest aktywna w standardzie, bo przeciez jakis czas temu działał Ci pilot dobrze, jak i innym którzy mają z tym problem, a samo się to nie zakoduje.
Sprawdz sobie w BYTE 8
- spacewalker
- Władca postów