Zakup Passata B5 3B

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

W ostatnim lub przed ostatnim numerze Motoru - poszukaj w necie jest artykuł o kupowaniu passatów.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
TommyVW
Początkujący
Auto:: VW Passat B5
Imię:: Tomek

Post autor: TommyVW »

admin pisze:A może jest tak, że sam zamontował LPG (części za 1000-1500 zł), a tak napisał dla podkręcenia sytuacji, żeby kupujący miał więcej oszczędności ;)
Ale czy wtedy pisałby, że na gwarancji ?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

TommyVW pisze:
admin pisze:A może jest tak, że sam zamontował LPG (części za 1000-1500 zł), a tak napisał dla podkręcenia sytuacji, żeby kupujący miał więcej oszczędności ;)
Ale czy wtedy pisałby, że na gwarancji ?
a dlaczego nie? cześci może i są na gwarancji... może ma warsztat i sam też zakłada gaz to i gwarancje Ci da :) a może znajomy zakładał i wypisze gwarancje... :) a może to tylko chwyt :) nie obejrzysz to sie nie przekonasz...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

cheles pisze:W ostatnim lub przed ostatnim numerze Motoru - poszukaj w necie jest artykuł o kupowaniu passatów.
A jak nie znajdziesz to daj znać na PW to Ci wyślę skan artykułu.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
TommyVW
Początkujący

Witam.
Znalazłem (wydaje mi się) bardzo ciekawą ofertę:

http://tablica.pl/oferta/vw-passat-b5-1 ... f40c9b79ac

Więc tak, auto od nowości w PL u jednego właściciela więc prawdopodobnie nie kręcony.
Właściciel mówił, że dwa lata temu robione wahacze, niedawno głowica.
Spalanie gazu w mieście standardowo ok 12L
OC i przegląd ważne do wiosny.

Co Wy na to panowie ?
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 AVQ
Imię:: Tomasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: tomcio1600 »

TommyVW pisze:Witam.
Znalazłem (wydaje mi się) bardzo ciekawą ofertę:

Więc tak, auto od nowości w PL u jednego właściciela więc prawdopodobnie nie kręcony.
Właściciel mówił, że dwa lata temu robione wahacze, niedawno głowica.
Spalanie gazu w mieście standardowo ok 12L
OC i przegląd ważne do wiosny.

Co Wy na to panowie ?
Uważam, ze warto oglądnąć to auto ! Oczywiście "z głową" :) Ale jest duże prawdopodobieństwo, że auto faktycznie ori przebieg i w jednej rodzinie. Naklejka PL na klapie, ori chlapacze :D

PS. Tu jest fajna maszyna --> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-exc ... 47411.html klubowiczom odda za "oczko". Ładny egzemplarz, z car pasem (CH), 1.9 TDI i napędem na cztery łapy... ehhh :>
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Bardzo ciekawe ale w taki przebieg z gazem nie uwierzę.
Moi rodzice mają Frontere w benzynie 2.2 jeździ tylko do sklepu 1,5km, do miasta 15km i czasem do Łodzi 30km, rocznik 99, na blacie 190kkm ale 5 lat temu linka się urwała od licznika.... nic nie było kręcone :)...
o nie są żarty. Seryjnie tak jest. Nie zakładaliśmy gazu, bo się "mało jeździ" ale jak widać i na takich trasach idzie przebieg nabić. Moim zdaniem ma już około 300kkm, a jak się ma gaz to...... trzeba, żeby się zwrócił...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
kml_84
Przeglądacz
Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
Imię:: Kamil
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: kml_84 »

TommyVW pisze:jednego właściciela
"auto jest u nas w rodzinie od nowości" czyli kierowców było więcej. Reszta wygląda ok, jak na Polski salon ma nawet klimatronik. Taki sam welur miałem w Borze, będziesz z tych foteli zadowolony w lecie i w zimie.
TommyVW
Początkujący

Tak jak wcześniej wspominałem, przebieg nie jest dla mnie najważniejszy, tylko stan..
i żeby zaraz się z auta nie zrobiła skarbonka bez dna..
Jestem studentem więc budżet mam ograniczony, i zastanawiam się który silnik jest droższy w eksploatacji 1.8T LPG czy 1.9TDI AFN?
Chodzi mi zarówno o naprawy jak i o paliwo, zakładam że jeździłbym tylko na gazie.

I jeszcze takie pytanie; czy jest we Wrocku jakiś spec z forum który mógłby podjechać ze mną obejrzeć auto z vagiem i miernikiem lakieru?
tomcio1600 pisze:PS. Tu jest fajna maszyna --> http://otomoto.pl/volkswa...-C31047411.html klubowiczom odda za "oczko". Ładny egzemplarz, z car pasem (CH), 1.9 TDI i napędem na cztery łapy... ehhh
No passek miód malina ale o jakieś 10tysi przekracza mój budżet :)
za tą kase chyba bym już o jakiejś A6 myślał..
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany

Niektórzy nie zakładają gazu dlatego bo dużo jeżdżą, lecz dlatego, że widzą różnicę przy tankowaniu. Jak ktoś jeździ sporo po mieście, to również to jest opłacalne. Z ekonomicznego punktu widzenia - średnio to wygląda, natomiast czasami nie patrzy się na ten "jednorazowy wydatek" Kiedyś instalacje były dużo dużo tańsze, a różnica w cenie paliwa większa niż teraz. Poza tym kiedyś była "moda" na LPG.

Jeśli auto faktycznie w jednej rodzinie, sprzedający nie jest handlarzem, to nie widzę podstaw do kręcenia licznika - bez sensu. Po aucie widać, że jest zadbane i mocno "seryjne".

[ Dodano: Czw Paź 24, 2013 21:00 ]
TommyVW pisze:No passek miód malina ale o jakieś 10tysi przekracza mój budżet :)
za tą kase chyba bym już o jakiejś A6 myślał..
Ciężko było by znaleźć poliftową A6 z 1.9 - przerabiałem temat. 80% A6 to 2.5TDI. Sam się zastanowiłem nad tym Paskiem, jednak rozsądek przesądził i nadal szukam Tourka :mrgreen:
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM

Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
kml_84
Przeglądacz

TommyVW pisze: za tą kase chyba bym już o jakiejś A6 myślał..
Wcale nie tak ciężko:
http://otomoto.pl/audi-a6-1-9-tdi-130km ... 25169.html
Furka mojego kolegi, z czystym sumieniem moge polecić. Full opcja bo to była 2.5TDI Quattro. Swap zrobiony na 1.9 130 koni 4x4. Za zmianę zapłacił 6200PLN. Zrobił tak bo jak była 2.5 to przez 2 miesiące nie miał żadnego telefonu.
PS. w salonach nie wychodziły A szóstki 1.9 4x4 więc ta jest w sumie rodzynkiem ;) I o dziwo mimo swojej wagi to zbiera się to całkiem miło.
TommyVW
Początkujący

Tak zbaczając z tematu; koledze tomcio1600 chodziło o poliftówkę ;) mimo wszystko da radę coś wybrać za te pieniądze z A szóstek.

PS. Wciągnąłbym tą A6 ^^
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany

kml_84 pisze:http://otomoto.pl/audi-a6...-C31025169.html
Akurat tą A6 to ja bym sobie odpuścił.. za dużo znaków zapytania - coś mi nie pasuje w tym samochodzie. Niebieskie wnętrze (jeśli się nie mylę) nie wychodziło z bananowymi skórami. 1.9 + napęd na cztery łapy.. to rzadkość.

W ogóle silnik AVF był w A6 dopiero od połowy 2001 roku. Wcześniej w 2000 był tylko w A4 !

Wszystko jakieś dziwne - jeśli auto jest ze Szwajcarii, to wszystko powinno być w CarPass'ie. Można sprawdzić - jak nie będzie info - znaczy że jakiś wał ;) Cena też niska..
kml_84
Przeglądacz

tomcio1600 pisze:Akurat tą A6 to ja bym sobie odpuścił.. za dużo znaków zapytania - coś mi nie pasuje w tym samochodzie. Niebieskie wnętrze (jeśli się nie mylę) nie wychodziło z bananowymi skórami. 1.9 + napęd na cztery łapy.. to rzadkość.

W ogóle silnik AVF był w A6 dopiero od połowy 2001 roku. Wcześniej w 2000 był tylko w A4 !

Wszystko jakieś dziwne - jeśli auto jest ze Szwajcarii, to wszystko powinno być w CarPass'ie. Można sprawdzić - jak nie będzie info - znaczy że jakiś wał ;) Cena też niska..
Napisałem że silnik był 2.5tdi a został włożony 1.9tdi AVF w tym roku. Niebieskie wnętrze i bananowe skóry to wszystko jest oryginał - tak samochód przyjechał ze Szwajcarii. Do tego 1.9 + napęd to nie jest rzadkość w A6 - tego w ogóle nie było możliwości zamówienia w salonach Audi. Chciałeś quattro w dieslu to tylko 2.5. Cena niska bo jest kilka pierdółek do zrobienia min: brak zaślepki sprysku, nie zamyka się szyba pasażera przód itp.
TommyVW
Początkujący

Jutro jadę oglądać auto, niestety tylko sam z ojcem, bo nie udało mi się wykombinować żadnego speca;
Panowie, powiedzcie mi tak szczerze, jeśli faktycznie autko będzie zadbane i wszystko jak w opisie ogłoszenia, to ile warto za niego dać?
11tys to sporo jak za ten rocznik passka.. w zasadzie można by już znaleźć polifta, mam nadzieję że będzie można coś ponegocjować.
Może jakieś wskazówki jeszcze ? : )
ODPOWIEDZ