Silniki 1.9TDI 2.0TDI oraz usterki po Tuningu

Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Re: Silniki 1.9TDI 2.0TDI oraz usterki po Tuningu

Post autor: KriSSo »

Łukaszz pisze: a jak im powiedziałem że obecnie ma prawie 190 tyś to mówili cholera to długo już nim nie pojeżdzisz :)
Wiesz .... no mają trochę racji, auto po blisko 200 kkm to jak człowiek po 60-65 latach życia - igła to nie jest i staje inaczej ..... :).
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

KriSSo pisze:
Łukaszz pisze: a jak im powiedziałem że obecnie ma prawie 190 tyś to mówili cholera to długo już nim nie pojeżdzisz :)
Wiesz .... no mają trochę racji, auto po blisko 200 kkm to jak człowiek po 60-65 latach życia - igła to nie jest i staje inaczej ..... :).
troche tak... ale też nie wolno wrzucać wszystkich samochodów z przebiegiem 200 tys. km + do jednego wora... tak samo jak z ludźmi ( skoro juz taki przykład dałeś )... samochód z przebiegiem orginalnym 200 tys. stawiając obok drugiego takiego samego użytkowanego przez kogoś innego, dzieli czasami przysłowiowa przepaść... wszystko zależy jak kto dbał, jak było jeżdżone, co wymieniane w przeciągu tego przebiegu, w jakich warunkach jeździło itd. itp. i birąc pod uwagę to ten pierwszy może mieć kondycję jak dopiero po dotarciu a ten drugi juz kończyc powoli swój żywot... i tak samo jest z ludźmi... reasumując przebieg auta nie powinien być głownym wyznacznikiem w jego ocenie, tylko obecny stan techniczny no i rzetelna historia...
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Post autor: JacaTouran »

Miałem dzis na rolkach Passata z przebiegiem ponad 200kkm i powiem tak... Auto przejrzałem bardzo dokładnie. Moja opinia.... IGŁA, silnik stan super, zawieszenie idealne, blacha bardzo zadbana. Auto dostało wirusa, ładnie oddało zadana moc(wykres dodany dziś do tematu wykresy z hamowni). Więc czcze gadanie, że przebieg jest wyznacznikiem stanu technicznego pojazdu można sobie wsadzić między bajki. Prawda jest taka, że jak dbasz i serwisujesz tak masz.
Pozdr
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Re: Odp: Silniki 1.9TDI 2.0TDI oraz usterki po Tuningu

Post autor: KriSSo »

No to fajno. Będę autko serwisował jak należy i za 150 czy 200 kkm wciąż się cięszył z posiadania igły. Pozdro.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Obrazek
Chester
Przeglądacz
Auto:: Touran, 1.9 TDI BKC, 2006
Imię:: Mariusz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: Chester »

niko02 pisze:Też mnie coś takiego wkurza. Jak będę miał sprzedawać auto to będzie miało coś powyżej 300 kkm i co wtedy? Nie sprzedam?
[

Ja sprzedałem z przebiegiem 385 tys km i nie było problemu :P Nie ukrywałem nic a przebieg oryginalny :P
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Post autor: JacaTouran »

KriSSo pisze:No to fajno. Będę autko serwisował jak należy i za 150 czy 200 kkm wciąż się cięszył z posiadania igły. Pozdro.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Śmierdzi sarkazmem na odległość, ale looz uzytkuj nawet i 500 tyś. :ok:
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
ODPOWIEDZ