Jak ustawić manetkę żeby sprawdzić czy mam i czy działa czujnik deszczu,czy wystarczy tylko w dolnej pozycji ją zostawić i jak będzie padać to się niby ma załączyć sama
Czujnik deszczu
- skorpion1vw
- Przeglądacz
- Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
- Imię:: Wojtek
Czujnik deszczu
Witam
Jak ustawić manetkę żeby sprawdzić czy mam i czy działa czujnik deszczu,czy wystarczy tylko w dolnej pozycji ją zostawić i jak będzie padać to się niby ma załączyć sama
???
CB Lafayette Zeus+antena Snake
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Czujnik deszczu razem ze zmierzchowym jest przyklejony do szyby. Od czujników do podsufitki biegnie plastikowa rurka do tapicerki dachu. W nowszych Touranach do czujnika jest montowane lusterko wewnętrzne.
W Touranach z wycieraczkami przeciwbieżnymi czujnik umieszczony jest nieco niżej, tak by powierzchnia jego była ścierana. Niemcy nazywają to packa na muchy, bo to przypomina wraz z dłuższą rurką plastikową.
Czujnik deszczu zadziała przy włączonej pozycji ścierania okresowego (pozycja w górę). Po odpaleniu i ruszeniu, przy padającym deszczu, wycieraczka uruchomi się po przekroczeniu ok. 15 km/h.
Po odpowiednim aktywowaniu czujnik deszczu może na postoju w razie opadów domknąć szyby względnie szyberdach (jeśli jest)
W Touranach z wycieraczkami przeciwbieżnymi czujnik umieszczony jest nieco niżej, tak by powierzchnia jego była ścierana. Niemcy nazywają to packa na muchy, bo to przypomina wraz z dłuższą rurką plastikową.
Czujnik deszczu zadziała przy włączonej pozycji ścierania okresowego (pozycja w górę). Po odpaleniu i ruszeniu, przy padającym deszczu, wycieraczka uruchomi się po przekroczeniu ok. 15 km/h.
Po odpowiednim aktywowaniu czujnik deszczu może na postoju w razie opadów domknąć szyby względnie szyberdach (jeśli jest)
- skorpion1vw
- Przeglądacz
- Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
- Imię:: Wojtek
- Wiesiek_Wawa
- Auto:: Touran
- Imię::
dzień dobry,
chciałem się dowiedzieć, czy jest możliwość deaktywowania czujnika deszczu w Touranie GP?
Próbowałem odpiąć wtyczkę, ale wyskakuję błąd. Da radę VASem?
Pomóżcie,
nie mam za dużo doświadczenia z VAS, tylko kilka podstawowych funkcji i wyszukać błąd, ale z dezaktywacją czujników zero.
Z góry dzięki
WuWu
chciałem się dowiedzieć, czy jest możliwość deaktywowania czujnika deszczu w Touranie GP?
Próbowałem odpiąć wtyczkę, ale wyskakuję błąd. Da radę VASem?
Pomóżcie,
nie mam za dużo doświadczenia z VAS, tylko kilka podstawowych funkcji i wyszukać błąd, ale z dezaktywacją czujników zero.
Z góry dzięki
WuWu
Szalom
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy