Koniec kręcenia liczników?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Koniec kręcenia liczników?

Post autor: marnon »

Nie mogę dojść źródła tego projektu, ale ostatnio w TV widziałem wypowiedź kogoś z ministerstwa, który mówił, że chcą wprowadzić bazę informacyjną dzięki której w przyszłym roku będzie można przy zakupie sprawdzić historię właścicieli samochodu oraz ewentualne szkody i historię ich napraw, a w następnym roku bazę dzięki której bez problemu po wpisaniu numeru VIN uzyskamy dane na temat przebiegu samochodu...

jak i z czym to się będzie jadło nie pamiętam, ale jak dla mnie mimo wszystko jest jakieś światełko w tunelu - ktoś słyszał o tym ?
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Koniec kręcenia liczników?

Post autor: himi »

Wierzysz w zapewniania panów z ministerstwa? Sorry, ale życie pokazuje, że na Wiejskiej takie zapisy nie przechodzą od lat...Zwłaszcza wypowiedź jednego, czy drugiego pajaca w TV, nic nie warte deklaracje. Sorry, też czekam na takie uregulowania, ale klasa próżniacza pozbawia mnie złudzeń w tej krainie.
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

himi pisze:Wierzysz w zapewniania panów z ministerstwa? Sorry, ale życie pokazuje, że na Wiejskiej takie zapisy nie przechodzą od lat...Zwłaszcza wypowiedź jednego, czy drugiego pajaca w TV, nic nie warte deklaracje. Sorry, też czekam na takie uregulowania, ale klasa próżniacza pozbawia mnie złudzeń w tej krainie.
chciałbym wierzyć, że ktoś się w końcu za to weźmie, może by się świadomość polaków odn. przebiegu powyżej 200tyś zmieniła...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

trzeba by pomyśleć aby zacząć w tym kierunku działać i zapewnić Klientom kupowanie aut z nie kręconymi licznikami, bo jak znam życie tutaj w PL to tutaj prawo służy po to aby przeszkadzać ludziom i utrudniać im życie a nie aby pomagało. A nasi zapasieni "osłowie" mają to głęboko gdzieś, tu łapóweczka tu na boku coś się wybuduje i tak leci kadencji a obiecać zawsze można.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
Chicken
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 BLS '06
Imię:: Adam
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Chicken »

Pisałem o tym niedawno na Hyde Park w wątku ciekawostki z sieci :-P
Moim zdaniem nie przewidują tam stanu liczników tylko ogólnie wyposażenie itp.
Aby nie trafiały się rożne ulepy.
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
ODPOWIEDZ