Gdzie zgłosilibyście problemy z ASO ?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik
Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
Imię:: Wojtek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Gdzie zgłosilibyście problemy z ASO ?

Post autor: viscum »

Witam, nie bardzo wiedziałem jaki wrzucić tytuł, anie do jakiego działu- tutaj chyba nikt nie będzie miał za złe.

Miałem przykre zdarzenie - wjazd w tył innego pojazdu. Połamany zderzak, zagięta klapa tylna. Mam pełne AC z opcją nowych części i będzie z regresem z OC sprawcy, więc żeby było ładnie zrobione odstawiłem do ASO Danelczyk.

Stwierdzili, że pod spodem nic się nie stało, więc wymienili klapę, zderzak, hokej, nowe znaczki -resztę przełożyli.

Problem się pojawił gdy odbierałem samochód - lakier jest nierówno położony, są zacieki, klapa nie była czyszczona, wiec pod lakierem są "grudki", więc zgłosiłem reklamację do centrali w Poznaniu z prośba o ocenę rzeczoznawcy- czy to są standardy VW.

Przysłali kierownika tej stacji która wykonywała usługę i jest odpowiedź - nierówności (dokładnie chodzi o to przetłoczenie pod znaczkiem TDI są fabryczne), tak ma być nic na to nie poradzą- oglądałem kilka samochodów i na żadnym tego nie widziałem
wewnętrzne plastiki się nie trzymają na zapinkach (twierdzą, że to od słońca i to nie ich wina),
Zaproponowali położenie kolejnej warstwy (już grubość miejscami przekracza 200, reszta elementów 90-130).

Centrala w zasadzie temat uważa za zamknięty.
Co byście jeszcze zrobili poza odradzaniem usług w ASO Danelczyk - co też czynię.
To ja jestem przewrażliwiony, czy faktycznie standardy ASO w Polsce to "stodoła u Heńka" ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Re: Gdzie zgłosilibyście problemy z ASO ?

Post autor: Tomas »

Przede wszystkim rozmawiaj z nimi teraz tylko pisemnie. Powołaj niezależnego rzeczoznawcę, a wsześniej powiadomiłbym ubezpieczyciela że naprawa została wykonana niezgodnie z normami.
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

Przesłałem kopię reklamacji do PZU i przysłali (na pieczątce jest "niezależny") rzeczoznawcę - porobił zdjęcia praktycznie nic nie powiedział i pojechał. Był to ten sam człowiek który wyceniał szkodę na prośbę ASO (takie plusy mieszkania na wsi). W PZMOT-cie szukać rzeczoznawców ? Jest jakaś ich lista ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

Obrazek
Awatar użytkownika
pabloxxx
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,9 TDI
Imię:: Paweł
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: pabloxxx »

Tak jak piszą koledzy niezależny rzeczoznawca, dodatkowo możesz postraszyć ich tv :) np.Turbo kamera
żaden serwis nie lubi takiej reklamy , może zrobią się bardziej rozmowni :)
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

heheh dobreee".... więc żeby było ładnie zrobione odstawiłem do ASO Danelczyk" jaki kosztorys naprawy bezgotowkowo, jaki kosztorys naprawy w opcji pieniadze do reki. Jakies tvn nic nie da oni takich maja setki. To sie nazywa ZDOBYWANIE DOSWIADCZENIA, nastepnym razem bedziesz wiedzial.
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

Mniej więcej 2500 do ręki, 9000 bezgotówkowo.
Samochód wszystko dotychczas miał robione w ASO- zależało mi, żeby nadal miał pełną dokumentację i oryginalne nowe części.
Pytanie gdzie w takim razie naprawiać uszkodzenia blacharskie- skoro ASO robi takie babole.
Pomijam już fakt, że jak poprawiali klapę, to mi słupek porysowali, albo że przez 2 tyg. nie potrafili dobrać czujników cofania.

Obrazek
tomix
Zaawansowany

viscum pisze:Mniej więcej 2500 do ręki, 9000 bezgotówkowo.
Samochód wszystko dotychczas miał robione w ASO- zależało mi, żeby nadal miał pełną dokumentację i oryginalne nowe części.
Pytanie gdzie w takim razie naprawiać uszkodzenia blacharskie- skoro ASO robi takie babole.
Pomijam już fakt, że jak poprawiali klapę, to mi słupek porysowali, albo że przez 2 tyg. nie potrafili dobrać czujników cofania.
ASO to ja omijam z daleka , wiesz kto pracuje w aso , partacze ktorzy nie umieja nic dobrze zrobic, praktykanci blacharze ktorzy robia to na sile. Dobry blacharz nie pojdzie do pracy do aso bo zakladu swoj biznes a nie robi na prezesa, ksiegowa, szefa, zastepce itp. 2,5 do reki-- sprawdzales ile by wzial dobry blacharz ile czesci itp. Jaki kolor masz auta ?
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

ASO w Lesznie. Omijać szerokim łukiem. Dzisiaj szlag mnie tam trafił. Pojechałem rano poprosić o pełną historię serwisową SWOJEGO tourana. Sprzedaję auto, chciałem podać to na tacy ewentualnemu kupcowi. I co? Zblazowany pan kierownik serwisu odmówił. Pytam więc zdumiony ,,na jakiej podstawie odmawia mi pan dostępu do historii serwisowej mojego własnego samochodu?''. W odpowiedzi usłyszałem, że ,,takie ma wytyczne''. Drążę więc ,,kto te wytyczne podał i na jakiej podstawie''. Poprosiłem o połączenie z właścicielem ASO lub VW Group Polska. ,,Sam niech sobie pan dzwoni, ja historii nie podam, bo nie''. Wyszedłem wściekły. Na odmowę, na brak elementarnej grzeczności wobec klienta, na chamstwo rodem z komunistycznego spożywczaka. Ja to miejsce będę omijał szerokim łukiem, jak mawiał klasyk ,,do Bydgoszczy będę jeździł''.

Ale nie dość tego. Zadzwoniłem do VGP, jestem właścicielem firmy, auto mam zarejestrowane na firmę więc dzwonię do działu obsługi firm. Pan słucha mojej opowieści o akcji w Lesznie, prosi o nazwisko kierownika, obiecuje podanie danych....Minęło 8 godzin. Mój mail z numerem VIN pozostał bez jakiejkowiek odpowiedzi. Pełen profesjonalizm przy obsłudze klienta. Skoro w centrali mają zlew na ludzi to dlaczego nie mają go mieć w małej mieścinie, gdzie jeden tylko salon vw działa.
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

tomix pisze: ASO to ja omijam z daleka , wiesz kto pracuje w aso , partacze ktorzy nie umieja nic dobrze zrobic, praktykanci blacharze ktorzy robia to na sile. Dobry blacharz nie pojdzie do pracy do aso bo zakladu swoj biznes a nie robi na prezesa, ksiegowa, szefa, zastepce itp. 2,5 do reki-- sprawdzales ile by wzial dobry blacharz ile czesci itp. Jaki kolor masz auta ?
Zderzak w dobrym stanie około 300, klapa około 1000 - kolor czarny, a uszkodzenia były takie, że śmiało jeszcze zimę bym przejeździł -więc teoretycznie mogłem bez malowania z używanych części dobrać -robocizna pewnie mniej niż 1000 - ale chodziło mi o to, żeby było wszystko opisane jak do tej pory. Samochód z 2007 z polskiego salonu i do tej pory wszystko było opisane - każdy przegląd (aż do wizyty u JacaTouran oczywiście).

-- 12 lis 2013, o 18:27 --
himi pisze:ASO w Lesznie...
Mnie powiedzieli, że nie drukują tego- ale mogę sobie podejrzeć u nich na ekranie - czyli może faktycznie VW ma taki głupi zwyczaj.
Odnośnie BOK, to dzwoń na:
62 73 955 - tam podobno szef szefów odbiera (inne to końcówki 531, 532, 509, 562).

Do mnie też odpisali dopiero jak ich bombardowałem telefonami - oczywiście nie odpowiadając na pytania, ale ja cierpliwie będę wysyłał przypomnienia.

Ale odwracając pytanie - jest w Polsce ASO które polecacie ?

Obrazek
tomix
Zaawansowany

Zderzak w dobrym stanie około 300, klapa około 1000 - kolor czarny, a uszkodzenia były takie, że śmiało jeszcze zimę bym przejeździł -więc teoretycznie mogłem bez malowania z używanych części dobrać -robocizna pewnie mniej niż 1000 - ale chodziło mi o to, żeby było wszystko opisane jak do tej pory. Samochód z 2007 z polskiego salonu i do tej pory wszystko było opisane - każdy przegląd (aż do wizyty u JacaTouran oczywiście).

No trudno nie spodziewales sie takiej sytuacji z naprawa. Tu na pewno jest kilku forumowiczow co tez dalo auto do aso i pozniej musieli sami "poprawiac" .Z ta cena klapy to ostro poszles jakas pozlacana. Ja do aso juz jezdze jak mam kupic jakis plastik to jeszcze w moim aso potrafia zamowic ale jakies pol roku temu..... Piec lat temu paska dalem do naprawy blacharsko-lakierniczej ---cyrk to malo powiedziane.
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

Ale mi odmówił koleś podania jakichkolwiek informacji o moim samochodzie. O zerkaniu na monitor nie było mowy. ,,Nie bo nie'' usłyszałem. Nawet palcem nie kiwnął. Plus arogancki ton i obycie. Ciśnienie mi podniósł ekstremalnie. Gdyby w mojej firmie ktoś tak potraktował klienta to by zobaczył drzwi. A w Lesznie w ASO takie zachowania wydają się być standardem. Byłem tam kilka razy i zawsze było jak w mięsnym za komuny.
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

viscum pisze:Ale odwracając pytanie - jest w Polsce ASO które polecacie ?
nie polecam ASO Idczak w Łodzi i Zgierzu,

polecam ASO Bednarek w Łodzi na Szczecińskiej
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

Widzę, że to nie tylko moje subiektywne zdanie o "jakości" Danelczyka: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... on25054841

Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Ja u siebie polecam ASO Chylińscy na Sasiedzkiej. Jak mi pani w tyl wjechala to klape wymienili na nowa, przy okazji wymiany kamery cofania sprawdzilem rok, czy nie kombinowali. Bezproblemow itp. Faktem jest, że nie wszystkie ASO maja standarty. Ja jak sie umawiam na wizyte to zawsza jest pytanie czy potrzebuje autko zastepcze, a mila Pani przy obsludze wie ze nie musi sie pytac czy podac kawe tylko zawsze dostaje filizanke kawy bez mleka.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ