Witam, zakupilem niedawno w DE VW tourana 1,9 TDI z 2010 roku po Taxi z przebiegiem 430tkm. W autko uszkodzona byla skrzynia biegow ... raz jezdzil w przod, tyl innym razem ani ruszyl.
Skrzynie dalem do regeneracji z racji bardzo trudno dostepnego symbolu MGJ
Skrzynie ladnie zregenerowal lecz mechanik dal mi ja razem ze skrzeglem, a niestety w firmie gdzie to robili nie poskladali tego tak jak sie ma i oddali mi wszystko w czesciach.
Czy moze ktos dysponuje schematem jak to wszystko ladnie poskladac. Chodzi mi glownie o element miedzy skrzynia a sprzeglem taki jak na zalaczonym foto.
Prosze o info takze czy dobrze kojarze iz to skrzynia sucha i gdzie i jaki olej najlepiej uzyc.
Dodam ze dwumase tez dalem do regeneracji.
Czy po zlozeniu calosci bedie trzeba jechac cos kodowac czy autko powinno juz chodzic normalnie ??
Pozdrawiam
Problem ze złożeniem skrzyni DSG
Problem ze złożeniem skrzyni DSG
Ostatnio zmieniony pn paź 14, 2013 21:25 przez Selection, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Widziałem taki przyrząd firmy LUK. Koszt około 5500-6000zł. Podobno warsztaty od automatów kupują jak świeże bułeczki te urządzenia i czekają na Golfy pogwarancyjne, w których były wadliwe skrzynie DSG7zibi1961 pisze:Czytałem kiedyś że w ASO mają specjalny przyrząd do sprzęgła i tylko oni mogą poskładać to do kupy.
- makaron1971
- Początkujący
- Auto:: VW Touran BKC 2004
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 4 razy
Re: Problem ze złożeniem skrzyni DSG
ASO chciało za sterownik do DSG 6000 pln a za skrzynię 12000 pln. Nie naprawiają. I pewnie te "nowe są po regeneracji w Wolfsburgu.
Jakby Touran miał 4WD, lift 5", snorkel i 35" koła byłby autem perfekcyjnym.
Teraz jest tylko idealny.
Teraz jest tylko idealny.