Fotelik samochodowy 15- 36 kg. Prośba o poradę w zakupie.
-
- Kandydat
- Auto:: Toyota
- Imię:: Beata
Re: Fotelik samochodowy 15- 36 kg. Prośba o poradę w zakupie
Super, dziękuję. Siedzenia wyglądają przeciętnie, nie wiem czemu niektórzy piszą, że sporo fotelików nie pasuje. Wąskie są? Bo mają po brzegach podwyższenie, czy w środku pomiędzy brzegami jest mało miejsca?
I bardzo proszę, powiedźcie mi ile jest miejsca w bagażniku po rozłożeniu 3 rzędu siedzeń.
I bardzo proszę, powiedźcie mi ile jest miejsca w bagażniku po rozłożeniu 3 rzędu siedzeń.
-
- Kandydat
no trochę wąsko, ale szczerze mówiąc więcej niż w mojej toyocie corrola.
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Ja używam takiego samego fotelika i uważam że pasuje w 100% do Touranowych foteli.DLUGI-74 pisze:Ja używam fotelik samochodowy 9-36 Recaro Young Sport
-
- Kandydat
Mam takie dla starszego syna, musze się przyjrzec.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Powiem, że ja w 6 osób pojechałem 400km na wesele i dało radę. 2 torby dla dorosłych zmieścisz, jakiś śpiwór, a i pod siedzenia wejdą np 2 laptopy... Jest dobrze.
- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
niko02 jak rozlozysz tylko jeden fotel w trzecim rzedzie, to jeszcze mozna obok sporo upchnac, ale przy siedmiu osobach, na wakacjach, to bez boxa bedzie bardzo ciezkoniko02 pisze:Powiem, że ja w 6 osób pojechałem 400km na wesele i dało radę. 2 torby dla dorosłych zmieścisz, jakiś śpiwór, a i pod siedzenia wejdą np 2 laptopy... Jest dobrze.

...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Chyba tak było, a nawet nie wiem, czy w domu nie został.Robcio pisze:niko02 jak rozlozysz tylko jeden fotel w trzecim rzedzie, to jeszcze mozna obok sporo upchnac, ale przy siedmiu osobach, na wakacjach, to bez boxa bedzie bardzo ciezkoniko02 pisze:Powiem, że ja w 6 osób pojechałem 400km na wesele i dało radę. 2 torby dla dorosłych zmieścisz, jakiś śpiwór, a i pod siedzenia wejdą np 2 laptopy... Jest dobrze.
Myślę o tym ale zacząłem realizować tyle pomysłów, że nie wiem, w co ręce wsadzić..., a zostało mi 2 miesiące wolnego...Robcio pisze:przy siedmiu osobach, na wakacjach, to bez boxa bedzie bardzo ciezko
-
- Kandydat
no bedzie cieżko, na szczęście latem bagażu mniej, no i krótki dystans do pokonania z takim załadunkiem.
-
- Początkujący
- Auto:: 1T1, BKC
- Imię:: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Odgrzeję kotleta 
W zasadzie zacznę od tego, że poprzednim samochodem był Golf IV, gdzie 2 dzieci podróżowała w fotelikach:
* Chicco X-space;
* Recaro Young Sport Hero.
Po przesiadce do Turka (1T1) okazało się, ze Chicco w zasadzie w ogóle nie daje się poprawnie zapiąć, cały czas są jakieś dziwne luzy i fotelik lata. Z Recaro też nie mogłem dojść do takiej sztywności, jak w Golfie, ale tragedii nie ma.
Muszę kupić kolejny fotelik z grupy 15-36, w zasadzie jestem już zdecydowany na Romer KIDFIX II XP SICT, jednak zastanawia mnie szerokość podstawy - czy mieści się na tylnym fotelu bez żadnych kombinacji.
Zastanawiałem się jeszcze nad:
* Recaro Fotelik Monza Nova 2 Seatfix
* CYBEX SOLUTION M-FIX SL
Z tym, że finalnie stanęło na Romerze.
I teraz moja prośba - czy ktoś z Was montował Romer KIDFIX II XP SICT na tylnej kanapie w 1T1? Możecie potwierdzić, że się mieści?
PS. Nie wysyłajcie mnie na przymiarkę do sklepu - pracuję pn-sob do 20
. w niedzielę takie sklepy są pozamykane

W zasadzie zacznę od tego, że poprzednim samochodem był Golf IV, gdzie 2 dzieci podróżowała w fotelikach:
* Chicco X-space;
* Recaro Young Sport Hero.
Po przesiadce do Turka (1T1) okazało się, ze Chicco w zasadzie w ogóle nie daje się poprawnie zapiąć, cały czas są jakieś dziwne luzy i fotelik lata. Z Recaro też nie mogłem dojść do takiej sztywności, jak w Golfie, ale tragedii nie ma.
Muszę kupić kolejny fotelik z grupy 15-36, w zasadzie jestem już zdecydowany na Romer KIDFIX II XP SICT, jednak zastanawia mnie szerokość podstawy - czy mieści się na tylnym fotelu bez żadnych kombinacji.
Zastanawiałem się jeszcze nad:
* Recaro Fotelik Monza Nova 2 Seatfix
* CYBEX SOLUTION M-FIX SL
Z tym, że finalnie stanęło na Romerze.
I teraz moja prośba - czy ktoś z Was montował Romer KIDFIX II XP SICT na tylnej kanapie w 1T1? Możecie potwierdzić, że się mieści?
PS. Nie wysyłajcie mnie na przymiarkę do sklepu - pracuję pn-sob do 20

- karolek_ust
- Specjalista
- Auto:: Jetta A2
- Imię:: Karol
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 94 razy
Ja jestem miłośnikiem Recaro pod względem bezpieczeństwa i wygody i mój synek teraz dostał nosidełko Recaro Privia i kolejny fotelik też będzie z rodziny Recaro .
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
VW w swoich salonach proponuje foteliki firmy Romer oczywiście za dużą kasę lecz zamiast napisu Romer jest logo VW najlepiej podjechać do salonu i przymierzyć odpowiedni fotelik i wtedy szukać takiego samego tylko bez logo VW wtedy cena będzie znacznie niższa
- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
u mnie młodzież jeździ w axkid minikid 9-25kg i tyłem cena niemała ale jeden z bezpieczniejszych fotelików. nie patrzcie na testy adac bo tam kryteria oceny to oprócz bezpieczeństwa etc wchodzi design i inne bzdety które nie chronią.
tutaj link do pierwszej lepszej strony z tym fotelikiem: http://osiemgwiazdek.pl/axkid-minikid.html
jeżeli ktoś chce poczytać o szwedzkim teście to proszę: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/ ... powie.html
jeżeli ktoś myśli, że dziecko nie będzie chciało tak jeździć bo inne jeżdżą przodem etc. - bzdura, starszy syn u dziadka ma fotelik przodem, w turku z nami jeździ tyłem i nigdy nie marudził
tutaj link do pierwszej lepszej strony z tym fotelikiem: http://osiemgwiazdek.pl/axkid-minikid.html
jeżeli ktoś chce poczytać o szwedzkim teście to proszę: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/ ... powie.html
jeżeli ktoś myśli, że dziecko nie będzie chciało tak jeździć bo inne jeżdżą przodem etc. - bzdura, starszy syn u dziadka ma fotelik przodem, w turku z nami jeździ tyłem i nigdy nie marudził
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
-
- Zaawansowany
- Auto:: 1T2 2.0TDI
- Imię:: VWariaT
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 55 razy
ja dla starszej pociechy kupiłem do tourana Chicco Oasys 2-3 Evo z IsoFix'em
mogę polecić nawet na dłuższe trasy
mogę polecić nawet na dłuższe trasy

Był: 1T2 -> Z czerni wyłonił się początek....
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0tdi BKD 2005
- Imię:: Mykolaj
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Nie wiem jak M-FIX, ale Q3 FIX bardzo dobrze pasuje za wyjatkem tego ze trzeba odpiac Optimised Linear Side-impact Protection ze strony szyby.zqlbn pisze:CYBEX SOLUTION M-FIX SL