szyba czołowa
- Kami
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 2005,
- Imię:: Kami
- Podziękował: 6 razy
szyba czołowa
Znalazłam taką szybkę http://tablica.pl/oferta/szyba-czolowa- ... 4ca33cd04a , i pytanko czy będzie ok
oberwało nam się kamyczkiem i mam piękną krechę przez pół szybki 
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: szyba czołowa
Z tego co widać będzie pasować ale może niech się jeszcze bardziej doświadczeni wypowiedzą 
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Jak już pisałem na FB moim zdaniem nie warto ryzykować w używane szyby. Używana była już poddawana naprężeniom i zwyczajnie może popękać. Jak wymieniałem swoją po kamieniu to pytałem o używkę, owszem zakładają ale bez gwarancji a często bywa tak że używka dojeżdża popękana albo pęka przy zakładaniu.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
To szyba do Audi A4 2007- 8H0845099HKami pisze:Znalazłam taką szybkę http://tablica.pl/oferta/szyba-czolowa- ... 4ca33cd04a , i pytanko czy będzie okoberwało nam się kamyczkiem i mam piękną krechę przez pół szybki
nie do Tourana....
Jesli masz pakiet szyby w AC warto skorzystać z okazji bo żadnych zniżek nie stracisz...
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Thomas ale ta szyba z ogłoszenia ktore dodała kami jest nowa w dodatku orginał VW.Tomas pisze:Jak już pisałem na FB moim zdaniem nie warto ryzykować w używane szyby. Używana była już poddawana naprężeniom i zwyczajnie może popękać. Jak wymieniałem swoją po kamieniu to pytałem o używkę, owszem zakładają ale bez gwarancji a często bywa tak że używka dojeżdża popękana albo pęka przy zakładaniu.
Ostatnio zmieniony ndz lis 24, 2013 14:55 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kami
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 2005,
- Imię:: Kami
- Podziękował: 6 razy
jakaś tania ta szyba
zapomniałam że mam AC ,podjadę do ubezpieczyciela i do warsztatu gdzie zakładają szyby i jakoś to będzie . dziękuję wam kochani. 
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Ac masz ogolne ? jesli tak to ponizej 500 zl nie ktore firmy nie wyplacaja a tyle moze wyjsc. Chyba ze masz wykupione w AC dodatkowo pakiet szyby wtedy tak. Po za tym zawsze mozesz kupic uzywana w swojej okolicy podjechac zerknac, obejrzec. A pieknie by bylo jakbys trafil w rocznik chodzi widze ze masz 2005 to moze byc kiepsko. Wmontowanie szyby uzywanej a nowej niczym sie nie rozni. Uzywka kupic za 150-250. Do mojego kupywalem 2 misiace temu pod sensor i udalo sie w rok (2011) wstrzelic dobrym stanie za 450 zl. Pozdrawiam
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
Z własnego doświadczenia radzę unikać szyb firmy NordGlass. Są bardzo miękkie, bardzo szybko się rysują a czasami nawet się rozwarstwiają.
Jeśli chodzi o pakiet szyby w AC to muszę również zmartwić. Przy następnym ubezpieczeniu polecą Tobie zniżki. Miałem tak trzy razy w oszukańczych firmach AXA i Liberty Direct.
Pozdrawiam!
Z własnego doświadczenia radzę unikać szyb firmy NordGlass. Są bardzo miękkie, bardzo szybko się rysują a czasami nawet się rozwarstwiają.
Jeśli chodzi o pakiet szyby w AC to muszę również zmartwić. Przy następnym ubezpieczeniu polecą Tobie zniżki. Miałem tak trzy razy w oszukańczych firmach AXA i Liberty Direct.
Pozdrawiam!
-
Tomek150
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BLS, 2006
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Polecam Hestię - "tzw. pakiet szkoda parkingowa" robią z AC i nie tracimy zniżek ... w lipcu dostałem kamieniem (obwodnica Białobrzegi) zgłosiłem ... poniosło mnie bo jeszcze zakwestionowałem, że przy pęknięciu ( do domu miałem ponad 300 km) i padał deszcz - wycieraczki poszły w pi.du ...jeffik pisze:Witam!
Pozdrawiam!
ASO naprawiło wsio łącznie z nowymi piórami ... za bagatela 2300 ...
W tym pakiecie części są brane jako oryginalne ... i nie traci się zniżek ... POLECAM koszt ok. 98 PLN
Dodam, że sama szyba w ASO to 1400 ... a wycieraczki 180 ...
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Godna uwaga!
Może jakiś temacik osobny, ale z samymi poradami bez komentarzy by się zdał?
Co Ty na to Admin?
Dyskusje oczywiście być będą musiały, ale to już w widomym dziale.

Może jakiś temacik osobny, ale z samymi poradami bez komentarzy by się zdał?
Co Ty na to Admin?
Dyskusje oczywiście być będą musiały, ale to już w widomym dziale.