p.s uzywanie opcji szukaj nie boli
Touran'ek KondzioRa :)
-
KondzioR.
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Re: Touran'ek KondzioRa :)
wiem że nie boli, widziałem ten temat. Chciałbym po prostu się dowiedzieć od użytkowników BKD jaki olej leją do swoich Turków;) .
Ale raczej będzie to Motul spec vw 505-01 + płukanka motula
EDIT: Pieniążki właśnie wpłaciłem dla Jarrego za kabelek, mam nadzieje że do piątku dojdzie:)
EDIT2: Auto dziś odebrałem z serwisu bosha, okazało się że było coś ze świecami i klimą. Błędy pokasował i jak na razie jest wszystko w pytkę:) Zapłaciłem 100zł ale mam pewność że jest wszystko OK. Niedługo prawy przegub do wymiany, ale mówił że na razie można śmigać.
Przebieg 100% oryginalny, super:)
Czyli na razie nie robię żadnych rozrządów, nie wymieniam olejów bo wszystko jest OK.
PozdróVWka.
[ Dodano: Sob Sty 19, 2013 18:30 ]
Witam po długiej przerwie.
Z autkiem troche sie działo, troche pozmieniało.
Wpadły nowe aluski VW + opony Firestone 205/55/16

Autem troche latałem po Polsce, zrobiłem ponad 15tyś km już. Ale na mieście auto było na drugim planie, bo mam jeszcze Forda Focusa, który obecnie jest na sprzedaż.
Ale jeżdżąc ekonomicznie :

Po trasie 450km osiągałem ON 5,5/100 przy 4 osobach + bagaż
Jak na razie lata sie na prawdę ok. Najwięcej jechałem 205km/h, do 210km/h by dobił, więcej nie sądze.
Wymieniłem nie dawno olej, jednak zostałem przy Shellu 5w30, wymieniłem dwa przeguby i to tyle.
A co do webasta.. hmm, ani razu nie skrobałem szyb w aucie.
A i jeszcze wymieniłem olej w DSG.
Auto na wiosne idzie na sprzedaż, planowane jest BMW X3, zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam.
-- 14 gru 2013, o 16:29 --
Siemka po długiej przerwie.
W aucie za wiele nie zmieniło poza tym że dostało koniów od zaprzyjaźnionej firmy elektronicznej, obecnie posiada ok. 180km i 390nm
Touran leci na sprzedaż także niedługo będzie w dziale sprzedam.
PozdróVWka
Ale raczej będzie to Motul spec vw 505-01 + płukanka motula
EDIT: Pieniążki właśnie wpłaciłem dla Jarrego za kabelek, mam nadzieje że do piątku dojdzie:)
EDIT2: Auto dziś odebrałem z serwisu bosha, okazało się że było coś ze świecami i klimą. Błędy pokasował i jak na razie jest wszystko w pytkę:) Zapłaciłem 100zł ale mam pewność że jest wszystko OK. Niedługo prawy przegub do wymiany, ale mówił że na razie można śmigać.
Przebieg 100% oryginalny, super:)
Czyli na razie nie robię żadnych rozrządów, nie wymieniam olejów bo wszystko jest OK.
PozdróVWka.
[ Dodano: Sob Sty 19, 2013 18:30 ]
Witam po długiej przerwie.
Z autkiem troche sie działo, troche pozmieniało.
Wpadły nowe aluski VW + opony Firestone 205/55/16
Autem troche latałem po Polsce, zrobiłem ponad 15tyś km już. Ale na mieście auto było na drugim planie, bo mam jeszcze Forda Focusa, który obecnie jest na sprzedaż.
Ale jeżdżąc ekonomicznie :
Po trasie 450km osiągałem ON 5,5/100 przy 4 osobach + bagaż
Jak na razie lata sie na prawdę ok. Najwięcej jechałem 205km/h, do 210km/h by dobił, więcej nie sądze.
Wymieniłem nie dawno olej, jednak zostałem przy Shellu 5w30, wymieniłem dwa przeguby i to tyle.
A co do webasta.. hmm, ani razu nie skrobałem szyb w aucie.
A i jeszcze wymieniłem olej w DSG.
Auto na wiosne idzie na sprzedaż, planowane jest BMW X3, zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam.
-- 14 gru 2013, o 16:29 --
Siemka po długiej przerwie.
W aucie za wiele nie zmieniło poza tym że dostało koniów od zaprzyjaźnionej firmy elektronicznej, obecnie posiada ok. 180km i 390nm
Touran leci na sprzedaż także niedługo będzie w dziale sprzedam.
PozdróVWka