kowet pisze:Ja właśnie kupiłem taki:
Akumulator Bosch S4 0.092.S40.080 S40 08 278x175x190 74Ah, 680A, L-
i dałem za niego 345 zeta z przesyłką - mam nadzieję, że dobra cena i dobry wybór chyba najmocniejszy jaki się zmieści w te małe skrzynki
Zapytam w jakiej kwocie?
Nie lepiej do normalnego sklepu?
Nr 000915105DG mocniejszy 72AH
Dzieki , cena bedzie jak z normalnego sklepu (moge uzyc znizki znajomego), ale za to gwarancja niepodwazalna , pozatym tu koledzy wiecej wiedza niz dzial czesci ktory rozklada rece jak sie ich cos niestandardowego zapytac , dlatego tu zapytalem
Ja polecam takie http://allegro.pl/akumulator-bosch-silv ... 70810.html na allegro są w bardzo dobrej cenie i myślę, że sprawdzone. Wieczorem wstawię przez allegromat.
W podobnej cenie są w różnych miejscach w Polsce, także każdy sobie jakoś poradzi.
Mam pytanie
Właśnie wymieniłem akumulator w moim aucie i po wymianie zapaliła się kontrolka elektromechanicznego układu kierowania.
Po zapaleniu auta nadal się świeci.
Możecie pomóc o co chodzi ?
Wymienilem dzis 8 letnia fabryczna varte 1J0 915 105 AD, 61Ah, na oryginalna varte 000915105DG, 72AH, jest 3 cm dluzsza od fabrycznej i spokojnie sie miesci do skrzynki, gwarancja 3 lata I pewnosc ze jutro odpali, jeszcze raz dzieki za podpowiedz Jezu (nie mam pl czcionki w pracy, sorry)
A ja wyjmowałem akumulator, bo był problem z odpaleniem i okazało się, że mam Vartę 54Ah, w dodatku jedna ze ścianek jest lekko wypukła. Czu akku nie jest za słaby jak na Tourana, np. z opcją zimową? Czy wybrzuszenie ścianki świadczy o końcu żywota?
Właśnie dziś rano (u mnie -13,5 st.) padł akumulator. Dzięki informacjom na tym forum wiem już co kupić, Warta lub Bosch. Ale mam pytanie: czy samemu można wymienić akumulator? Ktoś mi gdzieś mówił, że to musi robić fachura, bo komputer, bo coś tam, bo jakiś klucz inny jest potrzebny. Ile w tym prawdy?