Touran 1.6 tdi bluemotion HL za 53000 ? Gdzie haczyk?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
buzolek
Auto:: vw polo
Imię:: Wojciech

Touran 1.6 tdi bluemotion HL za 53000 ? Gdzie haczyk?

Post autor: buzolek »

Witam,
przy poszukiwaniach ciekawego tourana z Bluemotion z ciekawości zerknąłem na tablica.pl i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyświetliło mi się takie coś: http://tablica.pl/oferta/volkswagen-tou ... e0d74b8ebc

Czy on nie powinien kosztować co najmniej 70 tys zł ? Gdzie może być haczyk?

Blumołszyna szukam bo podobno zauważalnie mniej pali a robie tygodniowo 800 do 1200 km..

Dzieki i pozdrawiam
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Touran 1.6 tdi bluemotion HL za 53000 ? Gdzie haczyk?

Post autor: tomix »

buzolek pisze:Witam,
przy poszukiwaniach ciekawego tourana z Bluemotion z ciekawości zerknąłem na tablica.pl i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyświetliło mi się takie coś: http://tablica.pl/oferta/volkswagen-tou ... e0d74b8ebc

Czy on nie powinien kosztować co najmniej 70 tys zł ? Gdzie może być haczyk?

Blumołszyna szukam bo podobno zauważalnie mniej pali a robie tygodniowo 800 do 1200 km..

Dzieki i pozdrawiam
70 tys za 2010 rok za turka ?? czy zauwazalnie mniej pali watpie
buzolek

Czyli według Ciebie oferta w miarę wiarygodna? Pytam bo widywałem poprzednie tourany, niewiele starsze i z wiele większym przebiegiem za ok 43-49 tys ... a tutaj 2010, 60 tys przebiegu i za takie sianko.. Sam już nie wiem ale dzięki za odpowiedź!
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

To nie jest Highline i ma jeszcze instalację telefonu. Sprawdzić historię po Vinie, czujnik lakieru i brać...
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
tomix
Zaawansowany

buzolek pisze:Czyli według Ciebie oferta w miarę wiarygodna? Pytam bo widywałem poprzednie tourany, niewiele starsze i z wiele większym przebiegiem za ok 43-49 tys ... a tutaj 2010, 60 tys przebiegu i za takie sianko.. Sam już nie wiem ale dzięki za odpowiedź!
ceny sobie mozna dawac jakie sie chce, tylko pytanie kto to kupi , bo dasz cene za turka jak piszesz 2008 rok 47 tys to pytanie czy wogole bedzie jakies zainteresowanie --watpie. W czym problem jedziesz sprawdzasz,itp. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

sprawdź historię po vin, przebieg mały jak na auto 2010 roku, a nie pisze czy krajowy czy sprowadzony, uchwyt na telefon może świadczyć o tym że auto zostało sprowadzone z zachodu gdzie było firmowe i po jego uszkodzeniu sprzedane do polski, ja był bym ostrożny, bo cena jest naprawde atrakcyjna.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
tomix
Zaawansowany

a po czym wizualnie bylo by poznac ze to jest bluemotion , na przyklad ze na tylniej klapie powinien byc wlasnie napis tej tresci ?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

wlepka w bagażniku z numerem vin i opisem wyposażenia ma w tytule markę model i wersje samochodu przy Bluemotion jest skrót BLU jak dobrze pamiętam. Po numerze vin też dojdziesz jaka to wersja wyposażeniowa i jakie oznaczenie silnika.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
tomix
Zaawansowany

aki pisze:wlepka w bagażniku z numerem vin i opisem wyposażenia ma w tytule markę model i wersje samochodu przy Bluemotion jest skrót BLU jak dobrze pamiętam. Po numerze vin też dojdziesz jaka to wersja wyposażeniowa i jakie oznaczenie silnika.
a wizualnie zewnetrznie po czym poznac ?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

wydaje mi się że kratki w przednim zderzaku są bardziej opływowe, opony o mniejszym współczynniku toczenia, niższe zawieszenie, wersja BLUEMOTION występuje tylko z 1.6 TDI (105KM) i 1.2 TSI (105KM), nie jak to w Touranie jest ale Passat B6 miał jeszcze większą ilość osłon podwozia nie tylko pod silnikiem. W wyniku tych zmian współczynnik oporu powietrza jest też mniejszy co przekłada się na mniejsze zużycie paliwa.
Ostatnio zmieniony ndz sty 05, 2014 11:26 przez aki, łącznie zmieniany 1 raz.
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

ja mam golfa V BM i mam emblematy z przodu i tyłu, ale widziałem że w touranach nie ma emblematów w tych nowych... rozkoduj VIN jak aki pisze, a do tego powinien mieć zmodyfikowany program - ja mam wydłużony 3,4 bieg i obniżone zawieszenie o -15mm , zobacz sobie na stronie mobile.de lub auto-scout.de ile kosztuje takie samo auto za granicą... ja obstawiam że auto zostało sprowadzone po wypadku przebieg może być ori , tu jeszcze sprzedaje passata taxi http://allegro.pl/vw-passat-1-9-tdi-i3855814324.html

a zobacz ogłoszenie na allegro : http://allegro.pl/volkswagen-touran-1-6 ... 90015.html

- brak informacji czy auto bezwypadkowe, nawet nie zaznaczona ta opcja,

moja wersja do potwierdzenia : auto powypadkowe sprowadzone z zachodu , przebieg ori... ale oględziny i kontrola prawdę Ci powie. :ok:
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

ta laweta przy tym aucie może nie przypadkowo stoi :D
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

ze strony ASO o BM"

"Odpowiedzialność

Niskie spalanie oraz niewielki poziom emisji CO2 w Touranie BlueMotion Technology korzystnie wpływają na środowisko. Niska prędkość obrotowa biegu jałowego, dłuższe przełożenie, a także opony o obniżonym oporze toczenia sprawiają, że Touran jest bardziej przyjazny dla Ciebie i dla środowiska."
buzolek

Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Ten temat odpuszczam! A problem w jeżdżeniu i oglądaniu każdego jest taki, że już na takie wyprawy wydałem naprawdę sporo i jeśli temat nie jest prawie pewny lub coś mnie niepokoi to wolę sobie to od razu odpuścić niż tracić kolejny dzień, nerwy i pieniądze. Dzięki wielkie! W przeciwieństwie do poszukiwań temat można zamknąć. Pozdrawiam
tomix
Zaawansowany

buzolek pisze:Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Ten temat odpuszczam! A problem w jeżdżeniu i oglądaniu każdego jest taki, że już na takie wyprawy wydałem naprawdę sporo i jeśli temat nie jest prawie pewny lub coś mnie niepokoi to wolę sobie to od razu odpuścić niż tracić kolejny dzień, nerwy i pieniądze. Dzięki wielkie! W przeciwieństwie do poszukiwań temat można zamknąć. Pozdrawiam
A wogole cos dzwoniles do ogloszeniodawcy, nawet z ciekawosci co on tam mowi ?
ODPOWIEDZ