Świecąca kontrolka świec zarowach i silnika
Świecąca kontrolka świec zarowach i silnika
witam w moim touranie 2.0tdi 140ps 2006r pojawila sie kontrolka swiecy rarowej ktora caly czas mruga oraz kontrolka silnika. bylem w warsztacie(nawet dwoch) i po podlaczeniu wyskoczyly bledy 1197 oraz 293 mechanik pierwszy powiedzial ze to problem z przeplywomierzem powietrza a w drugim warstacie ze to sensor intercoolera i swieca jedna walnieta prosze o rade bo nie wiem ktoremu wierzyc i nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto
Ostatnio zmieniony pn lis 21, 2011 19:16 przez lysy258Ă, łącznie zmieniany 1 raz.
-
piatek69
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
Ja bym proponował wykręcić i obejrzeć świece, może to być tylko awaria świec. Ale może to być całkiem co innego. Nie wgłębiaj się w problemy, zacznij sprawdzać od tego co jest najprostsze ; )
piatek69
Mój kochany Touranek :*
Mój kochany Touranek :*
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 701 razy
Po pierwsze kolego, to obowiązuje CIę regulamin.
Po drugie to wypadało by się przywitać (jest odpowiedni dział i regulamin)
Po 3 to nie piszemy w temacie "problem" i "siwci" itp ..... (tez jest w regulaminie)
A po 4 kody błedów jakie podałes nie sa do końca pełne i nie wiadomo gdzie jaki kod występuje, by szukac czego kolwiek. Jak oczekiwałes odpowiedzi takiej jak wyżej - to smiało, polecam dłubanie i szukanie dziury w całym. Dla mnie oba te kody to ani przepywomierz, ani sensor IC (bo takiego nawet nie ma)
IC nawet jak bedzie dziurawe to tez błedu z IC nie bedzie tylko z całego dolotu, choc i nawet nie koniecznie.
Jesli chodzi o błąd 293 - jesli jest to 00293 to jest bład Przełącznika Multifunkcji F125 i wystepuje on w skrzyni biegów. Oczywiscie nie wiadomo czy to błąd stały czy sporadyczny, bo nie napisałes.
1197 nie ma takiego kodu na liście kodów błedów w VAG
Po drugie to wypadało by się przywitać (jest odpowiedni dział i regulamin)
Po 3 to nie piszemy w temacie "problem" i "siwci" itp ..... (tez jest w regulaminie)
A po 4 kody błedów jakie podałes nie sa do końca pełne i nie wiadomo gdzie jaki kod występuje, by szukac czego kolwiek. Jak oczekiwałes odpowiedzi takiej jak wyżej - to smiało, polecam dłubanie i szukanie dziury w całym. Dla mnie oba te kody to ani przepywomierz, ani sensor IC (bo takiego nawet nie ma)
IC nawet jak bedzie dziurawe to tez błedu z IC nie bedzie tylko z całego dolotu, choc i nawet nie koniecznie.
Jesli chodzi o błąd 293 - jesli jest to 00293 to jest bład Przełącznika Multifunkcji F125 i wystepuje on w skrzyni biegów. Oczywiscie nie wiadomo czy to błąd stały czy sporadyczny, bo nie napisałes.
1197 nie ma takiego kodu na liście kodów błedów w VAG
przepraszam ze tak z biegu to napisalem . Pomylilem sie z bledem 1797 , nie wiem jakim programem mechanic to sprawdzal ale sam spilalem to na kartke i u niego to bylo tak :
293 Laderdrucksensor tlumaczac to to jest to sensor na chlodnicy intercoolera i on mi go pokazywal Problem jest w tym ze nie znam sie na autach dlatego napisalem tutaj liczac ze czegos sie dokladniej dowiem
293 Laderdrucksensor tlumaczac to to jest to sensor na chlodnicy intercoolera i on mi go pokazywal Problem jest w tym ze nie znam sie na autach dlatego napisalem tutaj liczac ze czegos sie dokladniej dowiem
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 701 razy