Czego prucz wzorowego stanu oczekiwał bym: DSG, TDI, fajnie jak by miał czujniki cofania, pełny Fis i bluetooth oraz multi kierownicę. To było by auto na parę lat. Jak myślicie czy znalazł bym w tych pieniądzach Tourana?
Czy 25K zł wystarczy na dobrego Tourana?
- Remi82
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BLS DSG 2009r
- Imię:: Remik
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
- Kontakt:
Czy 25K zł wystarczy na dobrego Tourana?
Tak się zastanawiam czy 25K zł wystarczy na porządnego, nie zajeżdzonego, nie przekładanego Tourana. Do którego na wstępie nie będzie trzeba pakować mnóstwa kasy na Dwumas, zawiche czy inne pierdoły. Zastanawiam się nad tym dla tego, bo myślę nad sprzedażą samochodu żony i zakupie drugiego automatu. Auto żony jest z ręczną skrzynią a ja nie mogę obsługiwać ręcznej skrzyni. Więc w razie awarii mojego Touranka czy innych okoliczności przyrody nie mogę prowadzić autka żony. Tourana prowadzi się jak osobówke a zapakować można prawie jak do busa. I jak go tu nie kochać
Czego prucz wzorowego stanu oczekiwał bym: DSG, TDI, fajnie jak by miał czujniki cofania, pełny Fis i bluetooth oraz multi kierownicę. To było by auto na parę lat. Jak myślicie czy znalazł bym w tych pieniądzach Tourana?
- czesio19892404
- Użytkownik
- Auto:: szukam
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Re: Czy 25K zł wystarczy na dobrego Tourana?
mam właśnie takiego jak Ciebie interesuje tylko brakuje DSG 
- czesio19892404
- Użytkownik
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To na pewno nie kupowany w PL. Jeżeli już to samemu pojechać lub z kimś kto jest oblatany i spróbować ściągnąć, lub od sprawdzonego kolegi z forum.Remi82 pisze:Tak się zastanawiam czy 25K zł wystarczy na porządnego, nie zajeżdzonego, nie przekładanego Tourana
- Remi82
- Przeglądacz
- Kontakt:
Re: Odp: Czy 25K zł wystarczy na dobrego Tourana?
W moim wypadku osobisty wyjazd za granicę w poszukiwaniu auta jest raczej mało realny. Więc rozumiem że w tej cenie trafić dobrego Tourana jest mało prawdopodobne? 
- Chicken
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS '06
- Imię:: Adam
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
W takim razie celuj w jakiegoś forumowego. Kiedyś kowet i KondzioR. chyba mieli na sprzedaż i to z DSG. Z tego właśnie powodu jego auto odpuściłem przy poszukiwaniach. Czesia odrzuciłem ze względu na... kolor 

...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
auto koweta dalej jest na sprzedaż, do tego masz fajną cenę i kasa pozostanie Ci na ew mody i naprawy!! ja bym na Twoim miejscu przemyślał te autko, przynajmniej masz pewne ... a z tego co pamiętam to ma dwumas wymieniony i olej w DSG... http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... ead#unread
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2014 17:21 przez marnon, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Ogółem myślę, że spokojnie wystarczy - problem może być na trafienie zadbanego egzemplarza spełniającego te ostatnie kryteria, tzn. pełen FIS, kierownica wielofunkcyjna... (te często występują w poliftach lub przedliftach po "modach" użytkowników)
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- czesio19892404
- Użytkownik
Właśnie żeby przedlifta w full opcji znaleźć to będzie ciężko. Raczej jakiegoś słabszego tzn. mniej wyposażonego jak np. "koweta" i samemu sobie pomodować.
A to mój taki zły kolor??? Ale jakie wyposażenie i w pełnym oryginale i nie kręcony
A to mój taki zły kolor??? Ale jakie wyposażenie i w pełnym oryginale i nie kręcony
- Remi82
- Przeglądacz
- Kontakt:
Re: Odp: Czy 25K zł wystarczy na dobrego Tourana?
marnon jeszcze nie mam kasy, jeszcze nawet nie wystawiłem autka żony na sprzedaż. Poprostu zastanawiam się czy jest sens sprzedać w miarę świeże serwisowane, pewne auto i czy bez dokładnia starczy kasy na zakup drugiego dobrego Turana którym również ja będę mógł jeździć. Pytanie czy gra warta świeczki?
tomcio1600
Fis i kiera multi to był by miły dodatek. Najważniejsze by było DSG i diesel. Oraz stan wzorowy.
tomcio1600
Fis i kiera multi to był by miły dodatek. Najważniejsze by było DSG i diesel. Oraz stan wzorowy.
- czesio19892404
- Użytkownik
Według mnie możesz obejrzeć sobie przecież autko koweta i wtedy będziesz wiedział czy jest sens. Ale powiem Ci że ja też chciałem sprzedać swojego bo chciałbym automata