Prosze o pomoc

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Daniel M
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Daniel

Prosze o pomoc

Post autor: Daniel M »

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciał bym prosić Was o pomoc i rade...Moj kolega korzysta z Waszego forum i polecił mi bym zasięgną u Was rady co do auta...bo na pewno kazdy bedzie miał jakies spostrzeżenia i rady... Chciał bym kupic Tourana z tego ogłoszenia http://mobilekomis.otomoto.pl/volkswage ... 29319.html
Co możecie powiedziec o tym aucie... Właściciel mowi ze swieci sie kontrolka silnika ale nie wie co to jest... Proszę o wyrozumiałość, i jesli temat sie powtarza w jakis sposb to przepraszam :)
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: Prosze o pomoc

Post autor: aki »

według mnie przebieg raczej nie jest prawdziwy, środek trochę wyżyty, navi ma padnięty wyświetlacz widać to po czarnym pasku, najlepiej podpiąć auto pod kompa i zaraz się dowiesz co mu dolega. Ja bym go odpuścił cena na pewno odpowiada jakości tego auta.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 AVQ
Imię:: Tomasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: tomcio1600 »

Przede wszystkim Touran w wersji Highline nie kosztuje 16tysięcy :mrgreen: fotele wyglądają jak by miały już dawno dosyć (czyt. wydaje mi się że auto było wcześniej taksówką). Przebieg hmmm... jeśli mam rację w tym co wcześniej napisałem - to na pewno nie jest oryginalny. Mieszek zmiany biegów jest wymieniony (oryginalnie był beżowy).
Co do kontrolki... może być do przysłowiowa "pierdoła" jak i usterka, której usunięcie to koszt kilku tysięcy złotych... bez podłączenia pod komputer to wróżenie z fusów :>
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM

Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

temat cen omawiany już był na tym forum, i napiszę jeszcze raz NISKA CENA NIGDY NIE IDZIE W PARZE Z JAKOŚCIĄ SAMOCHODU. Za dobre auto musisz zapłacić, inaczej będziesz pisał negatywne opinie o VW.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Daniel M
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Daniel

Post autor: Daniel M »

Auto jak zapewnia sprzedający nie było taksą... zgadza sie na badanie miernikiem lakieru... (nie mlowany.. podobno) a chodzi mi o spostrzeżenia taie jak ww mieszek, wyswietlacz, klamki, itp nie miałem doczynienia wczesniej z VW i z tad prosba do Was...
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

podejrzana wypukłość poduszki pasażera
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Sprawdź historie po vin a wszystkiego się dowiesz.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Image
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 AVQ
Imię:: Tomasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: tomcio1600 »

Poproś jeszcze o zdjęcia drugiego rzędu siedzeń... coś mi nie pasuje, tzn. w bagażniku jest czarna wykładzina i "plecy" tylnych siedzeń, a z przodu jest beżowy. Można było ponoć zamówić czarną podłogę do beżowego wnętrza, jednak wówczas była by w całym aucie :? nie wiem jak przy skórach.. :> Jak już będziesz z gościem rozmawiał niech Ci podeśle wlepkę z kodami wyposażenia z bagażnika.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM

Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
ODPOWIEDZ