Z tego co wiem jeszcze od elektryka to rozrusznik jest OK a w aku jedna cela ma spadkową wiec może być w niej małe zwarcie. Jak tak czytam co piszecie to jeszcze przypomniałem sobie że jak ppo tym odpaleniu na starter postał z 6 godzin to przy odpaleni tak jakby lekko zakulała le odpalanie trwało 1 sekundę tj na dotyk
-- So lut 01, 2014 22:23 --
DO wtorku-środy myślę że nie ma co dalej Was męczyć po kompie i po wizycie u mechanika odpisze co w trawie piszczy. POZDRAWIAM MIŁEGO WEEKENDU.
-- So lut 01, 2014 22:25 --
P.S. Ale jak któryś z Kolegów ma jeszcze jakieś sugestie to z chęcią poczytam.
Na mrozie odpala tylko przy pomocy samostartu
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Na mrozie odpala tylko przy pomocy samostartu
Miałem kiedyś przypadek świecy, która pobierała prąd, ale po wymontowaniu okazało się, że miała przebicie w innym miejscu i grzała dalej od końcówki, czyli nie w komorze spalania.PIOTREL pisze: Jak będzie iskrzyć przy podłączaniu przewodu znaczy, że świeca robi obciążenie, pobiera prąd czyli działa. Możesz wyczuć delikatnie wyższą temperaturę. Ta metoda na 100% Ci nie da pewności, gdyż mogą świece nie mieć już swojej skuteczności.
Masz ją na zewnątrz - wiesz co się dzieje i gdzie grzeje.
Sprawdzanie napięciem 12V należy robić bardzo krótko.
Jest to miarodajne w małym stopniu, czytaj powyżej.pawel07777 pisze:Sprawdź czy świece maja przejście podlacz jeden koniec kontrolki do + a drugim końcem dotknij do swiecy, jesli kontrolka zapali się to znaczy ze ma przejscie i duze prawdopodobieństwo że grzeje.
-
- Początkujący
- Auto:: TOURAN 19. TDI 2003
- Imię:: Marcin
Re: Na mrozie odpala tylko przy pomocy samostartu
Witam ponownie jestem już po kompie i wyskoczył błąd 18011 -moduł sterujący silnika - wewnętrzny moduł silnika. Znajomy co to zdiagnozował wyczytał jeszcze, ze to sporadyczny i dał się wykasować i nie pojawia się już a od ostatniego przypadku nieodpalenia pali na dotyk. Może Koledzy powiecie mi coś więcej o tym błędzie bo nic nie mogę znaleźć. Jutro rano mam jechać do mechanika 60 km ode mnie i nie wiem co on po tym odczycie z kompa poradzi bo auto chodzi idealnie co Wy na to .
-- Śr lut 05, 2014 16:04 --
Jestem już po wizycie u mechanika, na kompie błędów nie wykazało, wspomniane wyżej opisał ajo sporadyczne i w moim przypadku miały sie prawo pojawić, ponadto świece OK, wtryski OK, a prawdopodobną przyczyna było paliwo wspomniane NESTE bo tego feralnego dnia zatankowałem do pełna i w drodze do Warszawy jechał jakby chciał a nie mógł w mrozie -15 a jak mróz zszedł do 0 stopni było OK a filtr według mechanika wyglądał okropnie. Więc wymieniłem na filtr MANA dolałem wspomagacza do czyszczenia wtrysków i czarnej strzały aby w ON nie wytracała sie parafina i narazie jedzie i powiem wam że jest różnica idzie znacznie lepiej mam nadzieje ze to sie już nie zmieni.
Podsumowując Dziękuje Kolegom serdecznie za pomoc i cenne wskazówki. POZDRAWIAM
-- Śr lut 05, 2014 16:05 --

-- Wt mar 04, 2014 17:53 --
Dodać chce jeszcze jedno. Po tym entuzjazmie z wymiana filtra co okazało sie było konieczne ale zdarzało mu sie lekko dłużej odpalać az 23.02.14 rano odpalam auto a tu aku ani rusz. Podładowałem gnoja ale ale znowu słabiej odpalił i kupiłem nowe aku i O TO WYLECZYŁEM GNOJA Całkowicie. Stał 3 dni i od pierwszego strzału odpalił i czuć przy odpalaniu że nieźle kopie więc właściwą przyczyna był walnięty aku a dokładnie jedna cela. i To juz koniec tej historii.
-- Śr lut 05, 2014 16:04 --
Jestem już po wizycie u mechanika, na kompie błędów nie wykazało, wspomniane wyżej opisał ajo sporadyczne i w moim przypadku miały sie prawo pojawić, ponadto świece OK, wtryski OK, a prawdopodobną przyczyna było paliwo wspomniane NESTE bo tego feralnego dnia zatankowałem do pełna i w drodze do Warszawy jechał jakby chciał a nie mógł w mrozie -15 a jak mróz zszedł do 0 stopni było OK a filtr według mechanika wyglądał okropnie. Więc wymieniłem na filtr MANA dolałem wspomagacza do czyszczenia wtrysków i czarnej strzały aby w ON nie wytracała sie parafina i narazie jedzie i powiem wam że jest różnica idzie znacznie lepiej mam nadzieje ze to sie już nie zmieni.
Podsumowując Dziękuje Kolegom serdecznie za pomoc i cenne wskazówki. POZDRAWIAM
-- Śr lut 05, 2014 16:05 --

-- Wt mar 04, 2014 17:53 --
Dodać chce jeszcze jedno. Po tym entuzjazmie z wymiana filtra co okazało sie było konieczne ale zdarzało mu sie lekko dłużej odpalać az 23.02.14 rano odpalam auto a tu aku ani rusz. Podładowałem gnoja ale ale znowu słabiej odpalił i kupiłem nowe aku i O TO WYLECZYŁEM GNOJA Całkowicie. Stał 3 dni i od pierwszego strzału odpalił i czuć przy odpalaniu że nieźle kopie więc właściwą przyczyna był walnięty aku a dokładnie jedna cela. i To juz koniec tej historii.